Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Nejslavnější unesená holčička: Psychopat ji věznil 3096 dní, víme, jak vypadá po 21 letech

Nejslavnější unesená holčička: Psychopat ji věznil 3096 dní, víme, jak vypadá po 21 letech
Zdroj: Profimedia.cz
+ Další fotografie
Natascha Kampusch
Psalo se pondělí 2. března 1998, když 35letý elektrotechnik Wolfgang Přiklopil unesl 10letou Nataschu Kampusch z Vídně na rakouský venkov. Pátrala po ní celá země, ale marně. Natascha se sama zachránila až po osmi letech věznění. Od toho okamžiku uplynulo dlouhých 13 let a nejslavnější unesená dívka slaví už 31. narozeniny.

Nebyl to pedofil, ale pomatený psychopat. Elektrotechnik Wolfgang Přiklopil věřil, že si musí z holčičky vychovat ideální partnerku. Ve Vídni si vyhlédl tehdy desetiletou Nataschu Kampusch, kterou unesl do městečka Strasshof an der Nordbahn.

Dlouhých osm let ji držel v malém sklepním prostoru. Později ji občas pouštěl ven a nutil ji vykonávat domácí práce, díky čemuž se jí jednoho dne podařilo uniknout. Přiklopil zrovna telefonoval a nedával pozor, a tak toho Natascha 23. srpna 2006 využila a prchla k sousedce, která přivolala policii.

Wolfgang Přiklopil ale stačil před příjezdem policistů utéct a později spáchal sebevraždu skokem pod rakouskou rychlodráhu. Jeho perfekcionismus zabránil mužům zákona odhalit ho daleko dřív před dívčiným útěkem. Dokonce si pořídil alibi na chvíli únosu. Policie ho totiž prověřovala už bezprostředně po něm.

Je obdivuhodné, že se Natascha dokázala z prožitého traumatu dostat a v rámci možností se jí daří žít normální život. O děsivém zážitku napsala knihu a byl o ní natočen i film 3096 dní: Příběh Nataschi Kampuschové.

Nejslavnější unesená dívka, jejíž příběh má na rozdíl od desítek jiných šťastný konec, slaví už 31. narozeniny. Od jejího útěku uplynulo 13 let. Jméno Natascha Kampusch dodnes vyzývá rodiče k tomu, aby na své ratolesti dávali pořádný pozor.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy