S Apple Pay bude možné platit i na internetu. Integraci již chystá Alza nebo T-Mobile

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

alza-apple-pay-iphone
0Zobrazit komentáře

V České republice dnes byla po dlouhém čekání spuštěna platební služba Apple Pay, díky které mohou majitelé iPhonů platit u bezkontaktního terminálu svým mobilním telefonem a nemusí vytahovat plastovou kartu. Nicméně Apple Pay není jen o iPhonech a platebních terminálech, ale také o dalších jablečných zařízeních či platbách přes internet. V Česku je již brzy představí například největší český e-shop Alza.cz a mobilní operátor T-Mobile.

Placení na internetu pomocí integrovaného Apple Pay je velmi snadné a nemusíte díky tomu zakládat účet, případně vyplňovat různé formuláře, protože veškeré potřebné informace včetně platebních údajů i doručovacích adres v sobě již nese právě v Česku nově fungující služba od Applu. Jen je potřeba, aby ji každý e-shop implementoval prostřednictvím samostatného tlačítka tak, jako to známe například u tuzemského startupu Twisto.

alza-apple-pay-mobile

Jeden z prvních, kdo by měl v Česku placení ve svém obchodu nabídnout, je Alza, která chce Apple Pay v ostrém režimu spustit ve své mobilní aplikaci pro iOS v nejbližších dnech. Platby kartou v závěru loňského roku, který byl opět rekordní, v největším českém internetovém obchodě tvořily již více než polovinu všech transakcí, a tak Alze dává nasazení Apple Pay smysl. „Mezi našimi zákazníky je celá řada uživatelů značky Apple, dá se tedy očekávat, že si tato metoda brzy získá své příznivce,“ uvedl uvedl finanční ředitel Alzy Jiří Ponrt.

Platbu prostřednictvím Apple Pay bude možné zvolit při výběru platby v košíku a největším benefitem vedle již zmíněné rychlosti bude také bezpečnost, protože díky uložené platební kartě v iPhonu, iPadu či Macu nebudete muset ručně zadávat vůbec žádné údaje a transakce proběhne doslova na jedno kliknutí. Vše je potřeba ověřit jen prostřednictvím Touch ID, Face ID či případně PINu podle toho, na jakém zařízení zrovna nakupujete. V plném rozsahu má být Apple Pay v Alze spuštěno v řádu týdnů.

proudly-welcome-to-the-jungle-kluson-cledat-rasner-small

Přečtěte si takéČeský kariérní portál Proudly kupují Francouzi. Pod Welcome to the Jungle má přijít další zahraniční expanzeČeský kariérní portál Proudly kupují Francouzi. Pod Welcome to the Jungle má přijít další zahraniční expanze

Integraci platební služby od Applu pak do své mobilní aplikace chystá rovněž T-Mobile, u něhož díky tomu bude možné opět snadněji a bezpečněji platit za vyúčtování a další služby. Tuzemský operátor provádí poslední testy před ostrým spuštěním Apple Pay, ke kterému by mělo dojít na přelomu měsíce. Pomocí Apple Pay pak bude možné platit vedle mobilní aplikace také na webu v samoobsluze Můj T-Mobile.

t-mobile-apple-pay

Aplikaci Můj T-Mobile už podle vyjádření českého operátora každý měsíc aktivně využívá na telefonu nebo tabletu přes 825 tisíc zákazníků a T-Mobile i proto chystá vedle Apple Pay spustit v následujících týdnech také Google Pay, což je obdobná služba pro majitele zařízení s operačním systémem Android. To v Česku – u vybraných bank jako v případě Apple Pay – funguje již více než rok.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym