Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Superhrdinové si balí kufry. Netflix zrušil všechny seriály podle Marvelu

Kultura

  6:00
LOS ANGELES - Mediální gigant Netflix oznámil konec komiksových seriálů Punisher a Jessica Jonesová. Koncem minulého roku zrušil další tři. Společnost Disney si s příchodem své vlastní streamovací služby bere své značky zpět. A to včetně Marvelu. Neznamená to ovšem automatické pokračování všech oblíbených komiksových seriálů.

Jon Bernthal jako Punisher. foto: Netflix

S koncem Punishera a Jessicy Jonesové se Netflix zbavil všech seriálů na motivy komiksů ze stáje Marvel. Jessica Jonesová se ještě dočká třetí série, která je již natočená, než úplně skončí. Již říjnu Netflix zrušil seriál Iron Fist, který měl ze všech marvelovských seriálů nejhorší hodnocení od kritiky. Týden poté bez fanfáry zmizel Luke Cage. V listopadu nakonec i seriál Daredevil. Ten měl na Netflixu již tři série.

Spravedlnost ráže devět milimetrů. Komiksový seriál Punisher se hlásí s druhou sérií

Hlavním důvodem pro masivní rušení superhrdinských seriálů je start vlastní streamovací služby společnosti Disney, která Netflixu a jiným podobným platformám hodlá konkurovat. Vzhledem k tomu, že od roku 2009 komiksového giganta Marvel vlastní právě Disney, tak je přirozené, že si své superhrdiny chce udržet. Neznamená to ovšem, že by oblíbené seriály automaticky pokračovaly.

„Jménem všech v Marvel TV říkám, že jsme na naše publikum pyšní a jsme mu velice vděční. Náš nový partner se může rozhodnout, že už nebude dále chtít pokračovat s vyprávěním příběhu těchto skvělých postav,“ prohlásil Joph Loeb, vedoucí televizního oddělení Marvelu. Je tedy otázkou, zda se diváci dalších sérií svých oblíbených seriálů dočkají.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!