Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Tajemství rukavic Karla Lagerfelda (†85): Proč jste bez nich legendárního návrháře téměř nezahlédli?

Tajemství rukavic Karla Lagerfelda (†85): Proč jste bez nich legendárního návrháře téměř nezahlédli?
Zdroj: Profimedia.cz
+ Další 4 fotografie
taj génia
Geniální návrhář Karl Lagerfeld (†85), jehož smrt zasáhla celý svět módy, byl charakteristický mnoha věcmi. Jednou z nich byly i rukavice, bez kterých téměř nebyla příležitost ho zahlédnout. Jen málokdo však ví, že tuto část oblečení nenosil kvůli vzhledu, ale měl k tomu speciální důvody.

Karl Lagerfeld byl rozhodně skvělý návrhář, stejně tak byl ale i velmi specifická osobnost. Lidé ho poznávali díky černým slunečním brýlím, culíku s mašlí a tričky s límečkem. Nejzásadnější však byly rukavice, u kterých chyběla část zakrývající vršek prstů. Nosil je ve všech možných variantách, barvách a s nejrůznějšími ozdobami. Co pro něj tyto rukavice znamenaly?

Podle Lagerfelda bylo velmi neslušné se přijít pozdravit s někým, kdo měl rukavice. Tedy alespoň toto pravidlo bylo dříve součástí etikety. To pro něj, jako pro osobu, která se ostatních lidí vesměs štítila, bylo velmi důležité.

Dalším důvodem k nošení rukavic bylo to, že opticky prodlužují ruce. "Víte, co ve Francii znamená mít dlouhé ruce? Znamená to mít vliv," svěřil se americkým médiím. Dodal, že nosí rukavice odhalující konečky prstů hlavně proto, že může vzít tužku a kreslit své návrhy i ve chvíli, kdy je má na sobě.

Největší důvod k nošení rukavic mu ale dala jeho matka, když mu bylo pouhých 14 let. V té době totiž začal Lagerfeld kouřit a jeho matka mu řekla, že by to dělat neměl, protože tím zdůrazňuje své ruce, které jsou podle ní ošklivé. Osoba, která mu měla být nejbližší, ho naopak velmi ponížila, kvůli ní například nenosil ani čepice.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy