20. února 2019 • 10:45

Nečekaná posila pro Plzeň! Na hostování přichází exsparťan Brabec

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je nečekaná zpráva! Fotbalisty Plzně posílí reprezentační obránce Jakub Brabec. Šestadvacetiletý stoper přichází na půlroční hostování s opcí z belgického Genku. Původně měl ještě hostovat v tureckém Rizesporu, kde ale v zimě přišel o místo v sestavě. Transfer je pikantní v tom, že Brabec dříve působil ve Spartě, je i odchovancem letenského klubu.



Plzeň potřebuje stopera poté, co si v úvodu jara přivodil otřes mozku Lukáš Hejda. K dispozici jsou už jen Luděk Pernica a Roman Hubník , který ale kvůli žlutým kartám nemůže nastoupit do čtvrtečního odvetného utkání Evropské ligy s Dinamem Záhřeb. Zaskočit za něj budou muset hráči z jiných pozic jako Roman Procházka nebo David Limberský . Brabec s Plzní do Záhřebu neodletěl, neboť soupisky pro první kolo play off už jsou uzavřené.

"Vzhledem k současné situaci, kdy máme v obraně několik absencí, bylo pro nás dotažení tohoto transferu jednou z priorit. Jsme rádi, že jsme do našeho kádru získali hráče, který má kvalitu i velké zkušenosti," řekl pro klubový web generální manažer Adolf Šádek. "Jsem přesvědčený, že jeho adaptace i vzhledem ke zkušenostem nebude dlouho trvat. Pevně doufám, že si vše sedne a bude to výhodné pro všechny zúčastněné a hostování v létě přetavíme v transfer," dodal.

Vše o Plzni čtěte ZDE>>>

Čtrnáctinásobný reprezentant Brabec je odchovancem Sparty. V lize nastupoval při hostováních také za Žižkov a Brno. Celkem nasbíral 90 ligových startů. V létě 2016 zamířil do Genku, kde odehrál za dvě sezony 37 ligových duelů a dalších 11 zápasů v Evropské lize.

Když ze Sparty tehdy odcházel, hlásil, že sparťanem zůstane dál. "Opouštět klub je zvláštní, když jsem jeho součástí byl od svých pěti let. Jednou sparťan, navždy sparťan," uvedl tenkrát na rozloučenou pro web Letenských. Fanoušky Pražanů tak hostováním v dresu jednoho z největších soupeřů překvapil o to víc.

Loni v létě pak z Belgie odešel do Rizesporu, kde na podzim nastoupil do 17 ligových utkání. V lednu ale přišel o pevné místo v sestavě poté, co klub přivedl dva obránce z portugalské ligy. Do posledních pěti duelů už nezasáhl. V Turecku se dohodl na ukončení hostování a mohl zamířit do Plzně.

"Byla to taková rychlejší akce. Dnes jsem přiletěl z Turecka, kde se to vše dořešilo. S panem Šádkem jsem se dohodl za pět minut. Plzeň je špičkový klub a každoročně hraje o poháry a o titul. Toho se chci účastnit, chci pomoci Plzni a zasáhnout do co nejvíce utkání, čímž bych se mohl i poprat o reprezentaci," prohlásil Brabec.

V létě přitom existovala i varianta návratu do Sparty, obránce byl s pražským klubem v kontaktu. Jeho agent Ondrej Chovanec ovšem podle zdrojů iSport.cz požadoval pro hráče roční plat 10 milionů korun a dalších 10 milionů jako provizi. Sparta jednání kvůli finančním požadavkům ukončila, v zimě pak možný návrat stopera odmítla rovnou.

"Není to tak, že se Kuba nechtěl vrátit do Sparty. V létě i nyní ta šance byla. Sportovní vedení se ale před sezonou rozhodlo, že raději přivede Radakoviče, nyní má v obraně zase jiné varianty. Myslím, že Kubovi nemůže mít nikdo nic za zlé. Zároveň chci dementovat informace ohledně obřích platových nároků," uvedl Ondrej Chovanec na webu agentury Chovanec Sport Agency.

 

Deset vteřin na hřišti a rozhodující gól. Spartě zachránil postup do skupiny Evropské ligy střídající Jakub Brabec
Deset vteřin na hřišti a rozhodující gól. Spartě zachránil postup do skupiny Evropské ligy střídající Jakub Brabec

ANKETA: Brabec do Plzně. Změní se hostování v přestup? Mají mu fanoušci co vyčítat?
Video se připravuje ...

PĚT momentů ligového víkendu: Plzeňská stíhací jízda a Barošův budíček
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud