Černé na bílém! Anketa, která otřásla SPD. Fanoušci Okamury rozhodli o syrských sirotcích. Šojdrová výská

21.02.2019 16:41

Hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury uspořádalo anketu, zda by Česko mělo přijmout několik uprchlíků z uprchlických táborů, jak to navrhuje lidovecká europoslankyně Michaela Šojdrová (KDU-ČSL). Výsledky hlasování členy SPD šokovaly natolik, že začali svým spoluobčanům na dálku hrozit.

Černé na bílém! Anketa, která otřásla SPD. Fanoušci Okamury rozhodli o syrských sirotcích. Šojdrová výská
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

Lidovecká europoslankyně Michaela Šojdrová oznámila české veřejnosti, že v uprchlických táborech na jihu Evropy našla několik sirotků, kterým můžeme pomoct přímo na území České republiky. Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) od počátku označoval nápad Šojdrové za nesmyslný. Babiš se domnívá, že by bylo lepší pomáhat dětem kupříkladu přímo v Sýrii, postavit jim tam školu a tak podobně.

A co si o nápadu Šojdrové myslí Babišovi spoluobčané? Hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury se na svých facebookových stránkách otázalo voličů, zda souhlasí s nápadem europoslankyně Šojdrové. Sama dáma tuto anketu také sdílela. Nečekala prý, že by někdy sdílela nějaký příspěvek od SPD, ale občas se i takřka nemožné může stát skutečností.

A jak to vypadá s výsledky? Dvě třetiny hlasujících jsou pro přijetí sirotků do Česka.

Příznivce a členy hnutí SPD výsledky překvapily natolik, že lidem na dálku vzkázali, že si mohou dohledat každého, kdo hlasoval pro přijetí uprchlíků do České republiky. Ti, kteří hlasovali pro přijetí, by si prý mohli uprchlíky ubytovat u sebe v bytě. Zazněl i vtip na konto ministryně průmyslu a obchodu za hnutí ANO Marty Novákové, která si teď může zapsat IP adresy všech, kteří používají Wi-Fi, a tím nepřispívají k poklesu cen za datové balíčky u mobilních operátorů.

Celá věc skončila tím, že hnutí anketu nakonec smazalo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …