Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vraha Lindy (†11) dopadli po 46 letech! Prozradilo ho pátrání po předcích

Autor: shp - 
22. února 2019
10:17

Už to vypadalo, že vrah teprve jedenáctileté dívky Lindy Ann O'Keefe z Kalifornie nebude nikdy dopaden. Jenže po více než 45 letech se podařilo policistům objevit stopu. Z vraždy holčičky byl obviněn James Alan Neal (72) z Colorada. Stalo se tak poté, co bylo jeho DNA použito v databázi pro zjištění rodokmenu.

Linda zmizela v roce 1973 na kalifornském Newport Beach, když šla ze školy domů. Později byla zahlédnuta s mužem ve věku mezi 20 a 30 lety. Tělo druhý den objevili cyklisté, kteří jeli kolem, v příkopu. Vrah dívku uškrtil.

Z místa činu se odebraly vzorky DNA, které však k odhalení vraha nikdy nevedly. Až nyní se objevila shoda. DNA vraha bylo zaregistrováno v rodokmenové databázi Family Tree. To pomohlo vypátrat muže, který byl z vraždy obviněn.

Šlo o Alana George Laytona, který si později změnil jméno a z Floridy, kde původně žil, se přestěhoval do Colorada v 70. letech. Nyní byl muž zatčen a obviněn z vraždy. Kdyby přitom vzorky jeho DNA nebyly databázi poskytnuty, nemusel by být vrah nikdy odhalen.

5nastolevceskych ( 22. února 2019 15:19 )

U nás není Amerika! U nás jsou promlčecí doby, po 20 letech od vraždy se vrah pozůstalým může veřejně vysmívat do očí. Pro zlodějiny jsou tady lhůty jen několikaleté, aby to vyhovovalo levicovým zlodějům. Rath všelijakými úhybnými manévry se snaží vše oddálit tak, aby to bylo promlčené, což se mu vbrzku podaří.

..krakonos500 ( 22. února 2019 14:24 )

To u nás není možné. V případu Kramný byl důkazní materiál zničen ještě v průběhu soudního řízení.

Irena1958 ( 22. února 2019 13:25 )

Nejhorší možná reklama na podobné pitomosti, které lidi (zejména při blížíčí se smrti) začnou znenadání hrozně zajímat. Přitom jde jen o byznys, žádný vliv na kvalitu života testovaného to nemá.... Chápu ještě testy otcovství, které bych zavedla jako povinné pro každé novorozeně. Konec kukačkám!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání