Podle deníku byl Karl Lagerfeld včera ve velmi špatném stavu hospitalizován v jedné pařížské nemocnici. Podle informací a hlavně jeho vzhledu v poslední době na tom byl zdravotně velmi špatně. Hovořilo se o dlouhodobé chorobě, která ho doslova sžírala. Už to, že se v posledních měsících na veřejnosti objevoval zarostlý a s chybějícími zuby, bylo pro něj ostudné.

Návrhář byl vždy dokonale oblečený – bílá košile, černý oblek, ikonické rukavičky bez prstů a tmavé brýle. Je jen pár lidí na světě, kteří ho viděli bez tmavých brýlí.

Karl byl velkým přítelem módní ikony a šéfredaktorky Vogue Anny Wintour. Nikdy nechyběla na jeho přehlídkách Chanel. Pro tuto značku navrhuje od roku 1982.

V roce 2004 navrhl některé modely pro celosvětovou koncertní šňůru Madonny, podobně pak spolupracoval i na modelech pro koncertní tour Showgirls australské zpěvačky Kylie Minogue. Téhož roku vytvořil dámské i pánské modely pro švédskou oděvní značku H&M. Tato limitovaná série byla ve vybraných obchodech a za pouhé dva dny musela H&M oznámit, že téměř všechno toto zboží bylo vyprodáno.

Je znám také jako fotograf. Nafotil sérii aktů jihoafrického modela Davida Millera, vydanou pod názvem Visionaire 23: The Emperor’s New Clothes. 

Do dějin vešly i jeho citáty: „Držení diety je jediná hra, kterou vyhrajete, když o něco přijdete.“ „Lidé, kteří říkají, že včerejšek byl lepší než dnešek, naprosto znehodnocují svou vlastní existenci.“

 

 

Fotogalerie
70 fotografií

Podívejte se na některé můzy Karla Lagenfelda ZDE