Hlavní obsah

Ferrari chystá osmiválcový hybrid, uvidíme ho ještě letos

Ferrari v letošním roce odhalí supersport s motorem uprostřed, který bude mít navíc k osmiválci hybridní pohonné ústrojí, říká zdroj obeznámený s tímto projektem. Šéf automobilky zatím potvrdil jen odhalení vozu.

Foto: Ferrari

Ferrari (Ilustrační foto)

Článek

Nové hybridní ferrari se má podle šéfa značky Louise Camilleriho odhalit v letošním roce. Bez dalších detailů to uvedl v konferenčním hovoru na téma hospodářských výsledků automobilky.

Podle nejmenovaného zdroje, citovaného webem Automotive News, bude využívat benzínový osmiválec a elektromotor a bude stát na vrcholu řady sportovních vozů Ferrari. Hybridní pohonné ústrojí má znamenat vyšší výkon - údajně i než u modelu 488 Pista, který nabízí 720 koní a 770 N.m - a zároveň nižší normovanou spotřebu a s tím i emise oxidu uhličitého.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Ferrari 488 Pista na ženevském autosalonu

Jak bude novinka vypadat, je zatím záhadou. Již několik měsíců se objevují videa, na kterých je vidět maskovaný prototyp sporťáku značky Ferrari, který svým tvarem víc než připomíná model 488 GTB.

Hybridní systém v tomto voze bude druhou generací systému značky Ferrari; ta první využívala ukládání kinetické energie, označené jako KERS. Byla použita ve formuli 1 a také v LaFerrari, které debutovalo v roce 2013.

Podle zdroje Automotive News má k odhalení vozu dojít na speciální akci někdy letos, nikoliv na ženevském autosalonu, který proběhne začátkem března. Podle Camilleriho se vůz dostane k prvním zákazníkům na začátku roku 2020. A má to být standardní model s „běžným životním cyklem”, nikoliv specialitka s omezenou produkcí.

Reklama

Výběr článků

Načítám