Ještě než Aleš Háma vstoupil na eskalátory metra na Můstku, místo papírového lístku si poslal SMS a tím si jízdenku koupil. Sjel dolu, kde už na něj čekal revizor. „Chtěl vidět smsku. Ta vzápětí před jeho očima došla na můj telefon. A on povídá, že musím zaplatit osm set, protože jsem vstoupil do přepravního prostoru bez platné jízdenky,“ postěžoval si Háma.

Hned vysvětlil, proč si s nákupem jízdenky čekal až do prostor metra. „Taky si posílám sms jízdenku až potom, co nastoupím do autobusu. Protože se mi několikrát stalo, že jsem ji poslal podle jízdního řádu a autobus nejel vůbec nebo přijel se zpožděním, a tím se mi zkrátila platnost jízdenky,“ svěřil se herec.

Rozčílila ho reakce revizora, přestože měl jízdenku koupenou, a tak mu to zostra vrátil. „Několikrát jsem byl v metru zkontrolován za stejných podmínek a vždy jsme s revizorem počkali, než sms došla a bylo vše ok. Jistě, podle přepravního řádu jste byl v právu, což bylo vidět podle blaženého úsměvu ve Vaší tváři, ale tak nějak intuitivně mi šestý smysl, či vnitřní hlas napovídá, že jste pedantské hovado a dogmatický buzerant. Čest vaší památce,“ dodal Háma, který by v tu chvíli danému revizorovi nejraději ubalil pořádnou facku.

 

Fotogalerie
31 fotografií