Více než měsíc policie hledala známého zpěváka Michala Penka, který byl v databázi hledaných a pohřešovaných osob. „Pan Penk opakovaně nereagoval na výzvy, aby se dostavil na policejní služebnu. Proto po něm bylo vyhlášeno pátrání, aby například policisté při dopravní kontrole hned věděli, že ho mají zadržet a předat na oddělení, které pátrání iniciovalo,“ řekl tehdy policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Policie nakonec Penka dopadla a v poutech ho odvedla. Později byl trestně stíhán, což se nyní změnilo. Soudkyně Libuše Jangová z Obvodního soudu pro Prahu 10 zatím z neznámých důvodů podmíněně zastavila jeho trestní stíhání. Odmítla však vysvětlit, proč se tak rozhodla.

„Nevím, jestli o tom mohu mluvit. Nezlobte se, nemůžu,“ řekl iDnes.cz Penk, čímž své trestní stíhání potvrdil. V minulosti po jeho zatčení, však tvrdil opak. „To bych velmi rád uvedl, abych čelil různým dohadům, ale pokud je mi známo, trestní řád toto bohužel nedovoluje. Chtěl bych tedy jen zdůraznit, že nejsem, ani jsem nikdy nebyl trestně stíhán,“ sdělil tehdy Blesku.

Co se tedy ve skutečnosti stalo a proč byl trestně stíhán, zůstává dosud zahaleno tajemstvím.

VIDEO: Připomeňte si, jak po Penkovi v roce 2015 pátrala policie!

Video
Video se připravuje ...

Zprávy: Po Penkovi pátrá policie: Jsou v tom drogy!? A test másel: Jaké překvapilo? Blesk TV

Fotogalerie
29 fotografií