osmifinále - 1. zápasy
19.02.2019 21:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

V Liverpoolu vládly obrany, Bayern si odváží bezbrankovou remízu

I když před prvním osmifinálovým zápasem Liverpoolu s Bayernem Mnichov mnichovský kouč Niko Kovać prohlásil, že si bezbrankové skóre i po konečném hvizdu nedovede představit, právě tak tento duel na Anfield Road skutečně skončil. Utkání ve vysokém tempu s řadou slibných akcí, avšak omezeným počtem skutečných brankových příležitostí i při absencích Boatenga s Van Dijkem dominovaly obrany a postupové šance obou celků zůstávají před odvetou zcela otevřené.

Utkání začalo dosti opatrně, ovšem po zahřívací desetiminutovce se hra podle očekávání rozběhla a šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Dvakrát se v dobré pozici ocitl Mohamed Salah, jehož první pokus zvládl lapit Manuel Neuer a podruhé egyptský forvard na zadní tyči poslal své zakončení hlavou vedle. Na druhé straně musel být v pohotovosti i Alisson Bécker, jehož prověřil vlastní spoluhráč Joel Matip, jenž nechtěně tečoval Kimmichův centr do vlastní brány, ke své úlevě ale přímo do brazilského gólmana. Tato dvojice pak nepovedenou rozehrávkou připravila střeleckou pozici i Kingsleymu Comanovi, který z ostrého úhlu napálil pouze boční síť.

Do plných obrátek však utkání přešlo až v závěrečné čtvrthodině první půle, kdy liverpoolští doposud vyrovnané utkání strhli na svou stranu a podrobili Bayern ostrým výpadům v početném množství hráčů, na jejichž konci se opakovaně objevoval Sadio Mané. Senegalský reprezentant se v posledních týdnech těší výtečné střelecké formě, ovšem tentokráte ji potvrdit nedokázal, neboť ve vyložené příležitosti po zablokované ráně Keity své zakončení z hloubi šestnáctky uspěchal a poslal míč vedle Neuerovy levé tyče. Když pak Mané záhy neuspěl ani v akrobatické pozici po další Keitově tečované ráně, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

To po změně stran již domácí na nic nečekali a snažili se na soupeře vlétnout, ovšem hráči Bayernu dokázali liverpoolské útoky neutralizovat a nenechávali se rozhodit ani aktivním napadáním vlastní rozehrávky. Směrem dopředu to už tak slavné ze strany německého mistra nebylo, byť dravá mladá křídla Coman-Gnabry o sobě dávala vědět při každé příležitosti a druhý jmenovaný si připsal i několik střeleckých pokusů.

Ani s přibývajícími minutami oba týmy nenechávaly nikoho na pochybách, že se řadí k evropské špičce, ovšem kvůli kvalitní práci defenzivních hráčů si v přehuštěném prostoru před oběma brankami za stupňujícího se deště případná gólová akce žádala zcela precizní provedení, jež navzdory vší snaze nepřicházelo. Závěr zápasu již sice patřil jednoznačně Liverpoolu a Neuer si přece jen musel připsat zákrok po hlavičce Maného, ale Bayern ani s úbytkem sil nepolevil v koncentraci, dokázal hru rozkouskovat a zkušeně si do odvety v Allianz Areně pohlídal výsledek 0:0.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (750)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele