Hlavní obsah

Škoda ukázala interiér Visionu iV. Boří zaběhnuté standardy značky

Budoucnost interiérů škodovky dost možná obsahuje ještě větší a dominantněji umístěný tablet na přístrojové desce. Automobilka to naznačuje skicami interiéru konceptu Vision iV. Vůz se kompletně ukáže v Ženevě.

Foto: Škoda

Interiér konceptu Škoda Vision iV

Článek

„Inovativní a uživatelsky přívětivé uspořádání přístrojové desky a středového panelu,” o kterém se zmiňuje tisková zpráva, onen středový panel, jak ho známe, v podstatě vymazalo. A to ve prospěch jednak velkého displeje a jednak odkládacího prostoru pod ním, kam si řidič a spolujezdec odloží smartphony. Ty se bezdrátově připojí k palubnímu systému vozu a také se budou indukčně dobíjet.

Foto: Škoda

Kaplička přístrojů a svislé rameno volantu zcela chybí.

Skica také ukazuje, že se designéři vzdali tradiční kapličky přístrojů. Nahradili ji prostým displejem, nikoliv nepodobně např. BMW i3. Všimněte si také nového dvouramenného volantu s nápisem Škoda místo loga. Aniž bychom chtěli být škarohlídi, připomeňme, že něco takového značka už vyráběla - v 80. letech minulého století.

Vůz stojí na platformě MEB, tedy základu koncernu Volkswagen pro elektromobily. To znamená, že např. nepotřebuje středový tunel. Přesto tu nějaký panel vidíme; tisková zpráva popisuje velký odkládací prostor a můžeme spekulovat také o tom, že tu bude sídlit ovládání převodovky.

Foto: Škoda 2x

Koncept Škoda Vision iV na první skici

Koncept Škoda Vision iV se představí na ženevském autosalonu, který své brány novinářům otevře 5. března. Tam si ho spolu s námi budete moci prohlédnout do detailu zvenčí i zevnitř.

Reklama

Výběr článků

Načítám