Inspirují svým nadáním a úspěchem. Co zlepšuje život jim? Talentované osobnosti z letošního výběru 30 pod 30 nám prozradily, jaké věci jim pomáhají při práci nebo co je prostě jen baví používat.

Petra Soukupová

Albi elektronická tužka s knihou pro děti. Je to interaktivní a skvěle vymyšlené pro zapamatování získaných informací a pochopení souvislostí. Přitom na vás nezáří displej. Kdyby se dělaly tyto knihy i pro starší ročníky, kupuju hned i pro sebe!

Filip Maleňák

Před časem jsem si koupil elektrickou koloběžku – a je to parádní věc.

David Hort

Měl bych jeden tip pro milovníky cyklistiky, a to komponenty z řady SRAM Force CX1. Primárně cyklokrosová sada s jednopřevodníkem, která se postupně od MTBs dostala i na silnici, podle mě představuje neskutečně flexibilní, spolehlivou a uživatelsky přívětivou variantu. Je velmi jednoduchá na údržbu a ideální pro celoroční zábavnou cyklistiku na silnici i v terénu.

1989
Vydání Forbesu 1989

Maxmilian Turek

Kočárek Bugaboo bee5, skvělý na cesty a do letadla. Moje dcera Sofia si ho pochvaluje a krásně si v něm hoví.

Oliver Braun

Doporučuji FESTOOL aku šroubovák T 18+3 Li 5,2, jednoznačně nejlepší akuvrtačku!

Vlad Ryasnyy

Dražé z makadamových ořechů a bílé čokolády s vanilkou a solí fleur de sel, obalené v hořkém kakau. Pro to bych klidně umřel. A právě proto jsem si na rok 2019 dal cíl se ho naučit dělat.

Robert Sovík

Plnicí pero. Skoro všechny své poznámky si píšu ručně a moje pero, které jsem si koupil při jednom pracovním úspěchu hned po odchodu z práce v NYC, je dobrá připomínka mojí cesty. Díky tomu, že je to konkrétní a „zpomalená“ věc, je použitelné i jako mindfulness hack při psaní.

Alex Ilyash

Nedávno jsem si koupil Google Home a můžu ho vřele doporučit. Tenhle gadget umožňuje nastavit chytrou domácnost a díky propojení s dalšími zařízeními můžete ovládat světlo, teplotu nebo i televizi v bytě pouze pomocí hlasu.

Terezie Kovalová

Dala jsem si do roku 2019 předplatné apky Peak – tato aplikace nenásilnou formou cvičí mozek v různých odvětvích, jako je paměť, postřeh nebo jazykové znalosti.

Tadeáš Kriebel

Utíkající budík. Když se vám schová budík pod postel, konečně nemá ranní zamačkávání zvonění šanci.

Ondřej Fiedler

Nokia 3310. Zkouším si naordinovat očistu od internetu a sociálních sítí a musím říct, že takhle svobodně jsem se už dlouho necítil. Můžu jenom vřele doporučit!

Jiří Rostecký

Žádný gadget jsem si nepořídil. Technologií a dalších věcí mám kolem sebe už hodně. Spíš než nad tím, co si pořídit, přemýšlím, čeho se zbavit. Takže jsem odinstaloval Messenger, protože mě neustále vyrušoval od práce, smazal jsem si z mobilu Facebook, aby mě nelákalo se na něj furt dívat, a celkově jsem začal více přemýšlet nad tím, co mi která věc dává a co mi bere. Pokud ale mám přece jen zmínit něco hmatatelnějšího, tak jsem si pořídil vlastní knihovnu a křeslo na čtení. Na něm jsem toho už zjistil mnohem víc než na mobilu a všech gadgetech dohromady.