Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Češi skončili ve smíšené štafetě šestí, v Soldier Hollow vyhrála Francie

České kvarteto Michal Šlesingr, Michal Krčmář, Markéta Davidová, Eva Puskarčíková obsadilo ve smíšené štafetě v americkém Soldier Hollow šestou příčku. Na skvělý výkon Michala Šlesingra na úvodním úseku jeho kolegové navázat nedokázali a Puskarčíková finišovala se ztrátou téměř dvě a čtvrt minuty na vítěznou Francii. Druhé skončilo Německo, dvě trestná kola žen srazila na bronzovou pozici v první polovině závodu vedoucí Norsko.

Markéta Davidová při smíšené štafetě
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Smíšená štafeta byla posledními závody před mistrovství světa, které ve švédském Östersundu začne 7. března. V Utahu jeli nezvykle jako první muži a až potom ženy.

Šlesingr zvládl své položky čistě, chvíli jel třetí a předával čtvrtý. "Střelba byla dobrá, nebál jsem se to pustit rychleji a povedlo se," řekl Šlesingr.

I Krčmář střílel dobře, jen jednou dobíjel vestoje a po polovině závodu pozici udržel. Davidová bojovala na svém úseku se Švýcarkou Gasparinovou a vzhledem ke dvěma opravám vestoje ztratila.

Svůj úsek dokončila pátá. "Mrzí mě ty dvě, bylo to úplně zbytečný, protože jsem měla ideální podmínky," řekla Davidová.

Finišmanka Puskarčíková bojovala o čtvrté místo, ale na střelnici chybovala. Dostala se před ni vedle Švýcarky i Švédka a do cíle přijela šestá. "S šestým místem jsme spokojeni," hodnotil asistent trenéra žen Jiří Holubec.

Výsledky smíšené štafety na SP v biatlonu v Soldier Hollow:

1. Francie (Fillon-Maillet, Desthieux, Aymonierová, Chevalierová) 1:03:51,4 (0+3), 2. Německo (Lesser, Doll, Hildebrandová, Hinzová) -13,5 (0+6), 3. Norsko (Christiansen, J.T. Bö, Eckhoffová, Röiselandová) -1:02,2 (2+11), 4. Švýcarsko -1:31,2 (1+6), 5. Švédsko -1:59,7 (0+5), 6. Česko (Šlesingr, Krčmář, Davidová, Puskarčíková) -2:12,9 (0+8).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články