20. února 2019 • 17:50

Čech zpátky v Chelsea!? Sledoval zápas mladíků, Arsenal shání náhradu

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kroutí svůj poslední půlrok v profesionálním fotbale. Brankář Petr Čech s předstihem oznámil, že po této sezoně definitivně ukončí svou bohatou kariéru. Co jej čeká pak? Britská média už v lednu psala o tom, že by se 36letý gólman mohl vrátit do Chelsea, třeba jako trenér mládeže. Tyhle spekulace teď přiživil sám Čech, když navštívil úterní zápas dorostenců „Blues“ v UEFA Youth League. A Arsenal už se poohlíží po muži, který bývalého českého reprezentanta od léta nahradí.



Sezonu začal jako jednička, pak se ale zranil a svou pozici už zpátky nezískal. Od října Čech v Arsenalu kryje záda německému parťákovi Lenovi, do brány se dostane pouze při pohárových zápasech. A protože „Gunners“ už vypadli z FA Cupu i Anglického ligového poháru, zbývá jen Evropská liga.

V jejím rámci Čech minulý týden chytal při nečekané porážce v Borisově (0:1), ve čtvrtek by neměl chybět ani v sestavě pro odvetu. Arsenal bude dotahovat manko a Čechovi svým způsobem půjde i o to, aby si ještě prodloužil sezonu. V Premier League totiž od zmíněného zranění z utkání s Watfordem na konci září neodchytal ani minutu.

A v půlce května pak přijde definitivní sbohem. Čech trochu nečekaný konec kariéry pečlivě zvážil a oznámil už v lednu. Budoucností se ale příliš zabývat nechtěl. „Udělám všechno proto, abychom zakončili sezonu ziskem některé trofeje. Právě to by byla ideální tečka. Veškeré další budoucí plány budu řešit až poté. Vím, že se přede mnou otevírá několik možností, vše si nechám projít hlavou,“ uvedl tehdy.

Čech oznámil, že ukončí kariéru. Jaké jsou okolnosti jeho rozhodnutí?
Video se připravuje ...

Nejpravděpodobnější varianta? Návrat do Chelsea! Čech je klubovou legendou, na Stamford Bridge před odchodem do Arsenalu strávil jedenáct let a vyhrál v podstatě všechno, co se dalo. S vedením klubu pořád má nadstandardní vztahy. Podle britských médií začal majitel Roman Abramovič na obnovení spolupráce s Čechem pracovat prakticky hned poté, co vyšlo najevo, že se Čech chystá s fotbalem skončit.

Český brankář by mohl pracovat jako ambasador reprezentující klub na světových akcích či třeba jako trenér mládeže. Právě tyhle spekulace teď přiživil sám Čech, když se objevil na úterním utkání dorostenců Chelsea. Ti v rámci šestnáctifinále UEFA Youth League porazili Monako 3:1, Čech duel soustředěně sledoval z tribuny.

Pracovat jako kouč by jej po kariéře lákalo, už v minulosti prozradil, že si dělá trenérskou licenci. Britský server Daily Mail mezitím přinesl informaci, že Arsenal má zájem o příchod šestadvacetiletého Nicka Popa z Burnley, který by Čecha mohl na postu dvojky po sezoně nahradit. 

Čechovy kroky už zamíří jinam. Změní znovu působiště v rámci Londýna a vrátí se do klubu, v němž toho tolik dokázal?

Brankář Petr Čech sledoval z tribuny utkání dorostenců Chelsea. Vrátí se do klubu po konci kariéry?
Brankář Petr Čech sledoval z tribuny utkání dorostenců Chelsea. Vrátí se do klubu po konci kariéry?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud