Komunista komunistovi vlkem, nervy kolem sjezdu ANO a veliké fňuk hejtmanky Jermanové

Napsal/a Robert Malecký 16. února 2019
FacebookTwitterPocketE-mail

PSÍ UŠI. Několik týdnů jsme marně čekali na příležitost, jak zde zmínit v rámci rubriky Pro pamětníky i ČSSD. Ano, to je ta strana, která kdysi v Česku vládla a měla několik premiérů. Ta chvíle přišla právě teď: bývalý jihomoravský hejtman Michal Hašek je pro ČSSD to, čemu se říká rozdílový hráč. Týmový výkon, Maláčová a Petříček vytáhnou preference na 10 procent, pak ale přijde další série Haškových skandálů a zařídí sněmovní aut. Tolik povinnost, pojďme za zábavou.

  • Vládní projekt svobodné České republiky se dostal do fáze, kdy si zástupci Komunistické strany Československa a Státní bezpečnosti v něm obsažení musejí vyříkat nějaké ty personálie. Evidovaný agent komunistické rozvědky Falmer (nevěděl, že rozvědka patří pod StB) vyhrožuje evidovanému agentovi Burešovi (ekonomická rozvědka byla ta hodná, navíc všechny soudy vyhrál), že Petříček – to teda soudruhu ne. Neboli máme na krku menší vládní krizi.

„Dosavadní působení Petříčka v čele resortu KSČM hodnotí tak, že je jasně v rozporu s národními zájmy naší země a s naprostou ignorancí jejích historických zkušeností.“
(prohlášení českých bolševiků sdružených v původní straně, Aktuálně.cz, 15. února)

Shovívavě pomineme fakt, že ta věta nedává za mák smysl. Vzhledem k tomu, čím ministr zahraničí komunisty rozzuřil doruda (podpora Ukrajiny, uznání venezuelského prozatímního prezidenta), chybí jen upřesnění, zájmy které země jsou přesně myšleny. Vysvětlení hledejte ve slovníku pod pojmem Komunistická internacionála.


Článek reflektuje dění uplynulého týdne v citátech a výrocích politiků.

Ty samy o sobě nestačí, proto je HlídacíPes.org s jemným odstupem usazuje do patřičného kontextu.


  • A zájmy země ještě jednou.

„Může se stát i to, že sice nezrušíme toleranční smlouvu, ale výrazně přitvrdíme v pokusech, jak směřovat zahraniční politiku Česka tak, aby obhajovala zájmy země.“
(představitel stalinistického křídla KSČM, místopředseda strany Stanislav Grospič, Aktuálně.cz, 15. února)

Tady by měl samozřejmě zpozornět především předseda strany Vojtěch Filip, neboť větší změny kursu u bolševiků už sto let probíhají tak, že se nejprve povraždí mezi sebou. Pak následuje zbytek země. Když naposledy komunisté výrazně přitvrzovali v pokusech, jak směřovat zahraniční politiku Československa, byly u toho tanky.

  • Hnutí ANO čeká v neděli volební sjezd, a budou to nervy. Někteří uštěpační komentátoři uzavírají sázky, kolik hlasů bude smět být proti Andreji Babišovi, aby to nevypadalo úplně blbě (minule jich bylo 11). Spekulace rázně utnula místopředsedkyně strany Jaroslava Pokorná Jermanová, která bude sjezd i moderovat.

„Myslím, že 100 procent mít nebude, ale bude to něco kolem 95 procent.“
(Pokorná v rozhovoru pro Blesk.cz, 15. února)

Středočeská hejtmanka zároveň prozradila, že Babiš prý chtěl v čele hnutí skončit, když se provalila kauza Čapí hnízdo.

„Chtěl tu funkci položit a v podstatě se setkal s obrovskou nevolí. (…) Teď už to s ním ani řešit nechceme – když s tím přijde on znovu, tak mu zase řekneme, že ne.“

  • Tak takové to tedy je. Půlka národa tady volá po tom, aby obviněný předseda vlády, který je v permanentním několikanásobném střetu zájmů, skončil, on sám by rád šel, ale nedovolí mu to jeho věrní. Prostě ho nepustí, i kdyby na kolenou prosil. To je nám moc líto, panu předsedovi tedy k nedělnímu sjezdu posíláme aspoň pěknou zdravici.

„Proto dnes k radostnému svátku slibme našemu soudruhu Babišovi všichni my, velcí i malí, že se budeme starat každý ze všech svých sil, abychom své pracovní schopnosti ve školách, závodech i kancelářích a na každém pracovním místě rozvíjeli tak, aby úkoly pětiletky byly na všech pracovištích splněny. Aby nad všemi závody, šachtami, státními statky, JZD, ve městech i na vesnicích se rozzářily jasné rudé hvězdy splněných závazků, aby naše krásná vlast rozkvetla novými květy splněných úkolů a plánů. Tím zkřížíme také zločinné plány a úmysly těch, kteří místo tvůrčí práce chtějí připravovat novou světovou válku, aby mohli znovu zotročit naše národy a vykořisťovat lidskou práci.“
(volně inspirováno vánočním projevem premiéra Antonína Zápotockého z roku 1952)

Čímž by se tak nějak vyřešily i ty problémy s Petříčkem a zbylými komunisty z KSČM.

Klidnou mysl a držte Babišovi palečky, ať to v neděli dá.

Follow @malecak

Pop-up mobil Mobile (207451)
SMR mobil článek Mobile (207411)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416-2)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416-3)
SMR mobil pouze text Mobile (207431)

Líbil se vám tento text? Pokud nás podpoříte, bude budoucnost HlídacíPes.org daleko jistější.

Přispět 50 KčPřispět 100 KčPřispět 200 KčPřispět 500 KčPřispět 1000 Kč

LockPlatbu on-line zabezpečuje Darujme.cz

Skyscraper 2 Desktop (211796-4)