Celá kauza je ve své podstatě klasickou žabomyší válkou. Rusovlasá spisovatelka si postěžovala, že jí společnost, která rozváží potraviny, dodala menší maso, než si objednala, on argumentoval, že influenceři chválí, jen když jsou za to placení – a český národ, který celou kauzu sledoval, se záhy rozdělil na několik táborů.

Část příznivců Třeštíkovou podpořila a odsoudila nevhodné chování zakladatele společnosti, podle nich prý bylo neprofesionální napadnout jenom jednoho konkrétního člověka. Další lidé napsali, že je takové spory nezajímají. A našla se spousta takových, kteří služby a přístup k zákazníkům naopak vychválili až do nebes.

Mladý podnikatel nakonec celý příspěvek na twitteru smazal a prohlásil, že ho „to hodně naučilo“, chce se díky této kauze posunout dál a oceňuje jakoukoliv zpětnou vazbu, s níž se musel potýkat, ať už tu pozitivní, nebo negativní.

Místo toho Třeštíková, manželka fotografa Tomáše Třeštíka, syna uznávané režisérky a dokumentaristky Heleny Třeštíkové (69), celou aféru stále nafukovala, než se nakonec rozhodla okázale odejít z facebooku – a samozřejmě o tom všechny informovat na jiné sociální síti, patrně pro jistotu, kdyby si toho někdo nevšiml. Kromě toho ve svých instastories ještě provokativně předvedla pro Čupra několik cviků z jógy, prý na zklidnění.

Kdyby to udělala poprvé, člověk by se nad tím možná pousmál, ale ona se k tomuto kroku odhodlala již v roce 2016. Tehdy na ni útočili takzvaní internetoví trollové, co si dělali legraci jak z ní, tak z jejího manžela, kvůli neobratné kampani pro jinou z firem.

Ta je totiž poslala na plně hrazenou dovolenou, ze které vzniklo několik romantických videí – a Třeštíková si sama zavařila svými neobratnými statusy na facebooku – tehdy zkrátka ještě za takovou influencerku neplatila. „Hipsterská“ spisovatelka a autorka několika bestsellerů nejprve všechny nepohodlné uživatele blokovala, nakonec se však rozhodla skončit s tou sociální síti úplně a smazala si profil. Tedy, jak se nakonec ukázalo, jen na určitou dobu… Jak to bude tentokrát?

Fotogalerie
20 fotografií