Modelka Tereza Maxová byla jednou z mnoha modelek, které se v roce 1991 zúčastnily castingu na přehlídku Chanel. Tereza na castingu neuspěla, ale když odcházela, tak ji osobně zastavil Karl, dal jí vyzkoušet pár svých modelů a dal jí práci.

Díky němu jsem se po tom dostala do světa módy a mezi topmodelky. Pro mě to byla obrovská šance,“ vzpomíná Maxová, která se tehdy na mole střídala s Naomi Cambellovou (48), Claudií Schifferovou  (48) nebo Helenou Christensenovou (50). Byl to splněný sen české krásky, která ve světě modelingu teprve začínala.

Přehlídku Chanel pak několikrát chodila také Karolina Kurková (34). „Budete mi opravdu chybět. Byl jste opravdový muž,“ napsala Karolina v reakci na úmrtí Lagerfelda a přidala několik fotek z přehlídky a focení.

Velmi si oblíbil též českou vítězku Elite Model Look 2006 Denisu Dvořákovou (29). „Vzpomínám, že vždy, když procházel backstage před přehlídkou, tak se u mě zastavil, pozdravil a zeptal se, jak se mám. Nebo když jsem zrovna seděla u hair stylisty, tak mi zamával. V módním světě pro mě bude nenahraditelný, nikdy na něho a na jeho vždy krásnou a nápaditou tvorbu nezapomenu. Bylo mi velkou ctí ho poznat a předvádět jeho modely či spolupracovat na jeho speciálních projektech,“ říká kráska.

„Budeš mi chybět,“ netají se topmodelka Eva Herzigová (45). Poslední česká modelka, která s géniem módy spolupracovala, byla Aneta Měšťanová (18). „Karl Lagerfeld byl úžasný módní návrhář a výjimečný člověk. Jsem ráda, že jsem měla možnost ho potkat a být součástí jeho přehlídky,“ uvedla vítězka soutěže Schwarzkopf Elite Model Look.

VIDEO: Topmodelka Kociánová: Ráda bych se vdávala! Ale musím počkat!

Video
Video se připravuje ...

Topmodelka Kociánová: Ráda bych se vdávala! Ale musím počkat! Petr Soukup, Markéta Reinischová

Fotogalerie
30 fotografií