Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Thom Artway otevírá novou sezónu videoklipem Can´t Wait. Skladba je třetím singlem z alba All I Know, za které je aktuálně nominován na cenu Anděl v hlavní kategorii Sólový interpret. V anketě Anděl za rok 2016 už obdržel dvě sošky - objev a zpěvák roku. Jeho píseň Towards The Sun byla vybrána do filmu Křídla vánoc.

Videoklip vznikl na italské riviéře loni v létě. A může docela dobře posloužit i jako cestopisný dokument po oblasti Cinque Terre, jedné z nejkrásnějších oblastí Apeninského poloostrova.

Thom Artway v loňském roce jezdil s kytarou od jednoho italského městečka k druhému a v průběhu cestování se pomyslně vrátil ke svým pouličním muzikantským začátkům. Na cestách vznikl nápad natočit videoklip, který by vyprávěl trochu jiný příběh než samotný text písničky Can´t Wait. Tato dynamická skladba, pohybující se na pomezí indie popu až indie rocku, vypráví příběh mladíka, který pozve dívku na koncert její oblíbené kapely, a následně se potýká s nejistotou, zda dívka skutečně přijde. Pozitivně laděná písnička boduje za hranicemi naší republiky a začíná se prosazovat do rádií v dalších zemích Evropy.

Videoklip, jehož režii, kameru i celou postprodukci měl na starosti režisér Ondřej Urbanec, pracuje s odlišným příběhem než text písně – Thom je v uličkách sluncem prozářeného italského města neustále pozorován tajemnou dívkou, jejíž přítomnost vždy odhalí videokazeta, nedbale položená vedle místa, kde se zrovna muzikant nachází. „Hlavní lokací pro natáčení se stala pobřežní oblast Cinque Terre na italské riviéře, jde o uskupení pěti malebných vesniček a je to tady opravdu krásné,“ říká Thom. „Tohle místo má skvělou přímořskou atmosféru, lidé jsou přátelští a byla radost tady natáčet,“ dodává.

My můžeme doplnit, že do krásné oblasti pěti městeček se nejlépe dostanete z většího města La Spezia buď lodí, která umožnuje nádherné výhledy na pobřeží rázovité krajiny a urbanizace, anebo vlakem, v něhož se dá v každém městečku vystoupit.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám