Hlavní obsah

Další Kia Ceed bude vysoké SUV

Novinky, fra

Ženevský autosalon začíná už za pár dní a novinek se odhaluje čím dál víc. Jednou z nich bude i nová Kia Ceed, ovšem ne ta klasická, jakou ji známe. Půjde pravděpodobně o koncept městského crossoveru, který ponese toto jméno.

Foto: Kia

Kia Xceed

Článek

Tohle vlastně není žádné tajemství. Sama Kia oznámila už před nějakou dobou budoucnost svých modelových řad, a právě tam jsme se dozvěděli, že přijde plug-in hybridní model Ceedu, a stejně tak i další, už čtvrtá karosářská varianta.

Kdo se nemůže dopočítat, tak jsou to hatchback, kombi a shooting brake. A netrvalo to dlouho a autosalon v Ženevě, jenž proběhne začátkem března a z nějž budeme zpravovat, přivítá koncept, který by se mohl jmenovat Xceed nebo nějak podobně.

Foto: Petr Horník, Právo

Kia Ceed 1,4 T-GDI v našem testu

Vůbec nepochybujte, že i když by to byl jen koncept, nepřetavil by se do sériové podoby. Kia tohle auto avizovala a mezi městským crossoverem Stonic a modelem Sportage má pořádnou díru.

Je teď otázka, na jakou stranu se víc auto přimkne. Stonic používá maličké motory a pohon jen jedné nápravy, Sportage už vzhledem ke své velikosti motory tak malé nemá, a navíc nabízí i pohon na všechna kola. Obáváme se, že auto, které má v sériové verzi přijít v roce 2020, bude ale spíš tím městským fešákem na zvýšeném podvozku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám