Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Je to tragédie! Sociálka z Loun se vyjádřila pro eXtra.cz, jak to bylo s Marečkem (†3)

Je to tragédie! Sociálka z Loun  se vyjádřila pro eXtra.cz, jak to bylo s Marečkem (†3)
Zdroj: eXtra.cz, Facebook
+ Dalších 26 fotografií
umučené dítě
V sobotu otřásla Louny smrt tříletého chlapce. Mezi lidmi akceleruje rozhořčení z události, která navenek vypadá, že šlo o týrání dítěte. Lidmi událost otřásla a mnozí z nich viní odbor sociálních věcí z nečinnosti. Redaktoři eXtra.cz se vydali do Loun a promluvili i s vedoucí tamního pracoviště.

Zásadní informací je, že nikdo z lidí úředníkům odboru sociálních věcí nic nenahlásil. Navíc tříletý chlapeček nespadal pod tamní odbor, protože měl jiný trvalý pobyt - což znamená, že dítě nebylo v Lounech evidováno. "Kmenová spisová dokumentace je vedena jiným úřadem," řekla nám mimo záznam kamery vedoucí tamního Orgánu sociálně právní ochrany dětí MÚ Louny a předala nám prohlášení s tím, že na kameru se už vyjadřovat nechtějí.

"Rodinu nezletilého dítěte, kde došlo k tragédii, nevedeme v evidenci OM (ochrany mládeže) orgánu sociálně právní ochrany dětí Městského úřadu Louny. S rodinou jsme byli v kontaktu na dožádání kmenového úřadu na počátku listopadu roku 2018. V této době nebyly místním šetřením shledány žádné indície, které by nasvědčovaly nepřiměřenému zacházení s nezletilým dítětem. Orgánu sociálně právní ochrany dětí Městského úřadu Louny nepodala žádaná fyzická osoba ani instituce oznámení, které by upozorňovalo na nepřiměřené zacházení s dítětem," stojí v prohlášení úřadu.

Atmosféra v Lounech je velmi napjatá. Na sociálních sítích někteří sousedi mladého páru tvrdí, že z bytu slyšeli křik, pláč dítěte nebo rány. Paradoxem ale je, že nikdo nenahlásil nic na "sociálce", ale ani na policii.

Sledujte portál eXtra.cz. Připravujeme pro vás reportáž z místa tragické události. Na kameru promluvilo několik sousedů, kteří jsou přesvědčeni, že mladá matka s otčímem dítě utýrali.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy