osmifinále - 1. zápasy
20.02.2019 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Stopeři Giménez s Godínem zasadili Juventusu dvě rány

Juventus jede z Madridu domů hodně smutný, protože jeho jindy chválená defenziva dnes neměla svůj den. Atlético vyhrálo 2:0 díky brankám obou svých uruguayských stoperů a k tomu mu ještě jeden zásah nebyl uznán.

Turínský Juventus patří k největším favoritům na celkové vítězství aktuálního ročníku Ligy mistrů pro svou taktickou vyspělost, zkušený kádr i hvězdně obsazené posty. Prakticky totéž se ale dá říct také o týmu, který jej dnes hostil na svém stadionu. Stará dáma se musela v prvním utkání popasovat s Atléticem Madrid na jeho půdě, což byl hodně náročný úkol.

V záložní řadě domácího celku jsme nakonec viděli Kokeho od prvních minut, stejně tak jako Griezmanna nebo Giméneze s Rodrim. Dres Juventusu zase oblékl Miralem Pjanić, který měl ještě dnes zdravotní potíže. V útoku po boku Mandžukiće s Dybalou nastoupil muž, který má Atlético v kolonce oblíbených soupeřů, Cristiano Ronaldo.

Hostující obránce Giorgio Chiellini před zápasem poznamenal, že Atlético se skvělou taktickou připraveností podobá více italským týmům než španělským. A úvod zápasu to jen potvrzoval. Atlético výborně vyplňovalo prostory, kterými by případně mohli ofenzivní hráči nabíhat, stejně jako zhušťovalo střed zálohy.

První větší šanci si připravil Cristiano Ronaldo. Po faulu na svou osobu rozehrával volný přímý kop, který posílal pod břevno. S tím ale Jan Oblak počítal a Portugalcovu ránu vyrazil! Na opačné straně pálil z uctivé vzdálenosti mladý záložník Thomas Partey, ale ani on brankáře Szczęsnyho nepřekonal.

Hodně emocí vyvolala minuta sedmadvacátá, protože v ní se do šance probíjel Diego Costa. Toho stíhal krajní bek De Sciglio a Costa po letmém kontaktu a pár krocích upadl ve vápně. Nejprve sice sudí Zwayer ukázal na značku pokutového kopu, jenže po poradě s videorozhodčím svůj výrok odvolal a nařídil pouze standardní situaci před vápnem!

Z ní Atlético neudeřilo a bylo na něm poznat, že cítí silnou frustraci se změnou verdiktu. Deset minut před koncem první půle se do střeleckých statistik zkoušel zapsat Paulo Dybala, na jehož pohotovou ránu musel brankář Oblak reagovat velmi rychle. Jinak ale první poločas zase tak moc fotbalové krásy nenabídl a opravdu to byla spíš bitva dvou takticky skvěle připravených soupeřů.

Po změně stran se Juventus trochu vzchopil a zajímavou ránu vypustil od svých kopaček Miralem Pjanić. Obrovskou šanci pak dostal Diego Costa, který byl adresátem povedené kolmice mezi stopery. Marný sprinterský souboj s ním sváděl Bonucci a Costa se před něj dokázal natlačit. V rozhodující chvíli sám před Szczęsnym pálil neuvěřitelně mimo!

Polský brankář se musel činit a jeho proslavená obrana ho nechávala až příliš často osamoceného. Jako v 54. minutě, když se po elegantní nahrávce dostal za obránce Antoine Griezmann a jeho oblouček musel vytahovat brankář Juventusu konečky prstů na břevno.

Juventus si zkrátka hodně koledoval a problémy mu přibyly po hodině hry, kdy už na hřišti pobíhal Álvaro Morata. Někdejší hráč právě Juventusu má k Turínu pořád výborný vztah, ale dnes to muselo stranou. A čáru za těmito emocemi hodlal udělat hodně rázně.

Přesně dvacet minut před koncem se mu to téměř povedlo, když se natlačil před obránce Chielliniho a zakončil vynikající centr od Filipeho Luise mimo dosah brankáře Szczęsnyho. Jenže fotbal dnes večer ukazoval Atléticu svou hodně krutou tvář. Sudí totiž po nápovědě videa odpískal faul Moraty na Chielliniho a branku opět neuznal!

Colchoneros se ale nevzdávali a odměna se brzy dostavila. Minuta osmasedmdesátá znamenala rohový kop pro Simeoneho svěřence a balon se dostal k Moratovi. Ten jej napálil do protihráče, ale od něj se šťastně odrazil k Josému Giménezovi. Mladý stoper v pádu zakončil a tentokrát už sudí Zwayer gól definitivně uznal.

Najednou to Atléticu šlo a pár minut před koncem utkání zasadilo Juventusu další ránu. Po standardní situaci Antoinea Griezmanna se k míči dostal kapitán Diego Godín a s pomocí teče Cristiana Ronalda zvýšil na konečných 2:0 pro domácí!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1228)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele