Hlavní obsah

Svatého Patrika v Praze oslaví irské kapely i komici

Novinky, Stanislav Dvořák

Irský svátek svatého Patrika (16. a 17. března) se u nás rozšířil a zdomácněl, zejména v Praze. Metropolí projde slavnostní průvod, vystoupí několik hudebních skupin a irských komiků.

Foto: Travis O´Neill and His cardinal Sins

Travis O’Neill s kapelou

Článek

V sobotu 16. března začnou oslavy dobrým irským jídlem a pochopitelně i pitím - Náplavka Street Food se koná od 10. do 18. hodiny na Smíchovské náplavce. Tančící dům bude kvůli svátku zeleně nasvícen.

V holešovické Hale 17 začne v 16.00 Velvet Comedy Show, vystoupení profesionálních komiků, z nichž první dva dorazí přímo z Dublinu - Richie Bree a John Colleary. Doplní je Katie Anderson (US) a Grant Gallacher (UK). Vstupenky na sezení za 150 Kč jsou k dostání v předprodejní síti Goout.cz. V 18.00 tam vystoupí irský bard Travis O’Neill se svými hosty.

Další program se plánuje v Rock Café na Národní třídě, kde vystoupí stand-up komici a kapely The Wild Roots a Cheers.

Elektronika bude znít v holešovické tržnici v prostoru 36 Undeground. Jako headliner vystoupí irský DJ Marcus O’Laiore a dále čeští DJs Melvin Coxx, SNBM, Michael C, Enrico a další.

V neděli projde pražskými ulicemi průvod, který začne u Kampusu Hybernská okolo 15.00. Zúčastnit se může každý, vítány jsou masky. V Kampusu Hybernská proběhne v neděli také rychlokurs irštiny, čtení irské literatury či koncert kapely Conamara Chaos.

Reklama

Výběr článků

Načítám