Hlavní navigace

Platit prostřednictvím Apple Pay umožní na svých stránkách i Alza.cz

19. 2. 2019

Sdílet

Alza.cz - Alzák Autor: Alza.cz

Platby prostřednictvím Apple Pay nabídne zákazníkům na svých stránkách také Alza.cz. Alza službu v ostrém režimu spustí v nejbližších dnech, jako první ve své mobilní aplikaci pro iOS.

Na zavedení nové platební metody se lídr české e-commerce připravoval od konce roku 2018. „Dění na poli finančních i jiných služeb intenzivně sledujeme a pokud se objeví zajímavá novinka, chceme ji zákazníkům nabídnout mezi prvními. Apple Pay ve světě usnadňuje nakupování statisícům lidí, tak proč tento komfort nedopřát také lidem v Česku,“ uvedl finanční ředitel Alza.cz Jiří Ponrt. Platby kartou navíc podle něj získávají na oblibě, v závěru loňského roku už tvořily více než polovinu všech transakcí v Alze.

Jak v Apple Pay přidat kartu? Podívejte se:

Platbu prostřednictvím Apple Pay si budou moci nakupující zvolit v košíku e-shopu. Největším benefitem by měla pro uživatele být rychlost, díky uložené platební kartě v aplikaci Wallet svého iPhonu, iPadu či Macu totiž zákazník objednávku uhradí na jeden klik a transakci pouze autorizuje přes svůj Touch ID, Face ID nebo PIN.

Apple Pay prozatím v Alze funguje v testovacím režimu. Na koncové zákazníky jej firma spustí postupně v nejbližších dnech, jako první ve své mobilní aplikaci pro iOS. V plném rozsahu by pak měla být služba dostupná v řádu týdnů.

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).