Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Poslední šance pro exgamblerku Věru Bílou (64): Pokus o VELKÝ NÁVRAT!

Milan Kroka, Věra Bílá a Honza Bendig
Zdroj: archiv J. Bendiga
+ Dalších 7 fotografií
NÁVRAH HVĚZDY
Hraní beden z ní skoro udělalo bezdomovce, v branži získala pověst nespolehlivého člověka, který jen natahuje ruku po almužně. A opakovaně ze zoufalství vyhrožovala sebevraždou. Kdysi fenomenální romská hvězda Věra Bílá (64), jíž kdysi u nohou ležel svět, se po řadě životních pádů snaží patrně naposledy napravit svou reputaci!

Pomocnou ruku jí podal Milan Kroka, člen skupiny Kale, který s ní už dřív vystupoval. Napsal jí novou písničku a oslovil nejen mezi Romy populárního mladíka Honzu Bendiga, který se s Věrou Bílou nyní chystá na pódia. Pokud se to tentokrát skutečně podaří (několik předchozích pokusů ztroskotalo, často i kvůli samotné Bílé a jejím požadavkům), je naděje, že se vážně nemocná zpěvačka zvedne zase ze dna a lidé jí opět budou padat k nohám.

Chybí jí mrtví

Věru Bílou obdivuji už odmalička. Je to pro mě velká legenda. Opravdu toho hodně dokázala a udělala pro Romy a romskou hudbu pořádný kus práce. Je mi velkou ctí být součástí jejího návratu, a to tam, kam patří – na hudební pódia,“ prohlásil nadšeně Honza Bendig s tím, že Bílá je ve formě.

„S Honzíkem je dobrá spolupráce. Už se těším na naše koncerty,“ řekla zase Věra Bílá, kterou mrzí jen to, že jí zemřel syn a manžel a zůstala sama. „Chybí mi oba,“ přiznává smutně.

Strach z neúspěchu

Všichni kolem se samozřejmě po předchozích zkušenostech bojí, aby projekt zase kvůli Bílé nekrachl. Zatím prý funguje bezchybně. „Nic nezmeškala, nepředvádí žádné manýry, o nichž jsem slyšel, že jimi byla dřív proslulá, jako třeba že ze všech na potkání žebrala peníze. To se nestalo. Má za sebou naštěstí lidi, kterým důvěřuje a kteří ji motivují. I Věra cítí, že tohle je její poslední šance, že ji nesmí promarnit,“ tvrdí člověk blízký Věře.

Ani ke gamblerství, které ji připravilo o střechu nad hlavou, se už patrně nikdy nevrátí. „Bydlí na ubytovně, odkud je to všude daleko. A sama skoro nemůže chodit,“ upozorňují její kolegové.

Song o pádu na dno

Bílá na tom se závislostí bývala dřív tak špatně, že si třeba za výdělek v cizině koupila dva drahé mrazáky. Jako argument pak uváděla, že ten druhý je určený do zastavárny, až bude potřeba něco prodat.

Teď je ale situace snad už opravdu jiná. Song, který chystá s Bendigem a Krokou, bude o ní. „Jde o krásnou typickou Věru. Zpívá, že si prožila špatné věci, ale je zpátky a zase chce zpívat lidu,“ slibuje Bendig.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy