Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Co odhalí Alfa Romeo v Ženevě? Bude to nový crossover?

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Kompaktní crossover se má stát hvězdou automobilky Alfa Romeo na jejím stánku v Ženevě. V nabídce italské značky se pak má tato novinka zařadit pod aktuální model Stelvio.

Alfa Romeo díky své popularitě patří mezi automobilové značky, jejichž novinky jsou netrpělivě očekávány a bedlivě sledovány. I díky tomu se objevují více či méně zaručené zprávy o budoucnosti italské automobilky.

Vedení koncernu Fiat Chrysler Automobiles, jehož je Alfa Romeo součástí, ovšem již na počátku loňského června odhalilo, na které modely se můžeme těšit. Největší pozornost byla tehdy věnována návratu modelů GTV a 8C, ale vedle nich byl zmíněn i kompaktní crossover.

Právě tento kompaktní crossover se má podle informací, které získal řecký Autoblog, představit v rámci letošního březnového autosalonu v Ženevě, přičemž online odhalení se může odehrát ještě během února.

Alfa Romeo má podle oficiálních plánů z loňského roku tento kompaktní crossover ve své nabídce zařadit vedle hatchbacku Giulietta, resp. jeho nástupce. Novinka bude v hierarchii své značky zároveň usazena pod model Stelvio, nad nímž bude umístěno rovněž oficiálně ohlášené velké SUV.

Ohledně vzhledu i techniky nového kompaktního crossoveru značky Alfa Romeo se stále ještě spekuluje. V případě základu vozu je zmiňováno použití zkrácené platformy, na níž stojí modely Giulia i Stelvio, ale rovněž je uváděno, že bude mít stejnou platformu jako Jeep Renegade a Fiat 500X.

Novinka má nabízet provedení s pohonem jedné i obou náprav a má být k dispozici i jako plug-in hybrid, u nějž se spekuluje o výkonu až kolem 294 kW (400 k). Výroba kompaktního crossoveru pak má probíhat v závodě automobilky Alfa Romeo poblíž města Pomigliano d'Arco.

Doporučujeme

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Avatar - 3_diamanty
21. 2. 2019 07:31
skoda debat
kde je 5 dverove MiTo? ... kde je giulia kombik alebo crosswagon v 4kolke? ... kde je aj kombik od giulietty... ked ho ma leon a vyzera sexy tak preco alfa nie? kde je nejake mensie SUV velkosti tigiho a sportagu? ono stelvio uz operuje v triede kde sa bohuzial neajke masivne predaje opat nerobia ani v triede SUV... kym nezacnu vyrabat to co sa predava co si ziada trh a co preferuju zakaznici tak dovtedy budu nadalej az po krk v sr...

proste uz davno tu mala byt komplet nova giulietta aj nove MiTo ( a hlavne ako 5 dverak.. naopak 3 dveraky dnes uz nikto nekupuje ) .. aj kombik od giulie... preboha co tam vlastne robia... ak vobec nieco ... ved tam zastal cas

PS: a nejaky sikovny hybrid od alfy alebo elekto auto? dockame sa ich este v tomto storoci?
Avatar - Plautus
20. 2. 2019 23:10
Re: Hezký interiér
Ádo, na čo Ti je zase v zadokolke “ručka”? Aby zavadzala v stredovom tuneli? Treba sa zmieriť s tým, že je to prežitok, a v aute s touto koncepciou a aj cenovkou absenciu manuálnej ručnej brzdy považujem za vítanú ;-)
Avatar - Plautus
20. 2. 2019 23:08
Re: Hlavně by to chtělo...
To by nielen v Arese zaplesali.
Aj keď mne by ten manuál už až tak nechýbal, s ostatným súhlas.
20. 2. 2019 20:54
Hlavně by to chtělo...
....novou Giuliettu, nejlépe na zkrácené platformě Giulie. Poté, co odejde současná generace 1er, by to byla jediná zadokolka nižší střední třídy na trhu! :-) :yes:
P.S. A řadu Giulia samozřejmě doplnit o 2l benzín s manuálem a kombi Sportwagon!
Avatar - Dzakobo
20. 2. 2019 20:20
Dnes musí být člověk rád
Za každý nový model, který Alfa představí, i kdyby to byl trakař... Ale třeba se zadaří a bude to trefa. Tipuju, že bude vycházet z platformy Compassu, tedy motory napříč.