Veronika Žilková v rozhovoru pro Magazín Dnes pronesla slova, ze kterých rozhodně mrazí: rozpovídala se totiž o bezpečnosti v Zemi třikrát svaté a o tom, že jsou k ní vedeny už děti školou povinné - a to i Kordula (13), která v pololetí do Izraele odletěla s maminkou a ihned zde nastoupila do nové školy, kde probíhá výuka v angličtině.

„Dcera přišla v Tel Avivu do školy a první, co nás čekalo, bylo cvičení. Po třech minutách ve škole jsme všichni šli do krytu. Tak to tam je. Pár minut počkají a zase odejdou,“ líčila.

Herečka na tom nevidí nic špatného a naopak tohle na první pohled omezující a stresující prostředí považuje za dobrou prevenci možného nebezpečí. „Izrael je velmi bezpečná země, protože si hlídají, koho do ní pustí. Na letišti máte velký pohovor a kontrolu. Když jdete do obchoďáku, čeká vás kontrola, co máte v kabelce. Když vyrazíte do divadla, jdete přes rám. V tu chvíli si říkáte: Super, tady není ta evropská nahodilost,“ pochvaluje si.

V médiích je podle ní život v Izraeli zbytečně démonizován. „Je to mnohem bezpečnější země, než jaký si o ní uděláte dojem, pokud ji znáte jenom ze zpráv. Naše zprávy totiž milují nepříjemnosti,“ myslí si plavovlasá umělkyně, která se velice často vrací za pracovními povinnostmi do Česka.

„Paní velvyslancovou“ na plný úvazek není a ani být nechce, na to je příliš aktivní. U nás figuruje v divadelní hře Čarodějky v kuchyni s Michaelou Dolinovou (54), v Tel Avivu (zdarma) vyučuje děti češtinu.

Ani její tvář z televizních obrazovek rozhodně nezmizí - od pátku se začne objevovat v roli staré panny Vlastičky v komediálním seriálu Kameňák, a v březnu zaútočí dokonce i na filmová plátna. Kvůli roli v novém romantickém snímku LOVEní režiséra Karla Janáka (48), kde ztvární roli maminky sympatické rusovlásky Ester Geislerové (34), si tahle ikonická blondýna dokonce dočasně obarvila vlasy nazrzavo.

VIDEO: Trailer k romantickému filmu LOVEní

Video
Video se připravuje ...

LOVEní: Romantická komedie o honu na lásku má první trailer! Bontonfilm

Fotogalerie
53 fotografií