Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Bláznivý závod smíšených dvojic opanovalo Rusko, Horká s Hoškem do cíle nedojeli

Před poslední střeleckou položkou v nejcennější kov pravděpodobně nedoufali, ale kolaps Nora Endreho Stroemsheima je posadil na trůn. Rusové Jevgenija Pavlovová s Dmitrijem Malyškem vyhráli závod smíšených dvojic a zajistili své zemi první zlato na letošním mistrovství Evropy v biatlonu. České duo Ludmila Horká - Ondřej Hošek se trápilo a vzhledem k předjetí o jedno kolo bylo v běloruském Raubiči diskvalifikováno. 

Ondřej Hošek
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Po sedmé zastávce u terčů vedl Stroemsheim s náskokem 9 sekund, a přestože ho Malyško v běžecké části na jednom z mezičasů víceméně dostihl, k závěrečné stojce dorazil jako lídr. V bezvětří však tíhu okamžiku absolutně nezvládl, musel na tři trestná kola a přišel o jakoukoli naději k zisku cenného kovu.

I Malyško třikrát dobíjel, ale na rozdíl od svého hlavního konkurenta složitou situaci ustál s bravurou. Urputnou bitvu o stříbro pak v posledním okruhu svedli Jesper Nelin ze Švédska a Aristide Bégue z Francie. Ze střelnice sice odjel o vteřinu dříve reprezentant ze země galského kohouta, nicméně zkušenější soupeř byl následně mnohem rychlejší na trati.

Česká dvojice se nejčastěji pohybovala na chvostu druhé desítky. Po sedmé položce byla ze závodu předčasně stažena.

Je nám líto, video expirovalo.
Na ME slavili biatlonisté Ruska a Švédska

V nejmladší biatlonové disciplíně se v průběhu dnešního měření sil často měnilo pořadí a fanoušci na tribunách i kolem trati sledovali velmi napínavé představení. V čele se po jednotlivých položkách střídalo Rusko, Norsko a Francie.

Vzhledem k faktu, že trestné kolo bylo o polovinu kratší než při klasických individuálních závodech, se dal handicap svižným během dohnat a nejlépe to dokumentovala Pavlovová.

Ruská biatlonistka musela jako vedoucí žena po páté střelbě "kroužit" a bleskově ztrácela 30 sekund na Norku Ragnhild Femsteinevikovou, ale přesto předala Malyškovi závěrečný úsek v kontaktu s nejlepšími. Nutno podotknout, že jí výraznou měrou pomohla Femsteineviková, která při šesté zastávce u terčů třikrát dobíjela.

Horká se jako už tradičně prezentovala kvalitním výkonem na trati, jenže zdlouhavou střelbou za soupeřkami výrazně zaostávala. Hošek navíc po první stojce zamířil na trestné kolo. Horká jej následně napodobila a české šance byly definitivně pryč. Třiadvacetiletého rodáka z Brna pak dostihlo vedoucí duo, což znamenalo diskvalifikaci.

Mistrovství Evropy v biatlonu v Raubiči (Bělorusko):

Smíšená štafeta dvojic: 1. Pavlovová, Malyško (Rus.) 36:30,0 (1 trest. kolo + 9 dobíjení), 2. Magnussonová, Nelin (Švéd.) -20,6 (0+6), 3. Jeanmonnotová-Laurentová, Bégue (Fr.) -29,0 (0+6), ...Horká, Hošek (ČR) dostiženi o kolo.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články