Hlavní obsah

Kdo je lepší - Lionel Messi, nebo Cristiano Ronaldo? Legenda Chelsea má jasno

Londýn/Praha

V současném fotbalovém světě nejspíš není lepších hráčů. Cristiano Ronaldo a Lionel Messi svým uměním uchvacují celou zeměkouli a fanoušci i odborníci se zapáleně dohadují, který z nich je lepší. Mnozí volí portugalského borce. Častým argumenetem je v jejich případě fakt, že se dokázal prosadit hned v několika odlišných ligách. Neméně lidí ale hlasuje pro argentinskou hvězdu, zejména z důvodu fantastické techniky. Do diskuze, která z hrajících legend je lepší, se nyní zapojil i bývalý kapitán Chelsea John Terry.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Dva nejvíce opěvovaní fotbalisté současnosti, Lionel Messi (vlevo) a Cristiano Ronaldo. Který z nich je lepší?

Článek

Právě Terrymu totiž někdo položil na Instagramu otázku, zda je lepší Messi, nebo Ronaldo. A bývalý obránce Blues má jasno: "Vždy uvádím Messiho pro jeho čistý a přirozený talent!" Vzápětí však skládá poklonu i Portugalci: "Ale všichni mladí fotbalisté, kteří následují Ronaldův příklad a pracují tak tvrdě jako on, mají šanci uspět." Terry ve své odpovědi mohl vycházet z vlastní zkušenosti - ve své kariéře totiž hrál proti oběma borcům.

Svůj názor na tuto záležitost nedávno odhalil i bývalý Terryho spoluhráč a čerstvá posila druholigového anglického Derby County Ashley Cole. I on upřednostňuje Argentince, který byl podle jeho názoru těžším protivníkem. "Byl na mě příliš dobrý," cituje bývalého anglického reprezentanta server GiveMeSport. "Ale nikdy (proti mně) neskóroval," zdůrazňuje.

Jaký je váš názor? Je lepší Messi, nebo Ronaldo?

Který fotbalista je podle vás lepší?
Cristiano Ronaldo
49,9 %
Lionel Messi
50,1 %
Celkem hlasovalo 14805 čtenářů.

Reklama