Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

VIDEO: Jak se kupuje šňupání v Praze? Byznys jsme natočili na kamery eXtra.cz

+ Další 2 fotografie
Je všude. Je lehce dostupný a kupuje ho mládež, která vyráží do klubů, užívají ho herci, politici, podnikatelé, do Česka se za ním vydávají třeba i turisté. Řeč je o kokainu a v Praze ho seženete na každém rohu. Redaktoři eXtra.cz se ho rozhodli nakoupit. A jak se ukázalo, opatřit si ho v pražské metropoli je mnohem lehčí, než byste si možná mysleli. Podívejte se na exkluzivní video!

Vydali jsme se do ulic a zmapovali, jak kšeft s kokainem probíhá. A nejen to. Rozkryli jsme místa, kde ho seženete, jaké strategie dealeři mají. A zjistili jsme, co na nezákonný prodej říká policie i to, jaká je jeho kvalita.

Nejprve jsme zkusili obstarat kokain na Václavském náměstí v oblasti proslulé ulice Ve Smečkách. Nejčastěji na kokain na ulici narazíte u lidí s exotickým vzhledem, kteří jsou známí jako "naháněči" do nočních klubů. Vydávali jsme se za turisty z Litvy a když jsme narazili na prvního "naháněče", neuspěli jsme. Muž, který by nám nejspíše drogu prodal, pojal podezření a poté, co jsme se na obchodu domlouvali, nakonec o naši přítomnost ztratil zájem. Zřejmě spatřil člena našeho týmu, který vše nahrával kameru z protější strany ulice.

Nakonec jsme změnili lokalitu a šli sehnat zboží na Jungmannovo náměstí. A tam jsme s nákupem drogy uspěli. Celý obchod, kdy jsme za drogu zaplatili 2500 korun, proběhl ze strany naháněčů velmi sofistikovaně. Nejprve nás oslovil první, který se nás ptal, zda chceme jít do klubu, odkud jsme a následně nám nabídl, že bychom od něj mohli zakoupit Charlieho (jeden z názvů, jak se kokainu přezdívá; česky Karel).

Když naháněč zjistil, že o kokain stojíme, poslal nás k druhému muži - kolegovi, se kterým jsme obchod domluvili. Ten nás poslal do jiné ulice, kde si nás přebral třetí muž. Od něj jsme za peníze obdrželi drogu. Nakonec se nás zeptal, zda na něj nechceme telefonní kontakt, kdybychom chtěli kokain obstarat znovu. To jsme ale odmítli.

Zakoupený kokain jsme nechali otestovat v laboratoři. Jaká je čistota toho, co koupíte na ulici? Výsledek vás možná překvapí.

A jak byznys s kokainem v Česku přesně funguje?

Může policie proti dealerům vůbec zakročit?

Jakou kvalitu má kokain koupený na české ulici?

Co s vámi udělá kokain, který jste koupili v centru metropole?

SERIÁL O KOKAINU V ČESKU POKRAČUJE VE STŘEDU NA WEBU EXTRA.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy