Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Trpišovskému vyšla v Genku nečekaná rošáda v sestavě: Neriskovali jsme vůbec, řekl po postupu

Po porážce v ligovém šlágru v Plzni udělal trenér Slavie Jindřich Trpišovský pět změn v zahajovací jedenáctce. Někteří hráči nastoupili do soutěžního zápasu na jaře vůbec poprvé. A sázka na překvapení se v Genku vyplatila. Sešívaní v odvetě prvního kola play-off Evropské ligy vyhráli v Belgii 4:1 a postoupili do osmifinále. 

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský děkuje fanouškům po utkání v Genku
zdroj: REUTERS autor: Francois Lenoir

"Výhra 4:1 na půdě takového soupeře a postup mezi 16 nejlepších týmů je určitě sportovně největší úspěch v kariéře. Podařilo se nám vyřadit skvělý tým. Nechci však snižovat zápasy, které jsme odehráli předtím. I v předchozím působišti jsme dosáhli dobrých výsledků v Evropě, to samé se Slavií," řekl Trpišovský.

Z nejrůznějších důvodů udělal v Genku pět změn v sestavě. V záloze nastoupili poprvé na jaře Ibrahim Traoré a zimní posila Lukáš Masopust, premiérově od začátku hrál i Alex Král.

"Neriskovali jsme vůbec. Dělali jsme to nejlepší pro to, abychom to zvládli. S trenérským týmem jsme seděli a hledali optimální variantu tak, aby tam byli nejvhodnější hráči pro způsob, kterým chceme hrát, a podle aktuální formy. Byli jsme o tom stoprocentně přesvědčeni, že je to ta nejlepší varianta, abychom to zvládli," vysvětlil Trpišovský.

"Bylo to z taktických důvodů a kvůli energii, která z hráčů vyzařovala na tréninku. Klíč jsme viděli v pokrytí Malinovského s Pozuelem. Potřebovali jsme vybrat tři hráče, kteří se obětují, naběhají 16 kilometrů a vyřadí je ze hry. Zároveň aby byli schopni jít po zisku míče nahoru do útočné fáze," doplnil úspěšný kouč.

Všichni podle něj svou úlohu splnili. "Velká poklona před hráči, kteří dlouho nehráli. Není jednoduché to rozhodnout. Někdy to vyjde, někdy ne. Rozhodnout se musíte. Hráčům jsme věřili, máme je denně na očích a vidíme, jak se jim daří v situacích na tréninku. Vypadali v něm výborně. Někdy se to zdá jako nelogické řešení. Tentokrát nám to vyšlo, stejně jako nám v Plzni něco nevyšlo," podotkl Trpišovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Trpišovský: Kolářova chyba nám spíš pomohla. Od vyrovnání jsme hráli skvěle

O soupeři pro osmifinále raději nechtěl mluvit. "Nemůžu říct, jakého soupeře bych si přál, protože by to nikdy nevyšlo. Takže řeknu tentokrát Krasnodar. Kdybych řekl, koho nechci, tak bychom ho určitě dostali," vtipkoval Trpišovský.

"Týmu tento postup dodá velkou sebedůvěru. Největší bonus je to, co tu nechci říci. Že můžeme dostat velký tým. Rvali jsme se o to dlouhou dobu, aby měli lidi možnost v Edenu přijít na velký tým," zakončil Trpišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články