Bundesliga - souhrn 23. kola

22.02.2019, 22:28, aktualizováno 25.02.2019, 22:29
Komentáře a souhrny
Dortmund ve šlágru kola přetlačil Leverkusen a drží si tříbodový náskok na Bayern Mnichov, jenž zdolal Herthu BSC. Naopak opětovně zaváhal Gladbach, jenž přenechal body Wolfsburgu. Hoffenheim neudržel vedení na půdě RB Lipsko a nakonec zapisuje pouze bod. Mainz zaskočil trápící se Schalke...

RB Lipsko - TSG Hoffenheim 1:1

25.02.2019 20:30

Góly: 89. Willi Orbán - 22. Andrej Kramarić

Hráči Lipska promarnili možnost posunout se už na třetí místo bundesligové tabulky, když doma pouze remizovali 1:1 s Hoffenheimem. Na druhou stranu domácí mohou být za bod rádi, protože ještě minutu před koncem s TSG prohrávali, než je spasil vyrovnávací brankou německý fotbalista s maďarskými kořeny Willi Orban.

Lipsko se těšilo skvělé formě, vyhrálo čtyři z pěti soutěžních utkání a v případě výhry nad Hoffenheimem se mohlo posunout už na třetí místo před Borussii Mönchengladbach, která doma nečekaně padla s Wolfsburgem. Hoffenheim tohle utkání nesměl prohrát, pokud ještě chtěl pomýšlet na čtvrté místo.

Domácí v letošní sezoně vyhráli už dva vzájemné duely, ale do toho třetího nevstoupili ideálně a ve 22.minutě inkasovali. Celou akci začal po zisku balónu Belfodil, který lehce posunul na Joelintona, jehož střelu Gulácsi pouze vyrazil před dorážejícího Andreje Kramariće. Hoffenheim vedl a akce Lipska si bez problému dokázal ohlídat. Až před koncem poločasu mohl vyrovnat Laimer, jehož zakončení musel zákrokem likvidovat Baumann.

Ihned po obrátce udělalo Lipsko první změnu a místo Ilsankera přišel Adams. Die Roten Bullen zvýšili aktivitu a v 55.minutě musel Baumann předvést další těžký zákrok. Willi Orban hlavičkoval po přizvednutí jednoho z hostí, ale golman TSG výborně zasáhl.

Hoffenheim si dál držel jednobrankový výsledek a před koncem zápasu mohl pojistit tři body Szalai, jehož hlavičku ale dokázal Gulácsi vyrazit. To byl dost možná klíčový moment celého utkání, protože jen o tři minuty později Lipsko vyrovnalo. Halstenberg byl na pravé straně hřiště úplně volný a poté, co k němu doputoval balón měl dostatek času se podívat a adresovat přihrávku před branku na skórujícího Williho Orbana. Sudí ještě přidal navrch pět minut nastavení, ale během něho se už nic významného neodehrálo.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 3:2

24.02.2019 18:00

Góly: 30. Dan-Axel Zagadou, 38. Jadon Sancho, 60. Mario Götze - 37. Kevin Volland, 75. Jonathan Tah

Borussia Dortmund těžké utkání s Leverkusenem zvládla a Bayernu znovu odskočila na rozdíl tří bodů. BVB i přes absenci několika opor a v nepříliš dobré formě přestřílelo "Die Werkself" 3:2 a utlo jeho čtyřzápasovou sérii výher. Vítěznou branku měl na svědomí Mario Götze, ale ještě před ním se prosadili Zagadou a Sancho.

Do Signal Iduna Parku se vrátil trenér Peter Bosz, jenž v Dortmundu neprožil zrovna povedené angažmá. Jeho současný zaměstnavatel se těšil dobré formě a na Dortmund si věřil. Měl proč, domácí byli pod tlakem a nutně potřebovali vyhrát a k tomu všemu jim chyběli Reus, Piszczek a Pulišić, zatímco na druhé straně absentoval Bellarabi.

Leverkusen byl v úvodních minutách možná o něco aktivnější, ale gólovku si vypracoval až ve 24.minutě po nepřesné střele Havertze. Dortmund se poprvé dostal výrazněji ke slovu až po půlhodině hry a zničehonic vstřelil úvodní branku. Dobře zahraný rohový kop propadl na malé vápno, kde jen nastavil nohu Dan-Axel Zagadou a Hrádecky byl bez šance. Borussii vydrželo vedení pouze sedm minut, Kevin Volland z hranice šestnáctky vyslal přízemní střelu přesně k tyči a Bürki se tam natahoval marně. V tu chvíli se v Signal Iduna Parku strhla přestřelka, protože za další minutu už BVB znovu vedlo. Diallo poslal do vápna nadýchaný centr a Jadon Sancho ho rovnou první napálil do sítě.

Ve druhém poločase pak domácí odskočili už na rozdíl dvou branek. Na 3:1 zvyšoval v 62.minutě střelou z hranice vápna Mario Götze a nebýt neuznané branky Alcácera, mohl si Dortmund rychle hýčkat tříbrankový náskok.

Bayer se ani za této situace nehodlal vzdát a Dortmundu ještě zatopil. Alario ze vzduchu zakončil jen do Bürkiho a přesně čtvrthodinu před koncem snížil na rozdíl jediné branky po Brandtově chirurgickém centru Jonathan Tah. Leverkusen se v závěru tlačil dopředu, ale vyrovnat už šlágr nedokázal. Borussia zaznamenala důležité vítězství a na čele má před Bayernem Mnichov tříbodový náskok.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Eintracht Frankfurt 0:3

24.02.2019 15:30

Góly: 54. Ante Rebić, 63. Luka Jović, 90. Filip Kostić

Frankfurt zcela jasně přehrál Hannover a veze domů body po zaslouženém vítězství o tři branky. Domácí zůstávají v pásmu sestupu, hosté naopak nadále bojují o evropské poháry.

Hned ve čtvrté minutě měli "Orli" velkou příležitost, když se na brankáře Essera sami řítili Jović s Rebićem. Prvý jmenovaný se ale zachoval sobecky a jeho snaha přehodit Essera dopadla příšerně - strážce svatyně šestadevadesátek míč snadno zkrotil. Za dalších deset minut měl další slibnou šanci hostů Da Costa, který po rohovém kopu hlavičkoval na přední tyči jen o fous vedle.

Jović mohl své zaváhání z úvodu střetnutí napravit pět minut před pauzou, kdy napřáhl ke střele za pokutovým územím, ale Esser si opět míč sebral. Souboj stejných mužů se opakoval za další minutu a opět s vítězným koncem pro domácího fotbalistu, jenž tentokrát zpacifikoval ránu z pravé strany. V 54. minutě již ale Esser nestačil na Rebiće, který dostal příliš volného prostoru a z levého křídla poslal Frankfurt do vedení.

O osm minut později rozehrál Rode standardní situaci, po které hlavičkoval Haller jen těsně vedle Esserovy tyče. Za další minutu centroval zleva Kostić, po prvním nepovedeném pokusu dostal šanci na reparát, kdy našel zcela volného Joviće, který přesnou hlavičkou konečně překonal Essera - 0:2. Hannover se poté také přece jen začal osmělovat, narazil však buď na spolehlivého Trappa nebo na pozorně bránící obranný val hostů.

V 90. minutě rozehráli domácí rohový kop, ovšem z nebezpečí pro hosty vznikla hrozba pro H96, jelikož se orli po zisku míče vydali do protiútoku. Ten zakončil po úniku Kostić razantní střelou přes Essera a třetí brankou definitivně zlomil odpor Hannoveru.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - 1. FC Norimberk 2:1

23.02.2019 18:30

Góly: 62. Ewerton (vl.), 83. Kaan Ayhan - 41. Eduard Löwen

I přes brzké vyloučení se Norimberk dokázal dostat do vedení, jenomže ve druhém poločase přišel úbytek sil a Fortuna Düsseldorf dokázala proti oslabenému soupeři výsledek otočit na 2:1. Vítěznou branku přitom vstřelil až šest minut před koncem Kaan Ayhan.

K vidění byl i duel českých hráčů. Na straně Düsseldorfu se v brance představil veterán Jaroslav Drobný, zatímco záložní řadu Norimberku vyztužil Ondřej Petrák.

Celé utkání ale výrazně ovlivnil moment ze 4.minuty, kdy domácího Nika Giesselmanna poslal nevybíravě k zemi Matheus Pererira, sudí Stegemanns po shlédnutí videa vytasil rovnou červenou kartu, takže pro Norimberk začaly komplikace hned od začátku. Fortunu jakoby početní výhoda svázala nohy a hosté se v prvním poločase prakticky bez problému bránili. Naopak senzační šok přichystal domácímu publiku ve 41.minutě Eduard Löwen, který nádhernou ranou ze střední vzdálenosti poslal balón nechytatelně k tyči za Drobného záda.

Fortuna potřebovala být po změně stran mnohem odvážnější a v 52.minutě se neúspěšně dožadovala pokutového kopu. Bavorský celek se úspěšně bránil až do 62.minuty, než nešťastně přizvedl centrovaný balón Lukebakia do vlastní sítě Ewerton! Norimberk dále bránil, cítil, že i bod ze zápasu bude dobrý, ale domácí se hnali kupředu.

Šest minut před koncem rozehrál Düsseldorf standardní situaci z levé strany a Stögerův centr na přední tyči zatloukl do sítě Kaan Ayhan. Radost domácího publika byla obrovská, stejně tak zklamání na druhé straně. Norimberk byl blízko bodům, ale nakonec nezískává žádný a v tabulce zůstává poslední.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Hertha BSC 1:0

23.02.2019 15:30

Góly: 62. Javi Martínez

Bayern Mnichov už neztrácí na vedoucí příčku ani bod a bude netrpělivě čekat, jak si v těžkém zápase povede Borussia Dortmund. Bavorský gigant přehrál Herthu Berlín nejtěsnějším způsobem, když po hodině hry překonal Jarsteina Javi Martínez. Bayern možná nepodal tolik přesvědčivý výkon, ale tři body mají v tuto chvíli velkou váhu. Ještě dodejme, že utkání předčasně skončilo pro vyloučeného Rekika, který uviděl červenou kartu v 81.minutě.

Hertha v Allianz Aréně poměrně dlouho vzdorovala a s Bayernem určitě sehrála dobré, vyrovnané utkání. V základní sestavě Berlína chyběl Vladimír Darida, který nakonec z lavičky ani do utkání nezasáhl.

Jméno Davie Selke vzbuzuje v českých luzích a hájích rozruch ve smyslu možné reprezentace. Útočník s českou maminkou byl první, kdo si v Allianz Aréně vypracoval nebezpečnou příležitost a dokonce vstřelil gól, který nemohl být pro těsný ofsajd uznán. Bayern se dostával do tempa pomalu, Hertha dokázala jeho útočné snahy dobře eliminovat a prakticky do ničeho ho za celý prvním poločas nepouštěla. První poločas skončil k překvapení fanoušků Bayernu 0:0, takže není divu, že trenér Kovać poslal hned z kraje druhé půlky do hry Thiaga Álcantaru.

Ale žádné zlepšení to nepřineslo. V 57.minutě měl obrovskou příležitost na vstřelení úvodní branky opět Davie Selke, ten už překonal Neuera, ale balón směřující do branky zastavil Joshua Kimmich. Bayern nebyl lepší, ale o pět minut později vstřelil z rohového kopu rozhodující gól. Na centr Jamese Rodrígueze si naskočil Javi Martínez a hlavou překonal Jarsteina.

Domácím vstřelená branka výrazně pomohla a hráčů v červených dresech bylo na jednou plné hřiště. Bayern už sice žádnou další branku nepřidal, ale závěr si zkušeně pohlídal. Měl to ulehčené o vyloučení Karima Rekika, který zasáhl do obličeje Roberta Lewandowskiho a od sudího uviděl rovnou červenou kartu. Jarstein pak ještě jednou zasáhl proti přímáku Davida Alaby a více už se v utkání nestalo. Bayern vyhrál 1:0 a dotáhl se na čelo.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg 0:3

23.02.2019 15:30

Góly: 38. Yannick Gerhardt, 68. Admir Mehmedi, 83. Admir Mehmedi

Zvítězit v Borussia-Parku nad Hříbaty 3:0 se nepovede každý den. Wolfsburg to ve 23.kole zvládl, byť domácí dlouho diktovali tempo, ovšem překonat Casteelse nedokázali, zatímco Sommer inkasoval třikrát, když ho postupně překonali Gerhardt s Mehmedim, druhý jmenovaný se dokonce prosadil dvakrát.

Wolfsburg tak minimálně do neděle přeskočil na pátém místě Leverkusen. Hosté sice vyhráli jasně 3:0, ale utkání to rozhodně nebylo jednoduché. Po nepříliš zajímavém začátku se Hříbata dostávala do tempa a Casteels musel být ve střehu. Ze střední vzdálenosti vypálil Neuhaus, ale tady Casteels zasahovat nemusel. Platilo to i o pár minut později, kdy stejný hráč orazítkoval břevno, Vlci měli velké štěstí i vzápětí, kdy balón směřující do branky zastavil hlavičkou Brooks! Dvě stoprocentní příležitosti museli Borussii hodně mrzet. Pět minut před přestávkou se Wolfsburg dostal do kombinace a ve vápně vypálil přesně k tyči Yannick Gerhardt.

Mönchengladbach si prohrát první poločas nezasloužil, na druhou stranu své dvě velké tutovky trestuhodně zahodil. Svěží vítr mělo přinést poločasové střídání, konkrétně příchod Jonase Hofmanna.

Domácí měli převahu, tlačili soupeře k vlastní šestnáctce, ale gól zkrátka ne a ne dát. V 69.minutě přilétl do vápna Hříbat dlouhý nákop, Mehmedi si balón zpracoval a těsně před Sommerem ho poslal do sítě. Vlci zničehonic zvýšili na 2:0 a dostali zápas pod svojí kontrolu. Lars Stindl ještě mohl snížit a zápas zdramatizovat, ale Casteels předvedl fantastický zákrok.

Pět minut před koncem zasadil domácím poslední úder Admir Mehmedi, když přehlavičkoval obránce i golmana Sommera. Wolfsburg vyhrál v Borussia-Parku 3:0 a posunul se na průběžnou pátou pozici.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - FC Augsburg 5:1

23.02.2019 15:30

Góly: 9. Nils Petersen, 30. Vincenzo Grifo, 43. Nils Petersen, 64. Luca Waldschmidt, 85. Florian Niederlechner - 52. Rani Khedira

Freiburg až nečekaně snadno porazil Augsburg a připsal si nejvyšší vítězství v bundesligové historii klubu. Domácí se po pětigólové nadílce zase o něco blíž přiblížili záchraně, naopak hosté zůstávají jen dva body nad pásmem sestupu.

SCF chyběl v minulém kole vyloučený levý obránce Günter, jehož místo zaujal náhradník Okoroji. V útoku se místo Hölera zase představil Waldschmidt. Bavoři se po prohře proti Bayernu vrátili k tradičnímu rozestavení s čtyřmi obránci. Ze sestavy vypadli obránce Danso a český záložník Morávek, místo kterých dostali šanci Koo s Baierem.

Domácí výběr položil základ k vysokému vítězství již v deváté minutě. Nákop brankáře Schwollowa nedokázal odkopnout Khedira, jehož chyby využil Petersen. Kanonýr SCF se v podobných situacích nemýlí a z voleje prostřelil gólmana hostí Kobela. Následně Kobel svůj tým podržel, když po dalším nedůrazu obrany vyrazil střelu Grifa zpoza pokutového území. Vyrovnat mohl Córdova, jenže Schowllow jeho ránu z otočky i s pomocí bránícího spoluhráče zpacifikoval.

Po půlhodině hry zahrával Freiburg přímý kop, který Grifo zakroutil přesně k tyči mimo Kobelův dosah - 2:0. Aktivní hra mužstva z podhůří Schwarzwaldu pokračovala. Kobel se zaskvěl proti Waldschmidtovi a následně sledoval, jak Grifův obstřel skončil jen těsně vedle tyče. Domácí se ale třetího zásahu přece jen do přestávky dočkali. Opět u toho byl Grifo, jenž rozehrál rohový kop na hlavu Petersena, který na přední tyči neomylně zavěsil. Velký zápas hrál Grifo a kdyby nespálil velkou šanci v samém závěru první půle, mohl se trenér SCF Streich usmívat ještě více.

Takto jeho tvář lehce zkoprněla v 51. minutě, kdy Ji našel za obranou domácích naběhnuvšího Khediru, jenž umístil střelu přesně k tyči a alespoň částečně napravil své zaváhání z první branky zápasu. Následně se Khedira mohl očistit ještě víc, to by ale ve velké šanci musel trefit bránu. Mrzet ho to muselo především v 64. minutě, kdy si Waldschmidt před pokutovým územím udělal prostor na střelu a vrátil Freiburgu tříbrankový náskok přesným zakončením ke vzdálenější štangli.

Nutno říci, že Augsburg předvedl v druhém poločase lepší výkon než v prvním. Zpět na rozdíl dvou branek mohl upravit skóre Gregoritsch, jenomže trefil pouze tyč Schwollowovy svatyně. V další šanci se po Jensenově přiťuknutí zjevil opět Gregoritsch, kterého tentokrát skvěle vychytal sám Schwollow. Freiburg však všechny šance protivníka ustál a sám ještě jednou udeřil pět minut před koncem z kopačky střídajícího Niederlechnera, jehož na levé straně výborně našel Haberer.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Schalke 04 3:0

23.02.2019 15:30

Góly: 18. Karim Onisiwo, 73. Jean-Philippe Mateta, 84. Karim Onisiwo

Nešťastná porážka od Manchesteru City patrně zanechala na Schalke následky. Vestfálský celek v Mohuči zcela propadl a prohrál jasně 0:3. Mohuč tak vylepšila bídný únor, během kterého ztratila tři zápasy v řadě a na jedenáctém místě Schalke odskočila na čtyři body.

Mohuč naznačila svoje možnosti už v úvodu utkání, v 6.minutě po krásném zpracování na prsa práskl do balonu Bella, ale branku golmana Nübela těsně netrefil. I na druhé straně scházela větší přenost, to když Bentaleb střílel Bentaleb. Schalke na chvíli převzalo iniciativu, ale v 19.minutě ztratilo balón, následovala rychlá přihrávka do vápna a ještě pohotovější střela k tyči v podání Karima Onisiwa, po které se Nübel natahoval marně. Schalke se z gólu nemohlo vzpamatovat, Mohuč najednou ovládla hru a poločas dotáhla do vítězného konce.

Hostům to nelepilo ani po změně stran, byť se Domenico Tedesco pokusil oživit hru střídáním. Schalke jakoby bylo unavené bez chuti. V 73.minutě přilétl do vápna Königsblauen centr a hlavičkující Jean-Philippe Mateta hlavičkou zvýšil na 2:0.

Schalke v závěru ještě riskovalo, otevřelo hru a domácí mu zasadili třetí úder. Karim Onisiwo si pohrál se Sanem a střelou k tyči uklidil balón do sítě. Zničené Schalke rezignovalo a z Mohuče odjíždí s další těžkou porážkou.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - VfB Stuttgart 1:1

22.02.2019 20:30

Góly: 45. Davy Klaassen - 2. Steven Zuber

Werder Brémy remizoval se Stuttgartem 1:1. Hosté tak mohou být zajisté spokojenější, ze zisku jednoho bodu, který se jim v boji o udržení bude hodit, zatímco domácí nepřetavili herní převahu v zisk tří bodů.

Stuttgart se hned v úvodu utkání postaral o pořádnou senzaci. První šance, první střela a rovnou vedení ve 2. minutě utkání! Werder nezachytil dlouhý míč mezi obranu, na který si naběhl Steven Zuber a přesnou ranou k pravé tyči nedal Pavlenkovi žádnou šanci.

Domácí se snažili ihned odpovědět, místo toho však přišla v 11. minutě další velká šance hostů, při níž běžel na českého gólmana Mario Goméz zcela osamocen. Pavlenka ho svým včasným vyběhnutí rozhodil a Góméz se pak z ostrého úhlu již netrefil mezi brankové tyče.

Werder se stále pokoušel zdolat hostující obranu. Po většinu prvního poločasu držel na svých kopačkách míč, avšak do prostoru pokutového území se dostával jen sporadicky. Ke konci poločasu přišly velké šance na obou stranách. Na straně Brém se opět blýskl skvělý Pavlenka, který zabránil Zuberovi v navýšení vedení. V nastaveném čase prvního poločasu přišla konečně výraznější akce také v podání domácích. Davy Klaasen se dostal na kraji velkého vápna k míči, skvěle se obtočil kolem svého strážce a nechytatelnou ranou k levé tyče srovnal na průběžných 1:1.

Druhá půle se nesla v podobném duchu jako ta první. Domácí se snažili kontrolovat hru, ale dlouho se nemohli dostat do zakončení. Velká šance přišla až v 73. minutě, kdy domácí jen nechali vyniknout skvěle chytajícího Zielera, který reflexivním zákrokem vyrazil pokus veterána Pizzara, který v tu chvíli pobýval jen krátce na hřišti.

V samotném závěru zápasu se ještě k jedné šanci prodral Pizzaro, jenž si skvěle naskočil na Rašicův roh, ale také tento pokus skvěle zlikvidoval hostující Zieler. V nastaveném čase se již nic významného neudálo a tak si Stuttgart odváží nečekaný a o to cennější bod ze hřiště Werderu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund23166157:2554
2.Bayern Mnichov23163451:2651
3.Borussia Mönchengladbach23134642:2543
4.RB Lipsko23126542:2042
5.VfL Wolfsburg23115738:3038
6.Eintracht Frankfurt23107644:2837
7.Bayer Leverkusen23113941:3536
8.TSG Hoffenheim23810545:3334
9.Werder Brémy2388738:3432
10.Hertha BSC2388735:3332
11.1. FSV Mainz 052386926:3630
12.Fortuna Düsseldorf23841127:4228
13.SC Freiburg2369834:3827
14.Schalke 0423651225:3523
15.FC Augsburg23461332:4518
16.VfB Stuttgart23441519:5116
17.Hannover 9623351520:5014
18.1. FC Norimberk23271418:4813

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (55)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Gladbášek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach, Schalke Bayern, usmolena vyhra, ale tri body se pocitaji, dnes si ani netroufam rict, kdo vynikal nebo naopak propadl. Comanovi klasicky nevydrzely nohy, snsd to nebude vazny

Reagovat
db18

Schalke

Reagovat
Rudnevs

Freiburg

Teším sa na zostrihy.

Reagovat
andrew96

Reagovat
Arne

Škoda, dneska se tam dalo bodovat, ba dokonce vyhrát po těch asi 40 letech... Pál připravil mužstvo skvěle, defenziva a hlavně střed skvěle, bohužel Rune si vybral slabší chvilku, plus Kalou a docela i Dudič byli dneska obzvlášť slabí.

Rekik je vocas, úplně zbytečný... Třebaže to červená být spíš neměla a polský zmrdeček tomu krásně přidal.

Reagovat
lvrpl

Červenú si nemôže rozhodca obhájiť, išli tam obidvaja úplne rovnako.

Reagovat
db18

No, může... i když tomu Lewa přidal...

Bayern byl v držení míče a Lewa šel směrem na bránu - Karim nelogicky vystupoval od brány, i když Müller byl s balonem úplně jinde a hráči byli i za Rekikem (takže nejde říct, že by hrál na ofsajd) a pak zasáhl Lewu ramenem do obličeje.

Reagovat
Jardman

To s tím Ramenem mohlo být klidně naopak, takže dost sporná redka.

Reagovat
Arne

Ten popis, že hra šla jedním směrem a Rekik druhým, sedí, šel prostě do něj a kvůli tomu bych dával žlutou kartu... Ale na červenou to není ani náhodou, a Lewa se chytal za obličej, ačkoliv jeho obličeje se nikdo ani nedotkl.

Reagovat
db18

Podle mne ho tam vzal ramenem na bradu... intenzitu ale posoudit nemůžu, protože co se stalo jde poznat jen z opakovačky, která už byla zpomalená... každopádně se divím, že se nešel kouknout na video a žlutá by nejspíš stačila (i kvůli tomu, že mu šel Lewa naproti...)

Reagovat
stas87

No lenze Lewa pri pade kopackou zasiahol Rekika do hlavy, preto od neho prisla taka reakcia. Tu podla mna Lewa dobre vedel co robi a Rekikovu nasranost chapem.

https://ourmatch.net/videos/23-02-2019-bayern-munich-vs-hertha-berlin/

Zastav si to v case 5:18, tam je jasne vidiet, ze Rekikova ruka zasiahla Lewandowskiho niekam do klucnej kosti a ked uz sa drzal za tvar, tak preto, lebo si nabebol do Rekika. Zlata na oboch stranach by stacila, ale vylucil len jedneho. Inak Rekik je horka hlava a blb, podla mna je to zakerak ale tu bol viac poskodeny jasne on.

Reagovat
db18

Lewa tam ale nic kromě herectví neudělal... tak zas nevím, proč by měl dostat žlutou... tohle se v pádu stává...

...a já tam stejně vidím, že tím ramenem dostal i na bradu, i když možná ta klíční kost byla první...

Reagovat
PavlíčeQ

Lewa se zvedl ze země, chtěl pokračovat dál na bránu a Rekik ho sejmul, jasná redka.

Reagovat
Jardman

Tak to jsme asi viděli každej jinou situaci, Lewa určitě nechtěl pokračovat na bránu, ale vystartovat na Rekika, stejně jako vystartoval Rekik

Reagovat
lvrpl

Lewa každopádne pekný hajzlik, nakopem mu hlavu a potom toto..

Reagovat
Jardman

Reagovat
Rudnevs

Je to oficiálne, Heidel končí. Keď už za niečo, tak si zaslúži palec hore aspoň za sebareflexiu a za to, že mu Schalke nemusí platiť odškodné, keďže odstúpil sám. Náhrada bude s najväčšou pravdepodobnosťou Boldt z Leverkusenu, sám Heidel ho odporučil a Tönnies sa s ním už stretol.

Mimochodom, čo si myslíte o Tönniesovi? Začínam o ňom celkom pochybovať. Tento chaos, točenie trénerov (keď už sme pri tom, Tedesco podľa mňa tiež dlho nezostane) a manažérov ide podľa mňa najmä na jeho účet. A celkovo, odkedy tam po Assauerovi prebral moc on, tak to ide pocitovo celé dole vodou.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý je to "nejpozději na konci sezóny..." To moc nechápu,většinou se smlouva rozváže hned anebo se nechá doběhnout do konce sezóny,ale podle tohohle může skončit i dřív? To si jako rozhodne sám? Nebo mu to Tönnies řekne? Přijde mi to takový divný,zvlášť když jsou Němci známí předem jasně danými pravidly,tohle mi k nim moc nesedí...

Reagovat
Rudnevs

Pochopil som to tak, že pokiaľ za neho zoženú náhradu a tá náhrada bude pripravená nastúpiť ihneď, tak pôjde hneď. Pokiaľ nie, tak až po konci sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

No neumím číst takhle mezi řádky Dává to ale celkem logiku Co se týče Tönniese,na mě vždycky působil dost sebevědomě a nekompromisně,jakoby vždycky dobře věděl, co má přesně udělat.Poslední dobou to ale vypadá naopak,neví co přesně a jak a navzdory úspěchu v LM (což mi hlava nebere ) je nejspíš čeká tuhý boj o záchranu.Fanouškům S04 rozhodně nezávidím...

Reagovat
Rudnevs

Tak z tej expresky by som to tiež moc nepochopil, ale na nemeckých stránkach je to už trochu pochopiteľnejšie. Ja som doteraz mal Tönniesa celkom rád, prišiel mi ako taký cool manažér, ktorý v Doppelpasse spieva hymnu Schalke a má firmu s mäsom.

Po smrti Rudiho som si pozeral nejake videá na YouTube a našiel som tam talkshow Audi Star Talk s Rudim a Huubom, kde Assauer už vtedy popisoval, že pre neho nie je žiadne prekvapenie, že vraj už vtedy, keď odchádzal, tak vedel, že s tým konceptom, ktorý mali Tönnies a spol., to Schalke ďaleko nedotiahne.

Assauer mal už vtedy (2009) príznaky alzheimera (napríklad si nepamätal, kto trénoval Schalke pred Stevensom), ale aj tak si uvedomujem, že mal vlastne pravdu a že od doby, čo tam je on, to fakt ide dole.

Reagovat
Rudnevs

* pre neho nie je žiadne prekvapenie, že Schalke pod Tönniesom upadá

** od doby, čo je tam on (myslené Tönnies)

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně z toho Doppelpassu si ho taky pamatuju A vzpomínám si,že předtím byl prezidentem jeho starší bratr,který ale brzy zemřel.Kdo ví,jak by na tom dneska Schalke bylo,kdyby nedošlo k tomu předčasnému úmrtí.

Reagovat
Rudnevs

Jj, Bernd, ten prišiel vtedy po “Sonnenkönigovi” Eichbergovi, ale bol tam len pár mesiacov, potom zomrel... Uvidíme, v lete budú voľby a podľa Kickeru by vraj nemusela byť taká samozrejmosť, že bude Tönnies opäť zvolený. Som zvedavý, možno je čas na zmenu i na tomto poste. Za posledné roky Schalke nemalo výsledky odpovedajúce svojej značke.

Reagovat
stas87

Sledoval som Bayern-Hertha. No a Dardai tim vyborne pripravil, v prvom polcase az na strelu Kimmicha nemal Bayern vobec nic, bol bezradny a dost kazil. Bohuzial, Hertha zo svojich sanci ci naznakov nevytazila nic. Velka skoda tej Maierovej neskorej prihravky na Selkeho, toto vyjst tak by podla mna Hertha minimalne neprehrala. A Selke si s Neuerom pekne pohral, zial to bol ofsajd.

Zapas tohto typu skratka rozhodne standartka alebo penalta. Bayernu sa podarilo ten jeden jediny gol dat a potom si to uz skusene postrazil. Cakal som nejaky tlak od hostov po tom gole, ale dnes jednoducho nemali den. Co akcii zadrbal Kalou tym, ze loptu drzal prilis dlho az ho o nu obrali..skoda slov. No a v tomto bohuzial exceloval aj Grujic, ten sa s loptou tocil dokola a vzdy prevahal moznost prihrat ci poslat kolmicu na rozbehnuteho hraca. Vsetko im skratka trvalo prilis dlho a vytratil sa moment prekvapenia. Proti nam hrali vsetko v rychlosti, prekvapili obranu a rezultovali z toho sance, dnes od tejto hry upustili a utocili do plnych. Na ten bod dnes podla mna mali, takze velka skoda. Na druhu stranu pre BL dobre, ze to zvladli a vytvorili tlak na BVB. V tyzdni som sledoval 20. minut zapasu Bayer-Krasnodat a Bayer zlyhaval presne v tom, co som pisal par tyzdno spät. Zaliezli, nenechali kopnut Brandta a nedovolili rozjet akciu cez kridelny priestort. A zrazu Bayer tapal, nevedel ako prekonat obranu rusov. Skoda, vypol som to v cca 80. minute a nevidel tak golov.

Reagovat
Rudnevs

Walpurgis končí v Dyname. Po Heidelovi ďalšia dobrá správa, od začiatku som si nemyslel, že jeho príchod padne na úrodnú pôdu a Dynamo ma pod ním nebavilo. Náhrada asi Fiélo, ktorý si tento týždeň má dorobiť licenciu.

Reagovat
Bastaron

Škoda, když už mohl být Leverkusen užitečný, tak to nedají.

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha nápodobně

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bastaron

Smůla, že Hertha nás nepřehrávala.

Reagovat
smazaný uživatel

To taky netvrdím,ale remíza nebyla daleko.A rozhodně jste je taky nijak neválcovali

Reagovat
Arne

No vy nás předevčírem taky ne.

Reagovat
andrew96

Reagovat
stas87

Za tie tri body moze predovsetkym Bürki, ten dvakrat vychytal hlavickarov Bayeru a ani u golu Taha nebol daleko od toho, aby to vyrazil. Jednoznacne MOTM zo strany domacich. Bayer dostal dost blbe goly, hlavne Sanchov bol zbytocny ale take chyby sa raz za cas objavi. On to trafil paradne, to bola fakt skvela strela.

Ale Bayer skratka bavi, radsej chcem v CL ich ako pre mna nudne RB. Ani si nechcem predstavit, ako sa to Boszovi v lete rozpadne, to bude velka skoda. Dost rozhodojuci faktor bol podla mna to, ze hral Baumgartlinger. Ked mas na lavicke Kohra a das tam Baumgartlingera...to je skratka chyba. On je relativne dobry smerom dozadu, ale nema odvahu smerom dopredu. Aranguiz si dovoli podstatne viacej a podla toho ta hra aj vyzera.

Inak vidiet v 93. minute sprintovat Vollanda ku svojej 16ke a potom ist do sklzu. Asi som uz videl vsetko v BL.

Reagovat
Rudnevs

Taktiež chcem vidieť v CL radšej Bayer než RB. Ale zároveň Leipzig nechem vidieť ani v EL, lebo tá im nepríde dosť dobrá a serú na to. Najlepšie celé RB zrušiť a bol by pokoj.

Reagovat
andrew96

Aby z toho všeho nevypadl Gladbášek.

Reagovat
stas87

Maju celkom brutalny zreb co sa tyka zapasov doma. Stratit mozu uplne s kazdym a vonku je to v ich podani dost casto jedna velka sracka. Nezvladaju hrat vonku tak dobre ako doma. Ale vonku maju lahsich superov, tak mozno ze sa tam udrzia.

Reagovat
Adyss

Jaaaj toto musíme dáko dat, dúfam že do Der Klassiker si urobíme ešte niaký náskok. HEJA BVB

Reagovat
Coutinho10

konečně 3 body pro BVB , ale opět si to zbytečně zkomplikovali

Reagovat
Rudnevs

Tak Schalke údajne miesto Heidela plánuje hneď dve náhrady. Sportvorstand by mal byť Reschke a športový riaditeľ Boldt.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak včera druhý letošní výjezd na BVB po Hertě. Atmosféra opět super, ale hlavně fotbal byl parádní. Dortmund měl zejména ze začátku celkem štěstí, protože se dostal pod tlak. Leverkusen hrál parádně, hráč zápasu podle mě Brandt, odehrál super zápas a jestli je pravda, že má výkupku ve smlouvě, tak se obávám, že tam fakt dlouho nevydrží.

Kombinačně hrál Bayer dobře, je vidět, že Havertz má od Bosze úplnou volnost, protože si chodí pro míče klidně až mezi stopery, nebo naopak zůstává viset na hrotu vedle Vollanda. A svědčí mu to. Borussia pak vyrovnala hru a po dvaceti minutách pod tlakem dala z ničehonic gól. A i když pak Bayer vyrovnal, ten gól na 2:1 BVB ohromně pomohl.

Moc se nedařilo Götzemu, ale já mu to prostě odpustím, protože je vidět, jak strašně moc chce. Trochu ve stínu byl Paco, ale zase ukázal, že se jednou za zápas do dobré šance / tutovky prostě dokáže dostat a proměnit ji. Škoda toho milimetrového ofsajdu.

Celkově jsem ale měl z hry Borussie dobrý pocit a zdálo se mi, že je krize zažehnána, byť do toho zápasu vstoupila s až moc velkým respektem. Každopádně se projevilo to, co tady několik z vás už několikrát zmiňovalo. Bosz nemá plán B. Leverkusen hrál stejně celý zápas za stavu 1:0 pro BVB, 1:1 i 3:1.

Každopádně skvělý výkon opět od Sancha, pochvalu zaslouží opět Witsel, byť tam měl pár nepřesných přihrávek, a díky herní praxi se opět rozehrál Weigl. Je super, že má Favre do středu opravdu dost variant. A opět skvěle zachytal Bürki, který je podle mě na čáře jeden z nejlepších brankářů bundesligy. Škoda té hry nohama.

Tři nej hráči BVB: Sancho, Witsel, Bürki

Tři nejhorší: Götze (bohužel mu to prostě fakt nešlo ), Guerreiro, Paco

Reagovat
cologneFC

Nechcel by niekto ísť v stredu na zápas Aue-1.FC Köln? Mám voľné miesto v aute a aj lístok. Ide sa na otočku. Neplatí sa nič

Reagovat
twelwer

Cavko odkial chodievas z BA ? ... Niekedy by som vyrazil.

Reagovat
cologneFC

Chodim z BB. Ale idem cez BA. Zajtra nechces ist?

Reagovat
twelwer

Rad by som ale nemozem takto rychlo. Ale niekedy by som sa urcite rad pridal.

Reagovat
twelwer

Napisem ti ked tak aj spravu.

Reagovat
Rudnevs

Nákupy Bayernu na leto (tie, z ktorých nám má podľa Uliho sklapúť):

- Údajne sú dohodnutí s Hernandezom

- Dohoda taktiež padla s agentom Tima Wernera

- Na nákupnom liste je ďalej Havertz a Odoi

- V prípade, že Odoi nevýjde, tak Brandt alebo Nicolas Pépé

- Dokopy to majú byť transfery za okolo 200 Mio. €

Reagovat
smazaný uživatel

Za Hernandeze opravdu těch 80m, o kterých píše v bleskovce?

Reagovat
Rudnevs

Podľa Transfermarktu 85 Mio. € (ide cez klauzulu, ktorú má nastavenú na tú sumu).

Reagovat
smazaný uživatel

Fuu. Nejdražší obránce v historii.

Reagovat
db18

...tak snad Odoi nevyjde, když je náhradou Brandt.

Reagovat
Bastaron

Mě teda Brandt nepřijde tak extra dobrý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele