Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Filmové premiéry: česká zásahová jednotka se hodlá mrazivě pomstít všem drakům

Kultura

  18:00
PRAHA - Třetí únorový týden zamíří do českých kin pětice snímků. Černou komedii Vladimíra Michálka doplní třetí pokračování dračí ságy, krvavá cesta Liama Neesona ve sněžném pluhu, střet dávných milenců a žaloba vlastních rodičů.

Záběry z natáčení. Snímek Úhoři mají nabito (2018). Režie: Vladimír Michálek. foto: FALCON/SLOTHMACHINE

Úhoři mají nabito
Česko, režie Vladimír Michálek

Parta chlapů znuděná životem. Pivo v hospodách už jim těžko přinese úlevu od monotónních a šedivých životů. Když v tom jeden přijde se spásným nápadem: co si takhle zahrát na zásahovou jednotku? Chlapi si seženou vybavení a začnou zasahovat u domnělých zločinců, evakuují kulturní domy nebo prostě schválně nahánějí strach. Vše je to přece jen hra, ne? Žene je touha po adrenalinu a falešná představa, že jsou jako Robin Hood a jeho družina. Bohatým brát a chudým dávat. Jenže je jen otázkou času, kdy se octnou v nepravý čas na nepravém místě a celá jejich šaráda se otočí proti nim.

Jak vycvičit draka 3
USA, režie Dean DeBlois

Benevolentní náčelník Škyťák vládne vikingům na ostrově Blp. Ti žijí již několik let ve společenství společně s draky, které si ochočili. Zlo z dalekých krajin ale hrozí jejich společenství rozbít a draky pochytat. Škyťák se tak se svou partnerkou Astrid a drakem Bezzubkou musí vydat najít bájný Skrytý svět, ráj draků, kde by se všichni mohli schovat.

Mrazivá pomsta
USA, režie Hans Petter Moland

Drogový baron zabije Nelsu Coxmanovi (Liam Neeson) syna. Coxman se rychle promění z nejspořádanějšího občana celého města v muže, který touží po jediném - po pomstě. Nasedne do svého sněžného pluhu a vydá se udělat mafiánům díru do rozpočtu.

Všichni to vědí
Španělsko/Francie/Itálie, režie Asghar Fahradi

Krásná svatba se změní v holé šílenství, když je jeden z hostů unesen. Středobodem všeho je pár dávných milenců (Javier Bardem a Penelope Cruzová), který je do celé situace zapleten více, než se zprvu zdá. Psychologický thriller dvojnásobného držitele Oscara Asghara Farhadiho se stal zahajovacím filmem festivalu v Cannes.

Kafarnaum
Libanon/USA/Francie, režie Nadine Labakiová

V nejchudším slumu v Libii žije dvanáctiletý chlapec. Ten se jednoho dne rozhodne vzepřít špatným podmínkám tím, že zažaluje své rodiče za to, že ho přivedli na svět. Libanonská režisérka a scenáristka Nadine Labaki podává vyhrocené a lehce pikareskní svědectví o extrémních podmínkách života ve své zemi pohledem malého dítěte.

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...