Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Že je Vojta Kotek (36) multitalent, se ví. Hraje, režíruje a má i stále populárnější kapelu TH!S, v níž je baskytaristou. Málokdo ale tuší, že spolupracuje i na české verzi animáků od Pixaru. Proto nebylo překvapením, že jsme se potkali právě na vernisáži výstavy této filmové společnosti.

"Přizvali mě i k lehké spolupráci, povedu tady nějaké komentované prohlídky, protože jsem režíroval české verze několika pixarovek a Disneyho filmů, takže je to tady pro mě zážitek. Mám k nim velký respekt a strašně se mi líbí, co dělají. Nejsou to jen výborní animátoři, ale hlavně skvělí vypravěči příběhů, které si skvěle vybírají. Pro filmaře je vždycky slast na tom spolupracovat," rozplýval se.

Pokud jde o jeho vlastní režijní slasti, dává si pauzu. Více se letos věnuje muzice. "S kapelou jsme do toho trošku víc šlápli. Čeká nás i docela velký koncert 19. března v Lucerna Music Baru. Vydali jsme už druhou EP desku, která je vlastní druhou půlkou prvního alba. Obaly se dají spojit a vypadá to jako dvojalbum," pochlubil se.

Vojtu nyní častěji uvidíme i jako herce. "Už jsem natočil jeden film s Jirkou Havelkou, teď točím s Jirkou Vejdělkem, pak bude ještě další pokračování Marie Terezie a čeká mě ještě jeden docela velký projekt, tak jsem se letos docela rozehrál," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám