Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Klopp opět proti Bayernu. Že jsme velký favorit? Je to legrační poslouchat, hlásí kouč Liverpoolu

Dřív jej trápil s Dortmundem, nyní německý stratég Jürgen Klopp povede proti Bayernu Mnichov Liverpool. V osmifinále Ligy mistrů představuje tento souboj šlágr, který otestuje reds na domácím hřišti, kde v sezoně prohráli pouze jednou. Ve druhém duelu se pak favorizovaná Barcelona představí v Lyonu. Podrobné sestřihy obou duelů sledujte od 23:00 na programu ČT sport.

Kouč Liverpoolu Jürgen Klopp objímá Mohameda Salaha
zdroj: Reuters autor: Carl Recine

V Liverpoolu se potkají dva soupeři, kteří s pěti prvenstvími v Lize mistrů patří historicky k nejúspěšnějším. V pozici mírného favorita jsou "reds", kteří obhajují finálovou účast. Liverpool podlehl v jediném ze 17 domácích zápasů této sezony a na vlastním stadionu získal všech devět bodů ve skupině. Bayern zase neprohrál venku v pohárech už osmkrát po sobě.

"Liverpool je favoritem. V lize prohráli za celou sezonu jediný zápas a dostali jen 15 gólů. Mají opravdu dobrou obranu, ale především jejich ofenzivní linie je úžasná. Jsou strašně rychlí, vyhrávají souboje jeden na jednoho. Nebude lehké s nimi bojovat," řekl obránce Bayernu Joshua Kimmich.

Zápas bude speciální pro německého trenéra Liverpoolu Jürgena Kloppa, který v roce 2013 ještě jako kouč Dortmundu prohrál s Bayernem ve finále Ligy mistrů. "Je opravdu legrační poslouchat řeči, že jsme velký favorit. Já vidím extrémně silné týmy a neumím říct, kdo postoupí. Náš tým se stále vyvíjí, ještě jsme nic nevyhráli. Ale máme obrovský hlad," uvedl Klopp.

Jeho celek o víkendu nehrál Anglický pohár a k poslednímu duelu nastoupil před devíti dny. Nezvyklé volno využil ke čtyřdennímu tréninkovému kempu ve španělské Marbelle. "Odpověď na to, jestli je lepší mít rytmus, nebo menší pauzu, poznáme zítra," podotkl Klopp.

V anglické lize patří Liverpoolu druhé místo o skóre za Manchesterem City, má však zápas k dobru. Na stejné pozici figuruje v Bundeslize Bayern, který v pátek vydřel výhru 3:2 v Augsburgu.

"Sice jsme vyhráli, ale musíme kompletně zlepšit celý výkon, hlavně obranu. Proti Liverpoolu si nemůže dovolit takové chyby," řekl kouč Bayernu Niko Kovač. V Liverpoolu bude postrádat zraněné Ribéryho s Boatengem a potrestaného Müllera. Domácím ze stejného důvodu schází Van Dijk.

Barcelona a Lyon? Souboj dvou v Lize mistrů neporažených

V druhém úterním utkání dojde na jediný osmifinálový souboj týmů, které oba ještě v této sezoně Ligy mistrů neprohrály. Lyon v základní skupině na úvod šokoval výhrou na hřišti Manchesteru City a pak uhrál pět remíz. Doma si třikrát připsal výsledek 2:2. V osmifinále je poprvé od sezony 2011/12.

To Barcelona mezi nejlepší šestnáctkou od zavedení stávajícího formátu soutěže ještě nechyběla a do čtvrtfinále postoupila ve 12 ze 14 případů. S Olympiquem navíc v předchozích šesti zápasech neprohrála.

Katalánce ale v poslední době potkal mírný pokles formy. O víkendu po nepřesvědčivém výkonu porazili v domácí lize Valladolid 1:0 a zvítězili poprvé po třech remízách.

"Nebyli jsme tou Barcelonou, kterou bychom chtěli být. Musíme se v úterý zlepšit, jinak budeme hodně trpět," podotkl obránce Barcelony Gerard Piqué. "Někdy nemůžete být v každém zápase brilantní, ale myslím, že tým je připraven hrát svůj nejlepší fotbal," dodal kouč Ernesto Valverde, který v minulém týdnu prodloužil s Barcelonou smlouvu.

Při obou úterních zápasech bude stejně jako v minulém týdnu asistovat videorozhodčí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články