Hlavní obsah

Nissan použije staré akumulátory z elektromobilu jako zdroj při kempování

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nissan vymýšlí stále nové a nové věci, které se dají s jeho akumulátory z elektromobilu Nissan Leaf dělat. Novinkou je vytvoření speciálního energetického boxu, který může zásobovat energií stan v kempu.

Nissan + OpusVideo: Nissan

 
Článek

Pamatujete si, jak Nissan představil koncept vozu, kde uvnitř dodávky byla truhlářská dílna? Tak tam jsme vám poprvé ukazovali velký box, který byl nacpaný akumulátory z elektromobilu. Ten posloužil jako zdroj energie pro elektrické nářadí.

Teď je tenhle koncept rozvedený do důsledku a jmenuje se Energy ROAM. Je součástí přívěsu s rozkládacím stanem, který je už dnes v nabídce (jmenuje se Opus Air). Stačí tento box připojit na elektrický rozvod a je možné ve stanu svítit pomocí pásku LED diod, můžou tam být mikrovlnka, malý vařič i zásuvka na 230 i 12V.

Foto: Nissan (3x)

Přívěs se stanem se jmneuje Opus Air a stojí asi 470 000 korun.

Foto: Nissan

Energy ROAM

Akumulátory s kapacitou 700 Wh prý vydrží při rozumném používání až sedm dní v provozu. Nabití z klasické zásuvky trvá pouhou hodinu. Ovšem na stanu je i solární panel, který dokáže akumulátory při plném slunečním svitu a vhodném natočení slunce dobít za dvě hodiny. Ale to předpokládáme, že je hodně optimistický názor, takže spíš bychom viděli ty hodiny tak čtyři.

Pokud se vám tenhle zdroj líbí, pak si musíte ještě chvíli počkat. Tento rok jej Nissan začne prodávat.

Reklama

Výběr článků

Načítám