Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vojáka (†44) ubili před diskotékou v Trutnově: Hrdina! Chránil napadeného kluka, popisují místní

Vojáka (†44) zmlátili před diskotékou v Trutnově, v nemocnici zemřel
Vojáka (†44) zmlátili před diskotékou v Trutnově, v nemocnici zemřel  (Autor: Facebook, archiv)
Autor: CTK, DH, jp - 
22. února 2019
11:46

Tragédií skončila víkendová rvačka dvou mužů v Trutnově na Hradecku. Jeden z nich skončil v nemocnici a po pětidenním boji o život zemřel. Podle informací Blesk.cz se mělo jednat o vojáka Jiřího B. (†44). Soud už na pravděpodobného pachatele, který měl být navíc v pětileté podmínce, uvalil vazbu. 

Obviněný muž v neděli 17. února časně ráno na ulici před diskotékou v Trutnově fyzicky napadl čtyřiačtyřicetiletého muže. Útočníkem by měl být podle našich informací David H. (37) z Trutnovska. Napadený, údajně příslušník Armády ČR Jiří B., skončil ve vážném stavu v nemocnici, kde ve čtvrtek odpoledne zemřel.

Podezřelého kriminalisté zadrželi několik hodin po činu, soud na něj následně uvalil vazbu. Kromě ublížení na zdraví policie muže obvinila i z výtržnictví. Po úmrtí poškozeného policie trestní kvalifikaci zpřísnila. „Vyšetřovatel případ překvalifikoval na zvlášť závažný zločin ublížení na zdraví. Právní kvalifikace u přečinu výtržnictví se nemění. Obviněnému tak nyní hrozí trest odnětí svobody až do výše 10 let,“ řekla policejní mluvčí Lenka Burýšková. Podezřelý muž byl navíc podle policie v minulosti za obdobné jednání již odsouzen. Podle některých informací měl být muž dokonce v době činu v pětileté podmínce.

Na sociální síti se po zveřejnění článku o brutálním napadení rozhořela vášnivá diskuze. Někteří uživatelé podle komentářů byli přímými svědky tragédie. K incidentu podle nich došlo jen pár metrů od vchodu do klubu May. Lidé píší, že se podezřelý přišel do baru jen porvat, napadnout měl přitom člověka, který byl oblíbený a před barem se zastal svého známého.

„Podle toho, co jsem slyšela, se Jirka zachoval jako hrdina, protože se zastal jiného mladého muže, který byl napaden,“ napsala na sociální síti známá vojáka četaře, který byl u polní hradecké nemocnice. Zůstala po něm přítelkyně a syn (10).

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání