Evropská liga - preview odvetných zápasů prvního kola playoff

21.02.2019, 08:58, aktualizováno 21.02.2019, 08:58
Previews
Evropská liga navazuje odvetnými zápasy prvního kola vyřazovací fáze. Do akce půjdou dva české celky - Plzeň bude na hřišti Dinama Záhřeb hájit náskok z domácího utkání, zatímco Slavia i Genk mají nadále stejné šance. Otáčet nepříznivý stav musí Arsenal, který s BATE prohrál 0:1. Naopak postupové výsledky chtějí uhájit Chelsea, Inter Milán, Neapol nebo Valencia...
Dinamo Záhřeb - Viktoria Plzeň  (čtvrtek 18:55), první zápas: 1:2
Hráči Viktorie Plzeň mohou ve čtvrtek počtvrté v historii postoupit do osmifinále Evropské ligy. Čeští mistři budu v odvetě druhého kola na hřišti Dinama Záhřeb hájit domácí výhru 2:1. Svěřence Pavla Vrby před cestou do Chorvatska povzbudil triumf 2:0 nad Slavií v nedělním šlágru domácí soutěže.

Plzni se minulý čtvrtek doma nepovedl první poločas a Dinamo poslal do vedení těsně před pauzou Dani Olmo. Viktoria však po změně stran zabrala a po dvou gólech stopera Luďka Pernicy skóre otočila. Za tři dny si pak poradila se Slavií a stáhla její náskok v čele tabulky na tři body.

"Moc dobře víme, že nás ve čtvrtek čeká peklo, zvlášť když je tam vyprodáno. Určitě i fanoušci Dinama budou chtít svůj tým dotlačit k postupu. Ale poslední dva zápasy naše mužstvo posílily a my se tam jedeme porvat o postup," řekl trenér Vrba.

"Je to nevyzpytatelný výsledek, ale myslím si, že je to lepší, než kdybychom hráli 0:0. Jedeme tam s tím, že nechceme zalézt a jenom bránit, ale určitě budeme chtít postoupit za každou cenu," doplnil záložník Milan Petržela.

Plzeň přešla druhé kolo Evropské ligy ve třech z předchozích čtyř pokusů. Loni postoupila do osmifinále přes Partizan Bělehrad, předtím v této fázi soutěže vyřadila Šachtar Doněck i Neapol a pouze v roce 2012 nestačila na Schalke.

Západočechům bude v odvetě mimo jiné chybět kapitán a stoper Roman Hubník, jenž si odpyká trest za třetí žlutou kartu v soutěži. Po zranění Lukáše Hejdy bude jediným středním obráncem k dispozici Pernica. Ze zálohy by se na stopera mohl posunout Roman Procházka.

"Víme, že Hubňa (Hubník) nám bude chybět velmi, ale k fotbalu patří zranění a karty, takže se s tím musíme vyrovnat. Uvidíme, jak se trenér rozhodne a jako variantu zvolí," uvedl Procházka. "Kam mě trenér postaví, tam se snažím odehrát maximum," dodal slovenský středopolař.

Dinamo, které vede chorvatskou ligu o 14 bodů před Osijekem, na svém stadionu Maksimir neprohrálo v posledních šesti pohárových zápasech. "Plzeň je silný tým, ale můžeme ji porazit. Uděláme všechno, co umíme, abychom zvítězili. Určitě máme šanci, Maksimir bude plný a fanoušci nás poženou dopředu," prohlásil záložník Izet Hajrovič.

Čtvrteční utkání má výkop v 18:55, přímý přenos odvysílá Nova Sport 2. Hlavním rozhodčím bude Rumun István Kovács. Postupující do osmifinále získá od UEFA bonus 1,1 milionu eur (asi 28,3 milionu korun).
Dinamo Záhřeb - pravděpodobná sestava:
Livakovič - Moharrami, Théophile-Catherine, Dilaver, Leovac - Ademi, Gojak - Hajrovič, Olmo, Oršič - Petkovič.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Kozáčik - Havel, Pernica, Procházka, Limberský - Hrošovský, Hořava - Kayamba, Čermák, Kovařík - Beauguel.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 4.07 - 5.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Arsenal FC - BATE Borisov  (čtvrtek 18:55), první zápas: 0:1
Pověst Unaie Emeryho jakožto bezchybného experta na Evropskou ligu je v nečekaném ohrožení. V prvním vyřazovacím kole totiž londýnský Arsenal selhal na půdě BATE Borisov a do odvety na Emirates Stadium si přiváží jednobrankové manko po prohře 1:0. Přestože Kanonýři i nadále zůstávají postupovým favoritem, musí již neodkladně tuto roli potvrdit i na hřišti a ideálně zopakovat loňský výsledek vzájemného zápasu na Emirates Stadium, kdy Borisovu nadělil hned šest branek.

Úspěch běloruského mistra byl o to překvapivější, že tamní ligová soutěž měla přes zimu přestávku a BATE hrálo poslední soutěžní zápas ještě loni v prosinci. Arsenal však nedokázal využít brzké šance na průlom skóre, krátce před poločasovým odchodem do šaten inkasoval ze standardní situace a po změně stran již do zatažené obrany na nepříliš kvalitním trávníku nedokázal svou územní převahu jakkoli zúročit. Zmar hostí v závěru podtrhl frustrovaný Alexandre Lacazette, jenž uviděl červenou kartu za nešetrné ohnání loktem a v odvetě tak svému týmu nepomůže.

"Zítra nás čeká velmi důležitý zápas," burcuje Emery. "Po prvním zápase musíme zvládnout příštích devadesát minut, a to s vědomím, že možná budeme po základní hrací době potřebovat ještě více času. Je podstatné, že nastoupíme doma před našimi fanoušky, jejich podporu budeme potřebovat a doufám, že se dočkáme bouřlivé atmosféry. Společně i s jejich pomocí vím, že naši hráči dokáží odvést své maximum."

Při zmíněné Lacazettově absenci leží gólové břímě především na nejlepším klubovém střelci Piérru-Emerickovi Aubameyangovi. Nejistá je pak situace okolo univerzála Ainsleyho Maitlanda-Nilese, jenž vynechal kvůli nemoci středeční trénink, zatímco Aaron Ramsey se Sokratisem Papastathopoulosem se naopak do tréninkové zátěže vrátili a mohou se dočkat okamžitého zapsání na soupisku. Jako obvykle lze jen spekulovat ohledně případné účasti Mesuta Özila, který před týdnem vinou nemoci do Běloruska vůbec neodcestoval, ovšem nyní by měl být k zápasu již plně připraven, a právě jeho kreativita může být klíčem proti tuhé obraně Borisova.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.09 - 13.20 - 29.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Red Bull Salzburg - Club Bruggy  (čtvrtek 18:55), první zápas: 1:2
Loňský semifinalistka ze Salzburgu měl první zápas na půdě Brugg rozehraný velmi dobře, jenže ve druhém poločase dvakrát inkasoval, a bude tak muset v odvetě dohánět jednobrankové manko. Jasně se ukázalo, že tohle by měl být vyrovnaný dvojduel, a v tuhle chvíli mají možná, trochu překvapivě, blíže k osmifinále hosté.

Možná že se na konečném výsledku podepsala ta skutečnost, že belgický celek je o dost rozehranější než jeho protivník. Přece jenom Red Bull naposledy hrál soutěžní klání v půlce prosince loňského roku a zápasový rytmus mu vyloženě chyběl. Po porážce v Bruggách následně sehrál jen domácí pohár na půdě Wieneru Neustadt. A uspěl.

Aby domácí mohli proklouznout do další fáze, musejí v odvetě zvítězit. Nepostup by znamenal pro rakouského giganta opravdu velké zklamání, neboť v lize má situaci plně pod svou kontrolou a, lidově řečeno, by do konce sezóny neměl do čeho pořádně píchnout. Bruggy nicméně oplývají poměrně dobrou náladou i optimální pohodou.

Sedmkrát v řadě Salzburg v Evropské lize vyhrál, napočítáme-li do statistik i loňský ročník, než jeho úctyhodnou sérii utnuly právě Bruggy. "Náš protivník bude hrát stejně agresivně jako v prvním duelu. Musíme na to být připraveni a bránit se tomu. Teď však hrajeme doma, myslím, že stále máme vše ve svých rukou," říkal záložník Diadié Samassékou.

Důležité bylo pro Die Roten Bullen udržet v kádru na jaro svého nejlepšího střelce Munase Dabbura, toho ovšem hosté před týdnem velmi dobře bránili. Potřeboval by přitom zabrat, právě on se totiž může stát klíčovým faktorem v rozhodující chvíli. Za poslední půl rok prožil možná své životní období kariéry, není proto divu, že si ho již vyhlédla Sevilla.

Trenér Marco Rose nově nebude mít k dispozici vykartovaného Ramalha, otazník pak visí také nad starty dvojice ve složení Marin Pongračić a Fredrik Gulbrandsen. "V prvním utkání nás Bruggy hodně varovaly a myslím, že to nebylo zbytečné. Teď budeme muset všechno dohánět. Postup je to jediné, o co budeme usilovat," burcoval domácí stratég.

Blauw-Zwart v lize ztrácejí na vedoucí Genk celkem osm bodů, reálně tak aktuálně usilují o udržení své druhé pozice. Avšak právě tohoto soka o minulém víkendu ve šlágru kola porazili a tenhle úspěch je určitě hodně namotivoval do téhle odvety. S formou jsou na tom Bruggy opravdu velmi dobře, nemají důvod, proč si v Rakousku nevěřit.

Co se absencí na hostující straně týče, pořád není jisté, jestli kouč Ivan Leko, jehož tým prohrál z posledních deseti případů jen jednou, bude mít k dispozici Thibaulta Vlietincka a Jelleho Vossena. Vyloučený je naopak nástup hned tří hráčů, kvůli svému zdravotnímu stavu nebudou moci zasáhnout Arnaut Groeneveld, Matej Mitrović a Clinton.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.48 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - FC Curych  (čtvrtek 18:55), první zápas: 3:1
Curych se modlí o zázrak, protože nic jiného mu nepomůže. S Neapolí totiž doma prohrál o dvě branky a ani jeden gól vstřelený jeho šance nijak zásadně nezvyšuje. Navíc jede pod Vesuv, kde se mnoha týmům hraje hodně špatně.

S Curychem to nevypadá moc dobře. První duel s Neapolí totiž nezvládl podle představ a prohrál 3:1. Především prvních dvacet minut Neapol naprosto dominovala a stihla v nich nasázet dvě branky, takže odpor Curychu už nebyl takový. Sedm minut před koncem sice domácí dokázali proměnit penaltu a mají do odvety nepochybně naději, ale o favoritovi není nejmenšího sporu.

Curychu se navíc příliš nedaří a především v nedávné době už několikrát ukázal několik znepokojivých výsledků. V posledních deseti soutěžních duelech vyhrál Curych jen dvakrát, v obou případech proti Grasshopperu. Jinak se mu ale nedaří a ani v minulém kole švýcarské Super League se mu nepovedlo vyhrát. Dvakrát totiž skórovali domácí Young Boys, zatímco Curych se neprosadil ani jednou.

Kromě toho musí řešit několik ne zrovna příjemných problémů spojených s absencemi. Z důvodu zranění chybí Curychu hráči jako Azer Aliu, Pa Modou nebo Kevin Rüegg. Pro karty navíc nenastoupí Hekuran Kryeziu, jenž dostal další kartu v minulém střetu s italským týmem. Proti těm se Curychu obecně nedaří, neboť z posledních jedenácti zápasů vyhráli hráči Curychu s italskými oponenty jen dvakrát.

Ani Neapol nebude kompletní, i když absence trenéra Carla Ancelottiho nejsou hrozivé. Chybí mu jen dvojice obránců Raúl Albiol a Mário Rui. Neapol hrála se švýcarským soupeřem na San Paolu dvakrát a oba zápasy v pohodě vyhrála. Partenopei budou jistě chtít napravit svou reputaci v Evropě, protože v minulé sezoně se z Evropské ligy poroučeli právě v této fázi.

Něco podobného teď Neapol nechce připustit, což jasně říká trenér Ancelotti. "Teď vstupujeme do klíčové fáze naší sezony a potřebujeme se co nejdřív vzchopit. Je nutné sbírat body v lize i v pohárech. To, že jsme první zápas vyhráli, pro postup zatím moc neznamená. Musíme to potvrdit také na domácí půdě a získat si respekt. Chceme v Evropské lize letos dojít co možná nejdál a bereme ji velmi vážně," dodává zkušený trenér.

Jeho celku se zatím v sezoně nedaří tak, jak by si asi fanoušci představovali. Klub již opustil legendární záložník Marek Hamšík, takže se dá říct, že prochází jistou obměnou. V posledních deseti soutěžních duelech ale Neapol vyhrála jen polovinu, což na stálou a jistou formu rozhodně neukazuje. Naposledy Neapol jen bez branek remizovala s FC Turín.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Malcuit, Maksimović, Chiriches, Ghoulam - Ounas, Diawara, Fabian, Verdi - Mertens, Milik
FC Curych - pravděpodobná sestava:
Brecher - Winter, Nef, Maxso, Kharabadze - Domgjoni, Bangura - Khelifi, Marchesano, Kololli - Odey
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 11.00 - 23.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - Šachtar Doněck  (čtvrtek 18:55), první zápas: 2:2
Frankfurt vstoupil celkem dobře do úvodního vyřazovacího kola EL a ze Lvova si odvezl nadějnou remízu 2:2, kterou nyní bude hájit před vlastními fanoušky. Nicméně jeho protivník jasně ukázal, že má velkou kvalitu. Více jak 80 minut totiž odolával v oslabení, a i přesto za nepříznivého stavu 1:2 dokázal srovnat. Eintracht je považován za mírného favorita na postup, ovšem doněcký celek se v minulosti dostal i z mnohem obtížnějších situací.

Svěřencům trenéra Adiho Hüttera se v poslední době tolik nedaří, v předchozích pěti zápasech vždy uhráli nerozhodný výsledek. Naposledy přivítali Gladbach a rozešli se s ním smírně v poměru 1:1. "Největší problém byl ve středu pole, ofenzivní hráči nedostávali příliš mnoho kvalitních přihrávek. V tomto ohledu se musíme výrazně zlepšit, jinak bychom mohli mít velké starosti," uvedl devětačtyřicetiletý rakouský rodák zamyšleně.

Hütter v tuto chvíli řeší problémy se sestavou, na trávník se určitě nepodívá Torró a jistotu startu nemají ani Chandler, Touré či Abraham. Mírné zdravotní potíže nedávno sužovali i středopolaře Fernandese s Rodem. "Pevně věřím, že oba budou stoprocentně připraveni. Od soupeře očekávám ofenzivní pojetí hry a my se mu nesmíme přizpůsobit, důležitá bude především trpělivost," dodal vzápětí lodivod německého klubu.

První vzájemný souboj začal hodně hekticky, během jedenácti minut se diváci dočkali dvou branek, pokutového kopu i červené karty. Tu obdržel zkušený záložník Taras Stěpaněnko, jenž se vykartoval během pěti minut a svému celku teď bude citelně scházet. Maximálního počtu žlutých karet navíc dosáhl Kryvcov a taktéž se na trávník nepodívá, jeho místo na stoperu by měl převzít Matvijenko.

"Chtěli jsme vyhrát, ale vzhledem k průběhu musíme brát remízu jako přijatelný základ do odvety. Je jasné, že potřebujeme přidat, avšak naše situace není kritická. Není nutné hrát od samého začátku na velké riziko, určitou dobu můžeme čekat," vyjádřil se zdrženlivě hostující stratég Paulo Fonseca. Pětačtyřicetiletý Portugalec by měl být po zdravotní stránce kompletní výběr, podle jeho slov neměla nerozehranost žádný vliv na vývoj týden starého souboje.

"Byli jsme odhodlaní ukázat to nejlepší a lehká přemotivovanost se projevila, herní praxe nám však v žádném případě nechyběla. Některé situace potřebujeme řešit více v klidu. Hráči jsou dostatečně zkušení na to, aby postoupili," doplnil pro klubové stránky Fonseca. Šachtar stále čeká na svou ligovou premiéru v roce 2019, nadcházející víkend se střetne s PFK Oleksandrija. Oproti Frankfurtu proto může mít více sil.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Hinteregger, Hasebe, N'Dicka - da Costa, Rode, G. Fernandes, Kostič - Gačinovič - Rebič, Jovič
Šachtar Doněck - pravděpodobná sestava:
Pjatov - Butko, Matvijenko, Chocholava, Ismaily - Maycon, Alan Patrick - Marlos, Kovalenko, Taison - Moraes
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.89 - 4.00 - 4.04
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Valencia CF - Celtic FC  (čtvrtek 18:55), první zápas: 2:0
Valencia si ze Skotska přivezla hodně důležitou výhru o dvě branky, kterou bude chtít ještě zlepšit. Statistiky jsou na její straně, protože v této vyřazovací fázi Evropské ligy ještě nikdy neprohrála. Celtic se ale své šance na postup absolutně nevzdává.

V rámci skotské Premiership se Celticu daří nad očekávání dobře a sbírá bod za bodem. Tým manažera Brandona Rodgerse je na prvním místě tabulky s náskokem osmi bodů na nenáviděné rivaly, Rangers. V tomto ohledu je pro fanoušky Celticu ještě svět v pořádku. Evropská liga ale zase tak moc příjemný pohled nenabízí, protože Celtic je krok od vyřazení.

V prvním domácím utkání s Valencií totiž nedokázal skórovat, což je v pohárové matematice vždycky dost ošemetná situace. Tím spíš, když soupeři to problémy nečiní. A Valencia ukázala, že tohle jí potíže nedělá. Že k výhře nepotřebuje ani vlastní půdu a docela sebejistě si umí počínat i mimo svůj stánek. O góly Netopýrů se postarali svými zásahy Denis Čeryšev s Rubénem Sobrinem a Valencia doma stráží velmi cenný náskok.

Celtic se naposledy v lize dokázal z porážky oklepat a připsal si vítězství nad Kilmarnockem, přičemž opět udržel čisté konto. To samotné mu ale ve Valencii teď rozhodně stačit nebude - Celtic musí přidat zejména v ofenzivní práci. To pro něj ale bude velký problém, protože Celtic za celou svou historii ve Španělsku ještě nikdy nevyhrál!

Valencia v pohárech působí velmi kvalitně a daří se jí vyhrávat, což je pro fanoušky oproti lize velmi dobrá zpráva. Jinak se totiž letošní sezoně Valencie nedá označit za příliš povedenou. Netopýři jsou stále až na devátém místě, což je poměrně daleko od pohárových míst, na která jsou fanoušci i hráči zvyklí.

Statisticky je na tom Valencia také velmi dobře, protože už patnáctkrát se jí stalo, že po prvním venkovním utkání v zápasech UEFY vedla a pokaždé se dokázala kvalifikovat. Teď navíc hosté postrádají hráče jako Kouassi, Rogic, Benkovic, Ntcham, Ralston a možná také Tierney.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Wass, Garay, Diakhaby, Lato - Soler, Kondogbia, Parejo, Guedes - Sobrino, Čeryšev
Celtic FC - pravděpodobná sestava:
Bain - Toljan, Boyata, Šimunović, Tierney - Forrest, Christie, Brown, McGregor, Sinclair - Burke
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 3.94 - 6.01
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Zenit Petrohrad - Fenerbahçe SK  (čtvrtek 18:55), první zápas: 0:1
Zenit potřebuje napravit poslední porážku v Istanbulu, a jestli chce pomýšlet na postup do osmifinále Evropské ligy, musí před vlastními fanoušky svého soupeře porazit. V nynějším utkání je pasován do role mírného favorita, pořád ovšem bude mít tu nevýhodu, že není v pravém zápasovém rytmu. Fenerbahce v tomhle ohledu nemá problém.

Ruská liga odstartuje až na začátku března, petrohradský celek je tak v podstatě pořád v přípravném procesu na jarní sezónu. Dá se říci, že se stále musí vypořádávat se ztrátou Leandra Paredese, který odešel nedávno do PSG, a pořád ještě pořádně zapracovává trojici noviců ve složení Wílmar Barrios, Sardár Azmún i Jaroslav Rakickij.

Pakliže započítáme do statistik i zápasy z podzimu, padli svěřenci trenéra Sergeje Semaka už čtyřikrát v řadě v rámci soutěžních utkání. Přitom jestli chtějí pomýšlet na pokračování v evropských pohárech, tuhle sérii bezpodmínečně musejí přerušit a změnit k lepšímu. Zenit ovšem ani náhodou nebude moci nasadit nejsilnější možné složení.

Chybět totiž bude zcela určitě zraněný Christian Noboa, fit není ani Daler Kuzjajev. "Aleksandr Jerochin podstoupil operaci, vůbec netrénoval. Oleg Šatov také není v nominaci," vyjmenoval další dvě absence kouč Semak. "Určité zdravotní problémy má rovněž Claudio Marchisio. Ozvala se mu stará zranění, netrénoval, takže k dispozici nebude."

Ačkoli se v základu neobjeví indisponovaný Kuzjajev, věří, že jeho tým může svého protivníka vyřadit. "Nemělo smysl, abych odlétat do Turecka. Sledoval jsem tedy první zápas doma v televizi. Už jsem však začal s individuálem," říkal v rozhovoru pro klubové stránky. "Nejdůležitější bude neinkasovat, v klidu zaútočit a čekat na svou šanci."

Ačkoli Fener neprožívá na domácím poli ani náhodou nejlepší sezónu v historii, první klání zvládl opravdu velmi dobře. V Süper Lig aktuálně okupuje až patnáctou pozici, pouze díky lepšímu skóre je mimo sestupové pásmo. Tuhle soutěž tak tedy může brát jako velkou kompenzaci svým fanouškům za dlouhodobě nevalné výsledky.

Hostující lodivod Ersun Yanal zřejmě udělá jen minimální změny v sestavě. Určitě nebude moci počítat s vykartovaným Mauriciem Islou, jeho nejpravděpodobnější náhradou na pravém kraji obrany bude Sener Özbayrakli. "Mí hráči mají chuť i pozitivní náladu. V Petrohradě to bude každopádně těžká taktická hra," uvědomoval si istanbulský lodivod.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Luňov - Aňukov, Ivanovič, Rakickij, Nabiullin - Barrios, Kranevitter - Mak, Driussi, Hernani - Dzjuba
Fenerbahçe SK - pravděpodobná sestava:
Tekin - Özbayrakli, Ciftpinar, Škrtel, Kaldirim - Jaílson, Topal, Elmas - Moses, Slimani, Valbuena
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.59 - 5.17
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Sporting CP  (čtvrtek 18:55), první zápas: 1:0
Na Estadio de la Céramica ve španělském Villarrealu se odehraje odvetné utkání Evropské ligy mezi domácím týmem a Sportingem Lisabon. Pyrenejské derby před týdnem ovládl Villarreal, ale odveta ještě slibuje dramatickou podívanou.

Villarreal si z prvního zápasu přivezl nadějný jednogólový náskok, takže k postupu do dalšího kola mu stačí i remíza. Španělský celek na tom před prvním zápasem v Lisabonu nebyl vůbec dobře, ale po výhře 1:0 se zmátořil i v domácí soutěži a Sevillu porazil o víkendu překvapivě jednoznačně 3:0. Situace Žluté ponorky je sice nadále vážná, ale nesestupové příčky jsou vzdáleny už jen bod.

Záchrana v Lalize zůstává hlavní prioritou, ale rovněž postup do další fáze Evropské ligy je důležité. Pro Villarreal je Evropská liga jedinou možností, jak si i v příštím roce zahrát Evropu, v tomto případě rovnou Ligu mistrů. "Musíme být ambiciózní a dostat se do druhého kola," prohlásil před zápasem trenér domácích Javi Calleja

Sporting to bude mít na Estadio de la Cerámica velmi těžké, ale nikoliv nemožné. Jedno je jisté, portugalský celek potřebuje vstřelit gól a pak se může stát cokoliv. Sportingu se narozdíl od Villarrealu v lize daří,tedy alespoň co se týče posledních kol, jinak na své konkurenty ztrácí. Od prvního Porta ho dělí devět bodů, na třetí Bragu to dělají čtyři body. Právě Bragu dokázal Sporting o víkendu porazit, když zatížil její konto třemi brankami, aniž by přitom sám inkasoval.

Villarreal se bude muset obejít bez Bruna Soriana i suspendovaného Santiaga Cácerese. Stejně je na to na druhé straně Marcos Acuňa, kterého do hry nepustí trest. Na marodce Sportingu pak zůstávají Jeremy Mathieu, Fredy Montero a Rodrigo Battaglia.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Fernández - Mori, Ruiz, González - Pedraza, Trigueros, Fuego, Gaspar - Fornals, Chukwueze - Bacca
Sporting CP - pravděpodobná sestava:
Salin - Gaspar, Coates, Pinto, Jefferson - Luís, Petrović, Fernández - Cabral, Dost, Raphinha
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.65 - 4.09
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
KRC Genk - Slavia Praha  (čtvrtek 21:00), první zápas: 0:0
Pražská Slavia se ve čtvrteční odvetě úvodního kola vyřazovací fáze Evropské ligy v Genku pokusí v pohárech poprvé po 16 letech projít do osmifinále. Pražané věří, že se oklepou z nedělní ligové prohry 0:2 v Plzni a podají mnohem lepší výkon. Po domácí bezbrankové remíze v prvním zápase potřebují v Belgii v souboji lídrů svých ligových soutěží k postupu neprohrát a vstřelit gól, případně uhrát výsledek 0:0 a uspět na penalty.

"Musíme se nakopnout, je to v nás. Mančaftu věříme. Věřím, že uspějeme, jinak bychom do Genku ani nemuseli jezdit. Máme to dobře rozehrané, je to 50 na 50. Možná trošku cítíme, že by ten výsledek 0:0 mohla být i trošku naše výhoda. Věřím, že gól dáme," řekl novinářům asistent slávistického trenéra Zdeněk Houštecký.

Pražanům je jasné, že musejí podat jiný výkon než v Plzni. "Musíme zlepšit zakončení, zachovat trochu klid. A do zápasu vlítnout, aby v nás byl oheň, aby tam byla větší odhodlanost. Prohráli jsme jeden zápas, žádný tým neudrží stoprocentní formu celý rok. Myslím, že je dobře, že se to stalo teď. Od zápasu v Genku se můžeme nakopnout," řekl Houštecký.

Červenobílí hrají jarní část evropských pohárů poprvé od roku 2008, kdy v Poháru UEFA vypadli s Tottenhamem. Do osmifinále se naposledy dostali v sezoně 2002/03.

Slávisté potřebují na půdě lídra belgické ligy vstřelit gól. V posledních dvou soutěžních zápasech přitom neskórovali, což se jim stalo podruhé v sezoně a poprvé od srpna. Venku v pohárech se navíc červenobílým dlouhodobě nedaří, z posledních 25 zápasů vyhráli na soupeřových hřištích jen dvakrát včetně vítězství 1:0 v Kodani v základní skupině.

"Oproti Plzni je třeba zlepšit hodně věcí. Víme, že nás čeká velmi silný soupeř, o tom jsme se přesvědčili už doma. Myslím, že budou hrát víc dopředu než u nás. Ale výsledek, který jsme doma uhráli, je hratelný. Věřím, že kdybychom dali první gól, měli bychom velkou šanci postoupit, protože oni by pak museli dát dva," řekl záložník Josef Hušbauer.

Genk je na tom podobně jako Slavia. O víkendu podlehl na hřišti nejbližšího pronásledovatele Brugg 1:3, stále ale vede ligu s výrazným osmibodovým náskokem. Svěřenci trenéra Philippea Clementa doma v pohárech šestnáctkrát za sebou neprohráli.

"Viděl jsem první poločas s Bruggami, který prohráli 0:2. Určitě to něco ukázalo a mohli bychom tam najít i nějaký recept," uvedl Houštecký. "Lidé si možná nemysleli, že je Slavia tak silná. Myslím, že je to stále 50 na 50. Doma jsme ale silní a věřím, že to ukážeme," řekl Clement, který si v roce 2001 zahrál za Belgii ve vítězné baráži o mistrovství světa proti české reprezentaci.

Pražané plánují oproti Plzni změny v základní sestavě. Kvůli kartám určitě nenastoupí stoper Michal Ngadeu, kterého nahradí Simon Deli. Šanci by mohl dostat Alex Král a do útoku se vrátit Milan Škoda.

Zápas v Genku začne ve čtvrtek v 21:00.
KRC Genk - pravděpodobná sestava:
Vukovic - Maehle, Dewaest, Aidoo, Uronen - Heynen, Malinovskij - Paintsil, Pozuelo, Trossard - Samatta.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Coufal, Kúdela, Deli, Bořil - Souček - Zmrhal, Hušbauer, Král, Stoch - Škoda.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.66 - 4.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Betis - Stade Rennes  (čtvrtek 21:00), první zápas: 3:3
Real Betis naposledy sehrál brilantní a gólově velmi bohatou podívanou s Rennes a teď by mnohem radši, kdyby tolik branek nepadlo. První utkání znamená, že Real Betis se musí vyhnout prohře nebo podobně vysoké remíze, aby se dostal dál.

Ve zkratce se trenér Betisu Sétien bude snažit, aby jeho tým vyhrál jakýmkoli výsledkem. Hodně pomoct by mu mohlo domácí prostředí, ve kterém se jeho týmu mimořádně daří. V této sezoně totiž na domácí půdě Estadio Benito Villamarín prohrál jen tři zápasy ve všech soutěžích a právě tento stadion je jeho pevností. I na to se hráči budou spoléhat, až ve čtvrtek večer vyběhnou na trávník.

Dodává to brankář Joel Robles, který v rozhovoru pro stránky UEFA sdělil: "My jsme chtěli samozřejmě vyhrát i v prvním utkání, ale Rennes hrálo velmi chytře. V pohárech jsme pořád hodně nezkušení, na čemž musíme postupně pracovat. Klíčové teď bude, abychom neinkasovali. Rozhodně nebudeme dělat žádné zbytečné kalkulace ohledně postupu. Hrajeme vždy na vítězství a teď bude v sázce opravdu hodně," míní zkušený brankář.

Pravdou je, že dlouhodobě není Betis v úplně nejlepší kondici. V posledních deseti soutěžních duelech dokázal zvítězit jen třikrát, naposledy doma jen remizoval s Deportivem Alavés. V rámci LaLigy je na osmém místě a pořád má velkou šanci kvalifikovat se do pohárů také pro příští rok.

Velkou ztrátou pro Béticos bude především nedávné zranění Júniora Firpa, který patřil k základním kamenům obranné linie Betisu. Kromě něj se neuzdravil ani Tello. Hosté mají marodku daleko rozsáhlejší a najdeme na ní jména jako Danzé, Diallo, Baal, Siebatcheu nebo Johansson. Menší potíže má také útočník Sarr.

Rennes potřebuje jakoukoli výhru k postupu, ale bude to mít hodně těžké. Real Betis totiž v této sezoně v rámci Evropské ligy ještě neprohrál. To se naopak povedlo právě francouzskému týmu, který si v minulém kole Ligue 1 neporadil s Reims a odjel domů s porážkou 2:0. V současné chvíli mu proto patří až jedenáctá příčka.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Robles - Mandi, García, Sidnei - Joaquín, Carvalho, Canales, Guardado - Lo Celso, Lainez - Morón
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Koubek - Traoré, Mexer, Silva, Bensebaini - Ben Arfa, Léa-Siliki, Grenier, Niang - Bourigeaud, Hunou
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 4.20 - 5.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - Rapid Vídeň  (čtvrtek 21:00), první zápas: 1:0
Vídeňský Rapid přijede na slavnou půdu stadionu San Siro s jediným cílem. Musí skórovat, protože cokoli jiného než výhra by znamenalo konec jeho nadějí. Inter těží z domácího prostředí, protože výsledek prvního klání mu relaxační tempo zápasu nenabízí.

Inter Milán vyloupil Allianz Stadion a domů si přivezl lepší výchozí pozici pro odvetu, ale úplně v klidu být nemůže. Utkání v Rakousku totiž rozhodla jen jedna jediná branka, o níž se postaral úspěšný penaltový střelec Lautaro Martínez. Rapidu se příliš nedařilo v zakončení a snad až na jednu šanci příliš brankáře Strebingera nezaměstnal.

Přesto je takto těsná výhra hodně ošemetným výsledkem. Rapid musí vyhrát, jinak končí. Inter by ale mohl mít - stejně jako to italské týmy ostatně často dělávají - ve zvyku kalkulovat před začátkem utkání a hrát na takový výsledek, který by jej ještě mohl posouvat do další fáze. A to by byla chyba, jak se už mnohokrát už ukázalo.

Což si trenér Luciano Spalletti dobře uvědomuje. Na tiskové konferenci prozradil: "Pokud se chceme dostat dál, tak musíme předvést úplně jiný výkon, než jaký jsme ukázali ve druhé půli v minulém utkání. Rapid po změně stran ukázal, že má dostatek kvality a může nás snadno potrestat. Každý z nás to musí mít na paměti a udělat maximum pro to, abychom náš cíl splnili."

Inter se na duel s vídeňským celkem připravil velmi dobře, když si v lize poradil na domácí půdě se Sampdorií Janov a získal tři body. I díky nim se může pořád hřát na velmi dobrém třetím místě s náskokem čtyř bodů na městského rivala AC. Znovu to nebylo úplně povedené utkání, ale Inter ukázal, že umí zabojovat, když je třeba.

V dalším utkání se znovu bude muset obejít bez svého útočníka číslo jedna a v současné době také hodně diskutované osoby, Maura Icardiho. Kromě toho, že útočníkova manželka plní stránky novin, je argentinský hrot zraněný, takže do utkání stejně nenastoupí. Kromě něj se Nerazzurri budou muset obejít bez obránce Šimeho Vršaljka.

Hosté naopak přijedou v téměř kompletní sestavě s jedinou výjimkou v podobě vykartovaného Vetona Berishy. Přesto je čeká hodně těžký úkol. Na San Siru už jednou potřebovali dotahovat výsledek, konkrétně proti Interu v roce 1990. Tehdy rozhodlo až prodloužení a radoval se právě domácí tým.

Nyní se vídeňský Rapid potřebuje zlepšit především v ofenzivě. A že to umí, to ukázal v posledním pohárovém utkání. V něm roztrhal Hartberg pěti góly a viditelně si zlepšil sebevědomí před klíčovým duelem. Teď se pokusí stát se prvním rakouským týmem, který dobude San Siro v zápase s Interem.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Cedric, Škriniar, Miranda, Asamoah - Borja Valero, Brozović - Politano, Nainggolan, Perišić - Martínez
Rapid Vídeň - pravděpodobná sestava:
Strebinger - Potzmann, Sonnleitner, Hofmann, Bolingoli - Martić, Schwab - Murg, Knasmüllner, Schöbesberger - Pavlović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.53 - 12.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - FK Krasnodar  (čtvrtek 21:00), první zápas: 0:0
Leverkusen hraje ve vynikající formě a dobře má nakročeno i v Evropské lize. Německý celek si z prvního zápasu přivezl ošemetnou remízu 0:0, která dává naději oběma týmům, ale vzhledem k domácímu prostředí je považován za favorita.

První zápas v Rusku vlastně jen potvrdil, že na sebe narazily dva vyrovnané týmy. Krasnodar, i když se ruská soutěž ještě nerozeběhla, dokázal udržet ofenzivu Bayeru na uzdě a před druhým zápasem není ve špatné pozici.

Bayer byl z výsledku 0:0 trochu zklamán, především v závěru utkání měl víc ze hry a určitě ho mrzí, že nedokázal vstřelit gól. "Měli jsme vstřelit gól, ale bohužel jsme to nedokázali. Ovšem nebudeme hrát jinak, proč bychom také měli?" nechal se slyšet kouč Peter Bosz v narážce na to, že pokud jeho tým inkasuje, bude ve velkých problémech. "Uděláme vše, abychom šli dále," dodal Bosz. Bayer zkrátka musí vyhrát, remíza mu k postupu stačit rozhodně nebude. "V Evropské lize teď máme před sebou jenom finále. Zápas proti Krasnodaru musíme vyhrát," prohlásil obránce Jonathan Tah.

Werkself o víkendu porazili Fortunu Düsseldorf 2:0 a zvítězili už ve čtvrtém ligovém zápase v řadě, čímž se znovu zapojili do bojů o Ligu mistrů. Leverkusen je aktuálně pátý a na čtvrté Lipsko ztrácí pět bodů. Už o víkendu ale na Boszovy svěřence čeká vedoucí Borussia Dortmund.

Hostující Krasnodar má výhodu kompletního kádru, což se v žádném případě nedá říci o domácích. Leverkusenu bude chybět Panagiotis Retsos, Joel Pohjanpalo, Lars Bender i Karim Bellarabi. Dokáže Krasnodar vstřelit důležitý gól a uhrát postupový výsledek, nebo bude slavit německý klub?
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hrádecky - Wendell, Bender, Dragović, Weiser - Kohr, Aránguiz, Havertz - Bailey, Volland, Brandt
FK Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Kritsyuk - Petrov, Martynovich, Spajić, Ramírez - Olsson, Kaboré, Gazinskiy - Wanderson, Ignatyev, Claesson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 5.56 - 7.71
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Malmö FF  (čtvrtek 21:00), první zápas: 2:1
Chelsea se zase jednou dostala do fáze, kdy se každým dnem schyluje k vyhazovu manažera. A zase se jedná o podobný scénář - zhoršené výsledky, fanoušci nespokojení se stylem hry a proti trenérovi se pozvolna začíná obracet i kabina. Do toho se Maurizio Sarri chystá hodit vidle úspěchem v ligovém poháru - ještě předtím ale musí postoupit do osmifinále Evropské ligy přes Malmö.

A to by snad takový problém být nemusel. Chelsea totiž už ve Švédsku vyhrála 2:1 a na Stamford Bridge jí tak k postupu stačí dokonce i prohrát 0:1. To se ale bavíme o krajnostech - londýnský celek pochopitelně bude chtít zase zvítězit. Ať už pro to, aby si zlepšil náladu po vypadnutí z FA Cupu, nebo třeba pro to, že nějakou tu výhru dluží fanouškům.

Samozřejmě ne těm rasistickým a antisemitistickým omezencům, kvůli nimž klub vyšetřuje UEFA. Těm ostatním. Těm, kteří plesali a vstoje tleskali, když Sarri vyhrál 14 z prvních 17 soutěžních zápasů, aniž by poznal hořkost prohry. Těžko teď skousávají, že po Novém roce Chelsea vyhrála z dvanácti klání jen polovinu a hned pětkrát prohrála. Včetně mimořádně potupných zážitků s Bournemouthem (0:4) a Man City (0:6).

Chelsea má po čase trable i se zdravotním stavem některých hráčů. Utkání vynechá brankářská jednička Kepa Arrizabalaga, který má drobný problém se stehenním svalem a Sarri si jej raději pošetří na neděli. Totéž platí i o Pedrovi, jenž se trápí s žaludečními problémy. Davida Zappacostu vyřadila horečka.

Malmö žádné zraněné neeviduje, a tak se dá očekávat, že Üwe Rosler nasadí stejnou jedenáctku jako před týdnem na jihu Švédska. Mimochodem, tahle sestava je vůbec tou nejstarší ze všech zbylých 32 týmů v Evropské lize. No a zatímco do prvního utkání s Chelsea vstupovalo Malmö po dvouměsíční soutěžní pauze, momentálně už má jednu jarní zkušenost za sebou. Ve švédském poháru porazili Di blåe druholigový Degerfors 3:2.

Zápas na Stamford Bridge začíná ve 21:00 a přímým přenosem jej vysílá stanice Nova Sport 1. Úvodním hvizdem mu život vdechne izraelský sudí Orel Grinfeld, pro nějž půjde o vůbec první vyřazovací zápas evropských pohárů v kariéře.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Caballero - Azpilicueta, Rüdiger, Christensen, Emerson - Kanté, Kovačić, Barkley - Hudson-Odoi, Giroud, Willian
Malmö FF - pravděpodobná sestava:
Dahlin - Vindheim, Nielsen, ​Bengtsson, Safari - Traustason, Christiansen, Bachirou, Rieks - Rosenberg, Antonsson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 6.61 - 12.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dynamo Kyjev - Olympiakos Pireus  (čtvrtek 21:00), první zápas: 2:2
Řecká klubová kopaná má pro letošní sezonu v evropských pohárech poslední želízko v ohni a to teď bude čelit hrozbě vyřazení. Olympiakos Pireus doma před týdnem uhrál jen remízu 2:2, což ho do odvety na ukrajinské půdě staví do nevýhodné pozice. Dynamu totiž k postupu postačí i remízy 0:0 nebo 1:1.

Nic není předem rozhodnuto a Olympiakos Pireus už letos ukázal, že umí vstát z popela. Ve skupinové fázi potřeboval uhrát minimálně dvoubrankové vítězství nad AC Milán a řecký klub nakonec kýženého výsledku skutečně dosáhl a postoupil na úkor italského giganta do vyřazovací fáze.

Olympiakos v prvním zápase s Dynamem Kyjev pokaždé vedl, ale výsledek neudržel. Dynamo dokázalo srovnat stav na konečných 2:2 až brankou v devadesáté minutě. Forma Olympiakosu se obecně zlepšila, v lize si už několikanásobný řecký šampion pojistil druhou příčku, když o víkendu rozdrtil svého velkého rivala AEK Athény 4:1. I tak je ale propast mezi Pireusem a vedoucím PAOK Soluň devítibodová.

Ukrajinská liga zatím stále spí, takže už v prvním zápase bylo Dynamo prakticky nerozehrané. Utkání v Athénách ale zvládlo a teď se těší na odvetu. "To skóre (2:2) je docela uspokojivé, ale myslím si, že je to stále 50 na 50," nechal se slyšet domácí trenér Alexandr Chackević.

Odveta v Kyjevě je důležitá i pro český fotbal. Řekové totiž s Českem soupeří o lepší koeficient a vyřazení posledního zástupce by mohlo našemu fotbalu pomoci k dosažení vyšších příček.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.53 - 3.27 - 3.09
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SL Benfica - Galatasaray SK  (čtvrtek 21:00), první zápas: 2:1
Benfica se v Istanbulu nepředstavila s místním Galatasarayem v tom nejsilnějším možném složení, i přesto uspěla v poměru 2:1 a do odvety si přiváží hodně nadějný výsledek. Vyhráno sice ještě nemá, ovšem teď ji v Lisabonu stačí dvakrát neinkasovat. Turecký výběr nevyužil před týdnem bouřlivého domácího prostředí a moc nadějí na postup do osmifinále se mu nedává, účast mezi nejlepší šestnáctkou by se za aktuální situace rovnala senzaci.

Portugalský klub má v poslední době výbornou formu a obrovskou dávku sebevědomí prokázal i v úvodním střetnutí 1. vyřazovacího kola EL. Do vedení se dostal z pokutového kopu a i přes srovnání protivníka krátce po přestávce skóroval ještě jednou, tento náskok už udržel až do závěrečného hvizdu. Oba čtvrteční protivníci plánují celkem podstatné změny v sestavě, více se jich předpokládá v domácím dresu.

Ve středu obrany by od začátku měl nastoupit Ferreira, jenž kvůli karetnímu trestu vynechal ligové střetnutí s Avesem (3:0). Na marodce se nacházejí Jardel, Fejsa, Ebuehi a Conti, místo Eduarda Salvia by se mohl objevit na kraji záložní řády Pizzi. Svěřenci kouče Bruna Lageho zvítězili již šestkrát v řadě a v tabulce nejvyšší soutěže jim stále patří druhá pozice s třiapadesáti body, za vedoucím Portem zaostávají o jeden bod.

Lage převzal klub teprve začátkem ledna a vedení je s jeho službami evidentně spokojeno, neboť s ním podepsalo dlouholetý kontrakt až do roku 2023. "Práce v Benfice mě těší, zatím v klubu panuje harmonie a na trávníku se to odráží. V Evropské lize chceme dojít co nejdále, ale ještě nejsme ani mezi šestnáctkou nejlepších. Galatasaray nemá co ztratit a bude bojovat, zadarmo nám postup určitě nepřenechá," varuje domácí stratég před podceněním soupeře.

Hosté nemohou využít služeb vykartovaného Brazilce Fernanda a šanci tak pravděpodobně dostane Nizozemec Donk. Kvůli zranění nemá jistotu startu ani krajní bek Linnes, jeho post nejspíše zastoupí zkušený Brazilec Mariano. Istanbulský klub se na čtvrteční odvetu příjemně naladil v Kasimpase, kde zvítězil hladce 4:1 a hattrickem se blýskl alžírský reprezentant Feghouli.

"Nikdo si nemůže myslet, že do Lisabonu jedeme jen z povinnosti. Naděje na úspěch sice není nikterak velká, ale dokud žije, tak stále věříme. K výhře budeme potřebovat maximální nasazení a možná i trochu štěstí. Od hráčů očekávám bojovný výkon až do samotného konce za jakéhokoliv stavu," vyjádřil se bez větších nervů pro klubové stránky trenér SK Faith Terim.
SL Benfica - pravděpodobná sestava:
Vlachodimos - Corchia, Dias, F. Ferreira, Ribeiro - Pizzi, G. Fernandes, Florentino, Cervi - Félix, Seferovič
Galatasaray SK - pravděpodobná sestava:
Muslera - Mariano, Luyindama, Marcão, Nagatomo - Belhanda, Donk, P. Ndiaye - Onyekuru, Diagne, Feghouli
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.91 - 6.79
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - SS Lazio  (středa 18:00), první zápas: 1:0
Ještě do půlky ledna Sevilla vykazovala konstantní výkonnost. Jenže v posledních deseti zápasech na tom s formou není nejlépe, už šestkrát za toto období prohrála, a to včetně víkendového klání proti Villarealu. Napravit svou reputaci si bude chtít bezpochyby proti Laziu v Evropské lize. Dvojduel s ním má rozehraný velmi slušně.

V La Lize aktuálně mohou domácí reálně usilovat o top čtyřku, a tedy účast v Lize mistrů pro příští sezónu. Nicméně v tabulce stále spíše oslabují svou pozici, než aby ji posilovali, a to je navíc čeká po souboji s římským celkem těžký mač s Barcelonou. Osmifinále Evropské ligy však určitě není daleko, z Itálie si totiž do odvety přivezli jednobrankový náskok.

Sevillský lodivod Pablo Machín si uvědomuje, že jeho mužstvo není v nejlepším rozpoložení. Ve Villarealu naposledy inkasovalo hned třikrát. "Když hrajete v ambiciózním klubu, jakým jsme, každá porážka hodně bolí. Jsme ovšem připraveni situaci obrátit v náš prospěch a schopni našeho soupeře porazit," burcoval na tiskové konferenci.

Domácí stále budou postrádat zraněného Nolita, vykartovaný je nově Éver Banega. Do hry možná nenastoupí ani Aleix Vidal, Joris Gnagnon ani Maxime Gonalons, kteří nejsou zdravotně zcela v pořádku. "Nemůžeme být spokojeni. Musíme jít do utkání s cílem zvítězit, i když máme tu výhodu, že stačit může i remíza," dodal Pablo Machín.

Los Hispalenses vždy brali Evropskou ligu s naprostou vážností a vypadnutí hned z prvního kola play-off by pro ně bylo rozhodně velké zklamání. Je naopak otázkou, jak se k této soutěži postaví Lazio. Přece jenom se mu v Serii A nedaří úplně podle představ a bude mít co dělat, aby se vecpalo na příčky znamenající evropské poháry.

Ani hostům se navíc v lize před pár dny nezadařilo, z půdy Janova si neodvezli ani bod. Budou muset navíc na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán vyhrát, aby ještě mohli o osmifinále usilovat. "Lazio nebude mít co ztratit, proto se nás nebude bát," uvědomoval si domácí trenér. "Nechceme být pasivní, protože si myslím, že takhle nehrajeme dobře."

Le Aquile se v prvním klání proti Seville zranili Marco Parolo spolu s Luisem Albertem a nedali se zdravotně do kupy ani do odvety, otazník pak visí nad starty Sergeje Milinkoviče-Saviče, Luizeho Felipeho a Bastose.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Mercado, Kjaer, Sergi Gómez - Jesús Navas, Roque Mesa, Vázquez, Sergio Escudero - Pablo Sarabia - André Silva, Ben Yedder
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Bastos, Acerbi, Radu - Marušič, Romulo, Lucas Leiva, Cataldi, Lulič - Correa, Immobile
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.70 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
king23

První za BAN pro toho zhulence Zenthurase

Reagovat
Marv

chceš udělat nový rekord v palcích?

Reagovat
smazaný uživatel

sloboda prejavu

Reagovat
smazaný uživatel

jak tady nedávno psal že Icardi je lepší než Ronaldo ten kluk je úplně vyřízenej

Reagovat
smazaný uživatel

Řecko a Rakousko ven, oba naše výhra a budu spokojením mlaskat.

Reagovat
Marv

Dinamo Záhřeb - Viktoria Plzeň 2:2p.

Arsenal FC - BATE Borisov 2:0

Red Bull Salzburg - Club Bruggy 0:0

SSC Neapol - FC Curych 3:0

E. Frankfurt - Šachtar Doněck 2:0

Valencia CF - Celtic FC 2:0

Zenit Petrohrad - Fenerbahçe SK 2:0p.

Villarreal CF - Sporting CP 0:0

KRC Genk - Slavia Praha 1:1

Real Betis - Stade Rennes 1:0

Inter Milán - Rapid Vídeň 3:1

Bayer Leverkusen - FK Krasnodar 1:1

Chelsea FC - Malmö FF 0:0

Dynamo Kyjev - Olympiakos Pireus 3:1

SL Benfica - Galatasaray SK 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

To budou nastavovat aspoň 10 minut,s tím nekonečně zdržujícím brankářem,místo aby ho odtáhli a vystřídali hned při tom,jak ten Slávista zakopl o jeho nohu,tak ho tam pořád museli nechávat

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jdem na 13.místo

Reagovat
Coutinho10

fantazie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele