Slovan vstoupil do zápasu aktivně. Chtěl potvrdit roli favorita a téměř celou první část se zdržoval na obranné polovině soupeře. Liberečtí měli k dispozici mnoho standardních situacích a hned ta první ve 4. minutě mohla skončit gólem, když si Hanousek po centru do šestnáctky Dukly srazil míč málem do vlastní sítě.

V 19. minutě měl na kopačce největší šanci úvodní půle  Libor Kozák. Ten měl před sebou zcela odkrytou bránu, ale ve skluzu nedosáhl o pár centimetrů na přihrávku a k zakončení se tak nedostal. Až s blížícím se závěrem první části zavítala Dukla na útočnou polovinu, nicméně hlavička Kovaľova nebyl nikterak nebezpečná. Ve 44. minutě měl zajímavou příležitost Koscelník, který hlavičkoval jen těsně nad bránu. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Kozák se znovu prosadil

Do druhého dějství šla Dukla s cílem zvýšit útočnou aktivitu, a to se hostům dařilo. Jenže Liberec hrozil ze standardních situací i nadále. V 60. minutě si na centr do pokutového území naběhl Matěj Hybš, který se jako první dostal k míči a z bezprostřední blízkosti propálil gólmana. Vstřelený gól nakopl sebevědomí Slovanu o to víc.

Zbývající pasáž nebyla příliš pohledná, avšak pro Liberecké velmi z taktického hlediska velmi důležitá. Domácí drželi balón pod svou kontrolou a hrálo se daleko od svatyně Slovanu. Pražané se nepropracovali k žádnému závěrečnému náporu. Naopak inkasovali po druhé, když se Libor Kozák dostal do brejku a poté krásným obloučkem ztvrdil vítězství Slovanu.  Liberec tak bral všechny body a navíc Nguyen vychytal v druhém po sobě jdoucím zápase na domácí půdě čisté konto.

Ohlasy trenérů

Zsolt Hornyák (Slovan Liberec) – S výsledkem jsme velmi spokojeni. Věděli jsme, že Dukla hraje kvalitní fotbal, má kvalitní herní stránku. Počítali jsme s tím, že budou hrát ze zajištěné obrany, a to se potvrdilo.  Čekali jsme velmi těžký zápas a naplnilo se to. Díky druhému poločasu jsme oživili hru a za ten bojovný výkon a trpělivou hru jsme si výhru zasloužili. Libor Kozák potvrdil proč je takovým hráčem, jakým je. Musím ho pochválit, protož je to dříč. Vyhrál ale ten kolektivní výkon a já děkuju celému mužstvu.

 Roman Skuhravý (Dukla Praha) - Dneska jsme zaslouženě prohráli. Po celé utkání jsme se nevyrovnali se správnou agresivitou domácích. Úvodní dějství jsme hráli velmi špatně. V kabině jsme si řekli, že takhle se hrát nedá. Začátek druhého dějství jsme začali vystrkovat růžky, ale paradoxně jsme inkasovali podruhé. Nevypracovali jsme si za celý zápas téměř žádnou šanci, a tak jsme v Liberci nemohli uspět.