Doteď o tom neřekl ani slovo a není se čemu divit. Patrně by na to, co se děje u něj v rodině, nejradši zapomněl. Ve čtvrtek se jméno nejbohatšího českého moderátora znovu objevilo na vývěsce u jedné ze soudních síní Krajského soudu v Praze, kde s vdovou po svém otci Michaelou formálně vystupuje proti nevlastní sestře Veronice. A to v dost ošemetné záležitosti.

„Veronika chce zpátky pozemek, který byl její maminky a která ho přepsala na tátu. Stojí na něm dům, kde Verča žije,“ prozradil Blesku zdroj blízký rodině. Jak se Blesk dozvěděl, Ivo před svou smrtí totiž vlastní dceru vydědil.

Nechce se vzdát

„Veroniku měl se svou druhou ženou Janou, která ho opustila, a on jí to nikdy neodpustil. Takže to odnesla za svou mámu,“ vysvětlil složitou rodinnou situaci zdroj. Potom, co moderátorův otec čtyři dny po Vánocích v roce 2015 podlehl rakovině tlustého střeva, rozhořelo se dědické řízení a nastal problém. Leoš  se svých nároků dobrovolně vzdal ve prospěch vdovy Michaely, té tak spadl do klína i 400metrový pozemek pod Veroničiným domem.

Sporný pozemek

Podle informací Blesku sice vdova po Ivu Marešovi byla ochotná ho Veronice přepsat, žádala za něj ale hromadu peněz. Celá věc se tak dostala k Okresnímu soudu v Berouně v srpnu 2016. Od té doby padlo několik verdiktů i odvolání. Včera přišla hájit svá práva do budovy Krajského soudu v Praze jenom vdova s právničkou, Veronika za sebe poslala advokátku a její bratr místo toho lyžoval na horách. „Musel bych zjistit, o čem vůbec mluvíte. V téhle při vůbec nefiguruji. Určitě ne,“ tvrdil Mareš Blesku do telefonu.

Víte, že Leoš byl se svým otcem do poslední chvíle – seděl u něj v nemocnici a držel ho za ruku.

Tři ženy Leošova otce
1. manželka Lenka – syn Leoš
2. manželka Jana – dcera Veronika
3. manželka Michaela

 

Fotogalerie
26 fotografií