Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

V bitvě o předkolo přituhuje. Sparta jede do Zlína, když klopýtne, má Berany v zádech

V boji o nejlepší desítku jde do tuhého. Ve 47. kole extraligy na sebe narazí hokejisté Zlína a Sparty. Pražané zajíždí na led Beranů a svěřenci kouče Uweho Kruppa už jsou ve vážné situaci. Po domácím nezdaru s jiným konkurentem v desítce Olomoucí si nesmí dovolit další porážku, jinak se na ně Zlín bodově dotáhne. Po sérii nezdarů se v úterý zvedly Vítkovice a Třinec. Nyní si to rozdají v moravskoslezském derby. Podrobné sestřihy a analýzy utkání tohoto kola sledujte od 21:00 v pořadu Buly na programu ČT sport.

Moravskoslezská bitva se odbude v době, kdy Vítkovice i Třinec čelí velkému poklesu formy. Oběma klubům se však po sérii porážek podařilo zabrat v úterním kole.

"Pro nás se nic nemění, je to další domácí zápas, který potřebujeme vzhledem k vývoji finiše základní části zvládnout. Klíčové pro nás bude, abychom zopakovali soustředěný výkon, vyvarovali se chyb. Jsme si vědomi obrovské síly Třince, především v ofenzivě," prohlásil domácí trenér Jakub Petr, který možná už bude moct využít uzdraveného gólmana Bartošáka.

Třinec na šňůru tří domácích proher pádně odpověděl vítězstvím 5:0 v Litvínově. Oceláři věří, že jsou zpátky na vítězné vlně. "Pochopitelně věříme, že po domácí šňůře nás to vrátí zpátky do větší pohody. Určitě nám to zvedne sebevědomí. Derby jsou specifické zápasy, čekáme znovu bouřlivou atmosféru, ale chceme uspět," podotkl kouč Ocelářů Václav Varaďa, jenž postrádá zraněné trio Krajíček, Adamský, Cienciala.

Zlín se chce co nejrychleji otřepat po středečním debaklu 2:9 v Plzni. "Výhodou je, že zápasy jdou rychle za sebou a nemusíme to stále nosit v hlavě," hledal pozitiva trenér Robert Svoboda.

V pátek hostí desátí Berani osmou Spartu a v případě tříbodové výhry se na ni dotáhnou. "Čeká nás klíčová série sezony v boji o play-off. Na Spartu není třeba zvláštní motivace, chceme urvat tři body. Snad nám k tomu pomůže i plný stadion," věří Svoboda. Počítat nemůže s marody Žižkou a Ondráčkem.

Sparta chce napravit domácí selhání s Olomoucí. "Zlín hrál v poslední době velmi dobře, zápas v Plzni byl výjimkou. Je to tým, který na tom bude co do kvality stejně jako my. Nejsme lepší než Zlín a Zlín není lepší než my. Je to jako s Olomoucí, také není lepší. Je to o tom, kdo je ten den v o trochu větší formě, všechno je to velmi vyrovnané," řekl kouč Uwe Krupp.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta – Zlín

Mladá Boleslav po dvou domácích kláních bez bodu uspěla v Pardubicích. "Doma se nám to opravdu úplně nepovedlo, ale nemá cenu se tím zaobírat a svazovat si tím dál ruce. Chceme dosáhnout co nejlepšího umístění v tabulce," řekl s výhledem k utkání s Plzní útočník Pavol Skalický.

Plzeň od konce ledna, kdy vyšla střelecky naprázdno v Liberci, ničí soupeře ofenzivní silou. Ve všech sedmi následujících vystoupeních dala vždy alespoň čtyři góly, za poslední dvě jich stihla dohromady 17.

"Bylo by fajn, kdyby to pokračovalo, musíme ale zůstat pokorní. Domácí bojují o play-off a nedají nám nic zadarmo. My zase chceme před Liberec. V Boleslavi to bude každopádně strašně těžké. Budou doma hodně brusliví a sebevědomí. My tam však jedeme hrát svůj hokej a nechceme se ohlížet na Boleslav," zdůraznil útočník Vojtěch Němec.

Hradec Králové má za sebou sérii čtyř venkovních utkání, během níž neztratil ani bod a završil ji výhrou 3:0 v Brně. "Dokázali jsme si, že můžeme hrát s kýmkoliv a kdekoliv, což je pro další část sezony jedině dobře. Je super, že se teď vracíme domů. Litvínov hraje ofenzivní hokej, určitě to nebude nic lehkého. Každý tým hraje na sto procent, zápasy jsou bojovné, je to taková příprava na play-off," řekl útočník Lukáš Cingel.

Litvínov je momentálně těsně mimo desítku. Má stejně bodů jako Zlín a o tři méně než Olomouc a Sparta. "Bude to náročné, protože Zlín má formu. Olomouc je mužstvo, které dokáže vyhrát všude. Je tam i Sparta. Nebudeme to mít jednoduché," tuší útočník Juraj Mikúš.

Karlovy Vary potřebují nutně nějakou vzpruhu. Hokejisté dvanácté Energie ztratili šest posledních utkání a získali v nich jediný bod. I proto na ně Chomutov ztrácí už jen tři body. Nejen proti Brnu, ale po zbytek sezony, se navíc kouč Martin Pešout musí obejít bez klíčového útočníka Fleka.

Kometa vyrazila na cestu, z níž se bude vracet až v neděli. Z Varů zamíří do Litvínova. Pohled na poslední výsledky ukazuje, kde úřadujícího mistra nejvíce tlačí bota. "Je to produktivita. Pracujeme na tom," ujistil trenér Kamil Pokorný. "Soutěž se blíží k závěru, každý bod bude velmi důležitý, my bychom se v neděli vraceli nejraději se dvěma výhrami," dodal Pokorný. Nejistý je start druhého nejlepšího střelce soutěže Muellera.

Olomouc vyzve lídra soutěže Liberec. "Úterní výhrou jsme se dotáhli na Spartu, jak jsme chtěli, a máme tři body k dobru na jedenácté místo, což nám hodně pomůže do dalších zápasů," je přesvědčený obránce Matúš Hlaváč.

Bílí Tygři sice mají šest kol před koncem základní části vedle dobré formy i pět bodů k dobru, na cestě za Prezidentským pohárem je ale čeká ještě pořádná dřina, protože nepolevují ani oba hlavní pronásledovatelé Plzeň s Hradcem Králové. A ve hře je ještě dalších 18 bodů.

Předposlední Chomutov přivítá Pardubice, na něž má 10 bodů k dobru. Dynamo dostalo za poslední dvě utkání 13 gólů, navíc doma. "Chceme se naší hrou vrátit před poslední dvě utkání a odstranit nedostatky. Pro nás je zápas v Chomutově velmi důležitý i z hlediska dalšího pokračování sezony. Od tohoto utkání se bude odvíjet její závěr," řekl asistent pardubického kouče Petr Čáslava.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články