22. února 2019 • 21:00

SESTŘIHY: Zlín srazil Spartu 4:1. Třinec otočil s Vítkovicemi z 0:3 na 4:3!

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Parádní obrat v ocelářském derby. Třinečtí hokejisté porazili rivala z Vítkovic 4:3 a upevnili si čtvrté místo tabulky. Oceláři přitom na ostravském ledě prohrávali 0:3, ve druhé polovině zápasu se jim však povedlo otočit. Mladá Boleslav nestačila na rozjetou Plzeň a padla 1:4. Západočeši se tak dostali na dostřel prvnímu Liberci. Brněnská Kometa si hravě poradila s Karlovými Vary a vyhrála 3:0. Gólman Marek Čiliak si připsal třetí čisté konto po návratu z KHL. Chomutov se po výhře 3:0 nad posledními Pardubicemi bodově dotáhl na 13. Karlovy Vary. Zlín si na svém hřišti vyšlápl na Spartu a zvítězil 4:1. Pražané promarnili druhé důležité utkání v řadě. Hradecký Mountfield srazil Litvínov 4:1. První Liberec klopýtl na ledě Olomouce a prohrál těsně 0:1. 



Velkolepý obrat v derby řídil Růžička

Vítkovice do derby vyrukovaly s uzdraveným gólmanem Bartošákem, který se do branky vrátil po třech týdnech. Mnohem vytíženější byl však jeho třinecký protějšek Hrubec, jelikož Vítkovice v první polovině zápasu tahaly za delší konec. Domácí byli dravější, lépe se pohybovali a už v šesté minutě jel sám na bránu Zdráhal, ale jeho bekhendový blafák byl neúspěšný.

Pak se domácím naskytla přesilovka pět na čtyři. Tybor v ní nejprve rozezněl tyčku, ale další kombinaci už v osmé minutě přesným švihem pod břevno zúročil Roman.

Do druhé třetiny vlétly Vítkovice ještě lépe. Už po 28 sekundách vyslal kotouč na Hrubce Trška, přestože střela nevypadala příliš nebezpečně, gólový punc jí těsně před brankářem dodal šikovnou tečí Dej.

Možnosti měl i Třinec, ale jistý Bartošák pokazil radost Gernátovi. Naopak na druhé straně Olesz z dálky překvapil Hrubce a ten prchl z branky. Na náhradníka Kantora se hned záhy řítil Tybor, ale ani dorážející Schleiss puk do sítě nedostal. Třinec pak nedohrál několik nadějných situací, ale dočkal se v 38. minutě zásluhou Novotného, který zblízka mířil k tyči.

A vicemistr ukázal, že ani na konci druhé části za stavu 0:3 ještě nemusí být hotovo. Hrňa dělovkou v úvodu třetí části využil přesilovku pět na tři a Oceláři byli na koni. Záhy už třinecká střídačka znovu jásala, ale puk z prázdné brány vyhodil jeden z beků. Nicméně ve 46. minutě zůstal před bránou neobsazený Vrána a po Růžičkově přihrávce zblízka vyrovnal.

Vítkovice se zvedaly těžce a Třinec chtěl rozhodnout už v řádném času. Což se mu i povedlo v 54. minutě, když si Michal Kovařčík po pasu bratra Ondřeje roztáhl Bartošáka a po ledě ho blafákem překonal.

Domácí se už nevzchopili ani v power play a Třinec podruhé v týdnu venku naplno zabodoval.

Ohlasy trenérů

Pavel Trnka (Vítkovice): "Dvě třetiny jsme soupeře přehrávali. Hráli jsme hokej, jak jsme si představovali. Když tak zkušený tým pustíte zpátky do zápasu, je to vždy špatné. Třetí třetina nebyla z naší strany vůbec dobrá. Měli jsme zápas ve svých rukou, ale třetí třetinu jsme si pokazili sami."

Václav Varaďa (Třinec): "Chtěl bych hráčům poděkovat za tři body, které jsme vydolovali ve druhé půlce utkání. Domácí tým hrál velmi dobře, zasloužil si své góly. My jsme tahali za kratší konec v první půlce zápasu. Za stavu 3:0 jsme zabrali, zredukovali sestavu na tři útoky a dostali jsme se více do tempa. Bylo to znát. Pomohl nám ten gól v závěru druhé třetiny a cítili jsme šanci s tím zápasem něco udělat. Ve třetí třetině jsme dokonali obrat a hráli jsme náš hokej."

SESTŘIH: Vítkovice - Třinec 3:4. Oceláři neskutečným výkonem otočili vývoj zápasu
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:58. O. Roman, 20:28. Dej, 28:58. Olesz

Hosté: 37:39. Novotný, 42:08. Hrňa, 45:24. P. Vrána, 53:58. M. Kovařčík

Sestavy

Domácí: Bartošák (Dolejš) – Výtisk (A), Trška, Šidlík, Gregorc, D. Krenželok, Hrabal, Černý – Olesz (C), Lev, Dej – Schleiss, O. Roman, Tybor – D. Květoň, Poletín, Szturc (A) – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal.

Hosté: Hrubec (29. Kantor) – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Matyáš – Svačina, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Dravecký (A), Marcinko (C), Hrňa – Werek, Polanský, Novotný – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Raška II.

Rozhodčí

Hodek, Lacina – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

9 030 diváků


Duo Gulaš-Kovář vedlo Indiány k obratu

Už po 86 vteřinách se dočkali domácí přesilové hry po Kovářově faulu, ale hosté se ubránili. Frodl si poradil s šancemi Šťastného a Flynna. V sedmé minutě se ale domácí dočkali vedení. Po Musilově střele se dostal k puku Zohorna, který si jej přehodil na bekhend a otevřel skóre.

Hosté po středeční kanonádě proti Zlínu (9:2) v úvodu hrozili ojediněle a po vyhraném Kovářově vhazování musel Růžička vytěsnit střelu Gulaše, který v minulém utkání vstřelil pět branek. Skóre se mohlo měnit na druhé straně. V 11. minutě prošla Frodlovi Kotvanova rána od modré čáry mezi betony, ale puk stihl plzeňský gólman se štěstím vytěsnit.

Na druhé straně se ocitl v šanci Kodýtek, jenže minul. Potom vybídnul na druhé straně Šťastný Procházku, ale plzeňský gólman zasáhl. Radovali se naopak hosté, kteří 17 sekund před první pauzou proměnili přesilovku. Kovářovu ideální přihrávku usměrnil za Růžičku Kodýtek.

I do druhého dějství nastoupili aktivněji domácí, ale Plzeň se ubránila a v 25. minutě otočila stav. Indrák hledal před brankou Nedorosta, puk si však srazil nešťastně do vlastní branky Flynn.

Druhá třetina moc nenabídla. Plzeň aktivní hrou rozbíjela snahu domácích už od založení protiútoků. V 36. minutě navíc nejlepší střelec extraligy Gulaš z pravého kruhu propálil Růžičku a svým 28. gólem v sezoně zvýšil na 3:1. Svou střeleckou bilanci mohl ještě vylepšit hned za dvě minuty, ale tentokrát Růžička jeho ránu kryl.

V úvodu závěrečného dějství se nepodařilo snížit tečí Kotvanovy střely Procházkovi a ve 47. minutě opět úřadovala elitní formace Plzně. Gulašovu přihrávku proměnil Pour a o osudu utkání bylo definitivně rozhodnuto. Zkorigovat skóre se nepodařilo Vondrkovi. Na druhé straně měl ještě možnost Indrák.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): "Plzeň zaslouženě vyhrála, protože byla celý zápas lepší. Bohužel nám na špičkové extraligové týmy něco chybí. Prohráli jsme s Libercem, se Spartou a s Plzní. Není to samozřejmě o náhodě a žádném štěstí. Musíme začít pracovat ještě víc, abychom se tam nějakým způsobem přiblížili."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "My jsme do zápasu vstoupili trošku vlažně. Boleslav měla prvních deset minut navrch. Od půlky první třetiny jsme chytli tempo utkání a hru jsme vyrovnali. Potom jsme odehráli výborné utkání a myslím, že jsme potvrdili formu, kterou teď máme, a zaslouženě jsme vyhráli."

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Plzeň 1:4. Obrat Indiánů řídil Kovář třemi asistencemi
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:05. R. Zohorna

Hosté: 19:43. Kodýtek, 24:24. Indrák, 35:46. Gulaš, 46:43. Pour

Sestavy

Domácí: J. Růžička (Krofta) – Pláněk, Bernad, Kurka, Kotvan, Kovačevič, Dlapa, Němeček – Skalický, Klepiš (A), Vondrka (C) – Procházka, T. Knotek, Šťastný – R. Zohorna, P. Musil, Látal – Flynn, Najman, P. Kousal.

Hosté: Frodl (Miltchakov) – Vráblík, Pulpán, Jones, Allen, L. Kaňák, Moravčík – Gulaš (C), Jan Kovář (A), Pour – Kodýtek, Preisinger, Straka – D. Kindl, Kracík, V. Němec – Indrák (A), Nedorost, Kantner.

Rozhodčí

Hribik, Kubičík – Lučan, Pešek

Stadion

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

3269 diváků


Berani o cenném skalpu rozhodli v 1. třetině

Středeční debakl 2:9 z Plzně hodili domácí za hlavu, na domácím ledě nastoupili na Spartu s velkým tlakem a po zásluze šli do vedení. V 11. minutě Dufek při přečíslení vybídl mezi kruhy ke střele Valentu, který se přesnou ranou pod horní tyč nemýlil. Pro Dufka to byl první bod hned v prvním zápase za Berany.

Za minutu a půl však bylo vyrovnáno - gólman Kašík pustil za svá záda nikterak ostrou střelu Piskáčka. Domácí si už v čase 13:17 vzali vedení zpět, když Noskovu odraženou střelu zametl do sítě Fořt. Pražané sice moc šancí v první třetině neměli, ale když už, tak to stálo za to. Vyrovnání měl na holi Rousek, zblízka ale místo prázdné branky nastřelil jen tyč.

Vstup do prostředního dějství byl taktéž v režii Beranů. Po dvou minutách dostal přesně nabito Kulda, který zvyšoval již na 3:1. Další nepovedené představení Pražanů pokračovalo, ve 27. minutě již na rozdíl tří branek zvyšoval tečí Šlahař.

Následně přišel zajímavý okamžik: Machovský odjel z branky střídat, po debatě s náhradním brankářem Sedláčkem, který ve Zlíně sezonu začínal, se ale vrátil do brankoviště duel dochytat.

Zlín už po zbytek hrací době zápas kontroloval, a to i proto, že se dokázal vyvarovat faulů. První přišel až v 51. minutě, Pražané už se ale do hry dostat nedokázali. V poslední minutě mohl alespoň kosmeticky upravit skóre Pech, při nařízeném trestném střílení ale hrubě selhal a korunoval tak tím dnešní výkon Sparty.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (Zlín): "Byl to zápas, ve kterém šlo o hodně. A my jsme ho zvládli. Díky všem hráčům, kteří dnes nastoupili. Byly tam obrovské emoce, super výkon podpořený super fanoušky. Zvládli jsme se otřepat z debaklu v Plzni, zaslouženě jsme vyhráli. Musím taky pochválit naše dva nové hráče z první ligy, jeden měl dokonce nahrávku. Přiznám se ale, že nevím který, ještě je neznám. Ještě, že je máme, dneska zase odstoupil Fryšara a má něco s tříslem, vypadá to špatně. Ondráček se lepší den ode dne. Mimo hru je Žižka. Je to špatné, na čtyři pětky nemáme, Werbik v Jihlavě je rovněž zraněný."

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "Věděli jsme, že Zlín bude po Plzni velmi dobře připravený, takový debakl vás vždy probudí. Jeli jsme sem o den dřív, věděli, o co jde, ale nezvládli jsme to. První třetinu jsme nezvládali základní věci typu špatné bruslení, zle rozebraní hráči, individuální chyby. Za stavu 2:1 jsme si o pauze říkali, že máme dost času na obrat, že nemá smysl se někam honit. A bum, přišly dva rychlé góly. Soupeř už si pak zápas pohlídal. Desítku máme ve svých rukou, tři zápasy máme teď doma. Stejně tak, jak se Zlín oklepal z debaklu, tak musíme i my. Hrajeme až ve středu, to je dost času na to se připravit. Hráči si ale musí uvědomit, o co hrajeme. A naladit se na play off mód."

SESTŘIH: Zlín - Sparta 4:1. Domácí jasně přehráli Pražany a získali potřebné tři body
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 10:19. Valenta, 13:37. Fořt, 21:57. E. Kulda, 26:40. Šlahař

Hosté: 11:28. Piskáček

Sestavy

Domácí: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Nosek (A), Gazda, Řezníček, Valenta, Ferenc, Hamrlík – Kubiš (C), Fořt (A), Šlahař – Herman, Honejsek, Okál – Fryšara, P. Sedláček, E. Kulda – L. Krejčík, Popelka, Dufek.

Hosté: Machovský (J. Sedláček) – Kalina, Blain, Piskáček (C), T. Voráček, Tomáš Dvořák, Košťálek, Delisle – Beran, Sill, Smejkal – Jarůšek, Klimek, Roberts Bukarts – Buchtele, Pech (A), Forman (A) – Kudrna, Klíma, Rousek.

Rozhodčí

Antonín Jeřábek, Vladimír Pešina – Jakub Frodl, Vít Komárek

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Návštěva

5427 diváků


Piráti se dotáhli na 13. Energii

Do utkání sice vstoupily aktivněji Pardubice, ale skóre otevřel v páté minutě po Blahově střele z dorážky z pravého kruhu Klhůfek. V polovině úvodního dějství se Havel protáhl do zakončení a vybojoval pro svůj tým přesilovku, ve které však Piráti vedení nenavýšili.

Dynamo přestávkou přerušenou početní výhodu nevyužilo, a tak mohli udeřit opět domácí. Jenomže Raškův pokus sudí po konzultaci u videa neuznali jako gól kvůli kopnutí. Krátce po polovině hrací doby hráli Chomutovští ve čtyřech proti třem a pak i v klasické přesilovce, ale neprosadili se. Ve 38. minutě však Tomica vyzval Rašku, který tentokrát dostal puk za čáru v souladu s pravidly a zvýšil na 2:0.

V úvodu závěrečné části Chomutovští ubránili oslabení, za pár okamžiků zaznamenal svůj první extraligový gól obránce Blaha z vrcholu pravého kruhu. Slavil tak ve 21. zápase. Dynamo se nedočkalo branky ani v 56 sekund trvající přesilové hře pěti proti třem. V největší šanci před odkrytou brankou neuspěl Sýkora a Peters uhájil čisté konto.

Piráti se díky výhře nad Pardubicemi bodově dotáhli na sousedící Karlovy Vary.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Chomutov): "Zápas byl poměrně vyrovnaný, ale chytal nám výborně gólman (Peters) a dobře jsme bránili. Rozhodly góly, které se nám podařilo dát. Jsem rád, že jsme utkání zvládli a budeme bojovat dál."

Ladislav Lubina (Pardubice): "Byli jsme si vědomi vážnosti utkání, kdybychom vyhráli, mohli bychom se tak nějak nadechnout k boji o lepší umístění. Bohužel pro nás boj o lepší umístění pravděpodobně skončil. Představoval jsem si, že podáme trochu jiný výkon, ale působili jsme na ledě jako vyklepané Startky. Pro mě to je obrovské zklamání."

SESTŘIH: Chomutov - Pardubice 3:0. Dynamo se gólově neprosadilo a odváží si porážku
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 04:38. Klhůfek, 37:12. Raška I, 46:24. Blaha

Hosté:

Sestavy

Domácí: Peters (Stezka) – Knot, Trefný, L. Kovář, Jank, Blaha, Dietz, D. Zeman – Marjamäki, V. Růžička (A), Sklenář – Klhůfek, Raška I, Tomica (C) – Duda, Vantuch, Koblasa – J. Havel, Gut, Chrpa.

Hosté: Klouček (Kacetl) – Eklund, Porseland, Mikuš, Holland, J. Zdráhal, Schaus – Rolinek (C), Mandát, L. Horký – Marosz, Ihnačák, P. Sýkora (A) – Machala, Poulíček (A), Koffer – Dušek, Bubela, Hovorka – J. Kloz.

Rozhodčí

Horák, Svoboda – Brejcha, Jelínek

Stadion

ROCKNET ARÉNA

Návštěva

3 571 diváků


Erat sestřelil soupeře a putoval pod sprchy

Domácí v úvodní dvacetiminutovce hýřili pohybem, ale Čiliak veškeré střely ze střední vzdálenosti s přehledem zlikvidoval. Větší příležitost si vytvořil pouze Havránek, který však v bezprostřední blízkosti branky hostí nedokázal zkrotit puk po Rachůnkově nahrávce. Brňané v první třetině vytěžili z minima maximum, když v 15. minutě Zaťovičovo nahození nešťastně za záda Bednáře srazil Rohan.

Druhé dějství patřilo Kometě. Ve 24. minutě po vyšachování domácí obrany přihrál Štencel před odkrytou branku Holíkovi a ten zvýšil na 2:0. Ve 29. minutě fauloval hostující Erat loktem do obličeje Havránka, který odešel otřesen a s krvavým zraněním za pomoci lékaře do šatny. Pro Erata skončil zápas s trestem na pět minut a do konce utkání.

V té době už seděl na trestné lavici Hruška, ale domácí nevyužili 44 sekund trvající výhodu pěti proti třemi ani následnou dlouhou klasickou přesilovku. Nevytvořili si navíc prakticky žádnou větší příležitost ke vstřelení branky.

Ve 34. minutě udeřilo Brno potřetí, kdy po vyhraném buly Hrušky prostřelil Bednáře bombou z pozice za levým kruhem Gulaši. Po zbytek utkání si Kometa tříbrankové vedení již s přehledem pohlídala a nedovolila domácím ani zkorigovat pro ně nepříznivý výsledek utkání.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "První třetinu jsme odehráli přesně tak, jak jsme chtěli. Dostali jsme Kometu pod tlak a vytvořili jsme si několik příležitostí, ale nedaří se nám v poslední době příležitosti proměňovat, což byl náš největší kámen úrazu. V podstatě v naší nejlepší pasáži, kdy jsme byli aktivnější, jsme si dali vlastní gól a to nás přibrzdilo a ovlivnilo celou první třetinu. Ve druhé třetině jsme udělali hloupou chybu a dostali jsme další branku. Potom jsme přišli v této fázi hry o několik hráčů a rozpadla se nám první přesilová formace. Proto se nám nepodařilo využít i dlouhou pětiminutovou přesilovku. Kometa už potom hru kontrolovala a ve třetí třetině nás už k ničemu nepustila. Knokautovaný Tomáš Havránek je na tom hodně špatně, byl převezen do nemocnice a čeká ho další vyšetření. Byl úplně mimo, nevěděl vůbec, co se stalo a myslím si, že pro něj sezona skončila."

Kamil Pokorný (Kometa): "Musím přiznat, že jsme rozhodně neměli dobrý vstup do zápasu. Vary hrály to, co jsme předpokládali, ale my jsme moc nebyli schopni se s tím vyrovnat. Prvních čtrnáct minut bylo z naší strany špatných. Potom přišel gól na 1:0 a ten nás samozřejmě zvedl. Ve druhé třetině jsme přidali druhý gól, ale potom v přesně půlce zápasu nastala komplikace. Rozhodující moment utkání přišel, když domácí měli k dispozici pětiminutovou přesilovku, z toho minutu pět na tři a čtyři minuty pět na čtyři. Je potřeba pochválit kluky, jakým způsobem to ubránili. Vzápětí po návratu pátého hráče jsme dali třetí gól a to byl asi absolutní zlom v utkání. Zápas jsme potom koncentrovanou hrou a podpořenou jistým Čiliakem dotáhli do vítězného konce."

SESTŘIH: Karlovy Vary - Kometa Brno 0:3. Hosté vyhráli i bez Erata, který dostal trest do konce zápasu
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 14:38. Zaťovič, 23:26. P. Holík, 33:51. Gulaši

Sestavy

Domácí: Bednář (Kašpar) – Plutnar, Šenkeřík, Eminger, Kozák, Podlipnik, M. Rohan (A), Šafář – T. Rachůnek (A), Gríger, T. Havránek – J. Černý, R. Vlach, Kohout – T. Mikúš, Skuhravý (C), Gorčík – Stloukal, Kverka, Šik.

Hosté: Čiliak (Vejmelka) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, Z. Michálek, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič (A), P. Holík, M. Erat – Orsava, Hruška, Mallet – Dočekal, L. Čermák (C), Vondráček – Süss, Kusko, Köhler.

Rozhodčí

Pražák, Petružálek – Lhotský, Ganger

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

3410 diváků


Východočeši vyhráli popáté v řadě

Domácí sice nastoupili bez dvou zraněných elitních útočníků Koukala a Dragouna, přesto začali zápas ve velkém tempu. Hosté vůbec nestačili, což se brzy projevilo i na skóre.

Už v začínající čtvrté minutě se prosadil nejproduktivnější hráč Mountfieldu Zámorský, jenž si po přihrávce najel do výhodné pozice a tvrdou ranou propálil gólmana Januse. Pro Litvínov to byl tvrdý úder, což se ukázalo v následujících chvílích.

Východočeši po čtyřech minutách přidali druhou branku a prakticky hned poté třetí. Nejprve se trefil obránce Rosandič, jenž dokončil akci třetího útoku. Dvě minuty po něm ukázal Kukumberg, že je stále velmi platným hráčem. Pustil se mezi tři obránce a střelou přes jednoho z nich překonal Januse - 3:0.

Mountfieldu navíc vyšel také vstup do druhé části. Hned dvě minuty po jejím začátku se v přesilovce výborně zorientoval Cingel, jenž uklidil puk do odkryté branky. Domácí měli hru ve svých rukou a zápas byl tak i nadále jednoznačný.

Malý zádrhel pro Královéhradecké přišel v 36. minutě. Trončinský, bývalý obránce Pardubic, největšího rivala Hradce, nahodil puk před bránu, kde ho šikovně tečoval Mikúš. Pro domácí to bylo varování.

Jenže ani ve třetí části se hosté nezvedli. Východočeši si v klidu pohlídali vedení o tři branky, hosté nebyli příliš nebezpeční a i proto se na výsledku už nic nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (Mountfield HK): "V první třetině jsme měli výborný pohyb. Díky tomu jsme si vypracovali spoustu šancí a dostali se do vedení 3:0. Pak jsme ale polevili, byla tam spousta zbytečných vyloučení, a proto můžeme být rádi, že jsme druhou třetinu uhráli 1:1. Tím, že je program tak náročný, tak třetí třetina nebyla taková, jak jsme si představovali. I proto jsme fakt rádi za vítězství."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Už druhé utkání v jednom sledu bylo hrozné. Přijeli jsme bojovat o předkolo play off, ale vlastně po deseti minutách bylo po utkání. Měli jsme šílený vstup. Hradec byl ve všech aspektech lepší a zaslouženě se dostal do vedení 3:0. Pak se nám povedlo přestát oslabení tří proti pěti, ale když nám naskočil čtvrtý hráč, dostali jsme další branku. I když se nám podařilo vstřelil jeden gól, nedařily se nám přesilovky. Pokud takhle budeme pokračovat dál, šance na předkolo bude mizivá."

SESTŘIH: Mountfield HK - Litvínov 4:1. Domácí o své výhře rozhodli během úvodní třetiny
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 03:04. Zámorský, 07:03. Rosandić, 09:09. Kukumberg, 21:23. Cingel

Hosté: 35:43. J. Mikúš

Sestavy

Domácí: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart (A), Graňák (C), Cibulskis, F. Pavlík, Rosandić – Smoleňák, Rákos (A), M. Chalupa – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Vopelka, Kukumberg, Miškář – Štindl, Nedvídek, Sklenář.

Hosté: Janus (Petrásek) – Trončinský, Šesták, Březák, Ščotka, Graborenko, L. Doudera, Strejček – Válek, V. Hübl (A), F. Lukeš – Petružálek (A), M. Hanzl, Trávníček (C) – Kašpar, J. Mikúš, Jurčík – M. Havelka, Jícha, Helt.

Rozhodčí

Šír, Kika – Kajínek, Zavřel

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

5237 diváků


Lukáš pochytal všech 40 střel Tygrů

Úvodní třetina přinesla zpočátku opatrný hokej. Do první slibnější pozice se dostal Ostřížek, jehož dobrou střelu ale dokázal gólman Will. Ve velké šanci se po vystižení rozehrávky Bílých Tygrů zjevil i nejlepší střelec Olomouce Irgl, ale Will jeho úmysl přečetl a dobře zasáhl.

Hned vzápětí si Liberec vytvořil velký tlak, během kterého musel Jergl přikrýt rukou puk v brankovišti. K nařízenému trestnému střílení se rozjel Birner, jenže Lukáš jeho kličku do bekhendu pokryl a udržel bezbrankový stav. Ten se nezměnil ani v dvojnásobné přesilovce Olomouce a po první třetině se tak do kabin odcházelo za bezbrankového stavu.

Do druhé části vstoupili lépe domácí a hned po 30 sekundách ujížděli Jergl s Knotkem do přečíslení proti jedinému bránícímu hráči. Jergl vzal zakončení na sebe, ale trefil pouze Willovu hruď. Skvělým zákrokem se posléze prezentoval také jeho protějšek Lukáš, který dokázal zastavit jak Filippiho průnik, tak následnou dorážku.

Neméně dobře si vedl Lukáš i proti samostatnému úniku Zachara, když dobře kopíroval Zacharův pohyb a nenechal jej zakončit. První branku utkání tak vstřelila paradoxně po sérii libereckých šancí Olomouc. Úspěšným střelcem se z prostoru mezi kruhy stal Strapáč. Druhý zásah Hanáků mohl přidat ve vlastním oslabení Knotek, ale jeho zakončení při samostatném úniku Will zastavil.

Úvod třetí třetiny přinesl tlak Liberce a jeho snahu o vyrovnání, ta ale končila na obraně Hanáků nebo dobře chytajícím Lukášovi. Naopak z brejku mohl hosty potrestat Irgl, ale jeho pokus jen těsně minul Willovu branku. V přesilové hře pak z dobrých pozic stříleli Irgl s Káňou, ani jeden z nich však Willa nepřekonal. Liberec byl nejblíže brance ve hře čtyř proti čtyřem, kdy nejdříve zakončoval Filippi a o chvíli později také Zachar. Proti oběma ale předvedl dobrý zákrok Lukáš.

Jeho bezchybný výkon pokračoval také při šanci osamoceného Birnera. Střídačka hostů se rozhodla pro hru bez brankáře už tři minuty před vypršením základní hrací doby. Liberec ale na vyrovnání nedosáhl. I proto, že ujíždějícího Irgla musel minutu před koncem zastavit faulem Hanousek a Olomouc si už v přesilové hře těsný výsledek zápasu pohlídala.

SESTŘIH: Olomouc - Liberec 1:0. Strapáč vystřelil domácím těsnou výhru.
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 33:58. Strapáč

Hosté:

Sestavy

Domácí: Lukáš (Hasala) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Švrček, Dujsík, Ondrušek (A), L. Rutar – Ostřížek, J. Knotek (A), Jergl – Burian, Strapáč, Irgl – Laš, Skladaný, Mráz – J. Káňa, Handl, V. Tomeček.

Hosté: Will (Schwarz) – Ševc (A), Stříteský, Kolmann, T. Hanousek, Havlín, Doherty – Birner (A), L. Hudáček, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), Ordoš – Valský, Filippi, M. Zachar – J. Vlach, Redenbach, Lakatoš.

Rozhodčí

Hejduk, Bejček – Gebauer, Lederer

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

4213 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 3 5 14 170:125 101
2. Třinec 52 30 3 3 16 153:117 99
3. Plzeň 52 26 7 6 13 178:116 98
4. Mountfield 52 25 6 6 15 147:125 93
5. Brno 52 23 7 5 17 149:133 88
6. Olomouc 52 24 3 7 18 127:136 85
7. Vítkovice 52 24 4 3 21 142:131 83
8. M. Boleslav 52 25 3 1 23 128:118 82
9. Zlín 52 22 3 5 22 143:144 77
10. Sparta 52 20 7 2 23 140:140 76
11. Litvínov 52 20 5 1 26 128:147 71
12. K. Vary 52 13 4 6 29 125:155 53
13. Chomutov 52 13 3 5 31 116:174 50
14. Pardubice 52 9 2 5 36 102:187 36

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud