Přestože se původně zdálo, že se Cimický snaží krotit jeho závislost na alkoholu a tišících lécích, tak to byl jen střípek jeho nalomené psychiky. Pomeje potřeboval pomoc, aby ustál situaci, ve které se nalezl. 

„Jeho problémy jsou globálnější. To, že pil, všichni vědí. Dovedete si představit, co by člověk dělal, kdyby se mu najednou zhroutil svět, rozpadly se mu vztahy? V tuto chvíli by člověk měl zmobilizovat všechnu energii a sílu. Proto on přišel. Nepřišel proto, že pije. Nemůžeme se divit, že se v takové chvíli člověk napije. On hledal způsob, jak to zvládnout," řekl Expres.cz renomovaný psychiatr.

Jiřího trápily myšlenky na smrt, ale to je prý normální u každého těžce nemocného člověka. Daleko hůř se vzpamatovával z odchodu manželky Andrey.

„Řešili jsme i to, jak ho opustila žena. Vyrovnával se s tím špatně. Ocitl se sám. Mužský je velké dítě. Nikdy nedospěje. I když předstírá, že je chlap, to malé dítě v něm je. Pochopitelně, že mu chybí a trápí se tím. Jsou to ale věci, které jsou mezi nimi a musí to vyřešit oni. Ani tableta na to není, uzavřel Cimický.

Jiří Pomeje je momentálně hospitalizovaný v Nemocnici Na Pleši s rakovinou, která už se z hrtanu rozšířila i do kostí.

VIDEO: Jiří Pomeje PROMLUVIL: Nechte mě v klidu umřít!

Video
Video se připravuje ...

Jiří Pomeje PROMLUVIL: Nechte mě v klidu umřít! David Kundrát

Fotogalerie
33 fotografií

Pohřeb Jiřího Pomeje

Andrea Pomeje Rodina Michaela Kuklová Dcera

Jiří Pomeje zemřel 26. února 2019 v Nemocnici na Pleši. Podlehl rakovině, které se snažil dlouho vzdorovat. K jeho posledním přáním patřilo vidět se naposledy s dcerou Aničkou. To bohužel již nestihl, nechtěl totiž, aby ho viděla v zuboženém stavu.

Více o smrti Jiřího Pomeje čtěte ZDE