Ruská hybridní válka je všude, tvrdí vážně Angela Merkelová. Našla ji i tam, kde byste to opravdu nečekali

22.02.2019 11:44

Vědci znovu a znovu bijí na poplach. Žádají politiky, aby přijali opatření na zpomalení globálního oteplování planety. Zdá se však, že politici nechtějí vědcům příliš naslouchat. Studenti středních škol se proto rozhodli na politiky zatlačit a připomenout jim jejich zodpovědnost. Chystá se velká stávka studentů z řady zemí, ke které se přidají i čeští studenti. Německá kancléřka Angela Merkelová prý za chystanými protesty cítí ruku ruské propagandy.

Ruská hybridní válka je všude, tvrdí vážně Angela Merkelová. Našla ji i tam, kde byste to opravdu nečekali
Foto: pixabay.com
Popisek: Globalizace - ilustrační foto

Český exprezident Václav Klaus považuje varování před zlými důsledky globálního oteplování za přehnaná. Vědci však trvají na tom, že globální oteplování je skutečnou hrozbou pro celé lidstvo. Důsledky nekončícího oteplování planety cítíme už dnes i v Česku. Musíme se vyrovnávat s velkými výkyvy teplot i se suchem. V dalších zemích jsou důsledky globálního oteplování ještě viditelnější.

Vědci politiky již dlouhé roky žádají, aby přijali opatření pro zpomalení globálního oteplování, ale politici se k tomu příliš nemají. Tak to alespoň vidí studenti z několika zemí světa, kteří se rozhodli uspořádat v pátek 15. března velkou stávku. Aby připomněli politikům jejich odpovědnost. K velké stávce se připojí i čeští studenti.

„Ve škole se učíme, jak důležité jsou vědecké poznatky. Politici před vědeckými poznatky ale zavírají oči. Jejich reakce na vědecká varování neodpovídají závažnosti situace. Příkladem může být prolomení limitů těžby, emisní výjimky pro uhelné elektrárny nebo neudržitelné nakládání se zemědělskou půdou. Náš stát investuje z převážné většiny do fosilního průmyslu namísto do čistých zdrojů energie,“ vysvětlili v prohlášení iniciátoři stávky. Jejich slova citoval Deník Referendum.

Organizátoři české odnože stávky apelují na své spolužáky, aby v půlce měsíce března rozhodně nešli do školy a aby dali najevo, že jim není osud této planety lhostejný. Ekolog a klimatolog z centra Czech Globe při Akademii věd České republiky Alexander Ač má pro protesty mladých lidí pochopení. „To oni budou na planetě žít v době, kdy už tu dnešní starší politici nebudou. Právě mladých lidí se tak změny klimatu dotknou nejvíc“.

Protesty mladých lidí už mají svou první politickou oběť. Na místo ministryně pro životní prostředí rezignovala belgická ministryně Joke Schauvliege, která na konto 75 tisíc demonstrantů v ulicích Bruselu poznamenala, že za jejich akcí cítí „čísi cizí ruku“. Dovolávala se přitom informací tajných služeb. Ty však její prohlášení nijak nepodpořily. Následovala rezignace paní ministryně.

Ve stopách Joke Schauvliege se podle politologa Petra Robejška vydala i německá kancléřka Angela Merkelová. I ona vyjádřila obavy, zda za protesty mladých lidí není možné najít nepřátelskou ruku. Zda protesty mladých lidí nejsou součástí hybridní války, kterou proti Západu vede Rusko.

„V Německu nyní děti demonstrují za ochranu klimatu. To je opravdu důležitý problém. Ale že najednou všechny německé děti – po letech a bez jakéhokoliv vnějšího vlivu – přijdou na myšlenku, že musí protestovat, to také není představitelné. Kampaně se dnes mohou přes internet uskutečňovat mnohem snáze a proto máme i jiné kampaně. Ale nechci zde zabíhat do detailů,“ zaznělo podle Robejška z úst německé kancléřky během bezpečnostní konference v Mnichově. Českým čtenářům přiblížil její slova na blogu serveru Aktuálně.cz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …