V Edenu bude téměř jistě čelit ofenzivě Pražanů gólman Matouš Trmal. Dá se očekávat, že pro mladého brankáře Slovácka to bude jedna z nejtěžších zkoušek v lize.

„Na Slavii to bude složitější zápas než proti Zlínu nebo Karviné, ale ani tam jsem nebyl úplně bez práce. Je potřeba říct, že kluci výborně bránili. Na utkání proti Slavii se těším. Jsme na vítězné vlně, určitě tam nejedeme jenom tak si zápas užít. Chceme přivézt z Prahy nějaké body,“ plánuje Matouš Trmal.

Trenér Sigmy Václav Jílek
Jílek před Příbramí: Když hráči bojují za trenéra je potěšující i alarmující

Slavia je vůbec nejofenzivnějším týmem v dosavadním průběhu soutěže. Svědčí o tom padesátka nastřílených branek. Nejlepším střelcem Pražanů je ofenzivně laděný záložník Miroslav Stoch, který se trefil už jedenáctkrát. Brankář Slovácka se ale na žádného hráče nechce speciálně připravovat. „Slavia má široký a kvalitní kádr, nemají žádnou slabinu. Musíme se pořádně připravit na všechny, nebezpečí může hrozit od kohokoliv,“ dobře ví Trmal.

Odchovanec fotbalu v Tasovicích se připravuje na svoje desáté ligové utkání. Zatím má bilanci, se kterou se rozhodně dá chlubit. V dosavadních devíti zápasech inkasoval pouhých pět branek a vychytal pět nul, ale žádné velké oslavné řeči od mladého gólmana nečekejte. „Je to hlavně vizitka naší obrany. V posledních zápasech pracuje velmi dobře,“ chválí svoje spoluhráče. A která nula byla pro brankáře Slovácka nejsložitější?

Cíl je prostřední skupina

„Řekl bych, že asi ta úplně první v Příbrami,“ prozradil Matouš Trmal, který by chtěl v pondělní dohrávce přidat další čisté konto. „Na Slavii pro to udělám maximum,“ tvrdí.

MIROSLAV ŠURÁNEK, 21. 2. 2019, 3740 g, 50 cm, Uherské Hradiště
Nově narozená miminka na Slovácku - 8. týden 2019

Po třináctém kole letošního ročníku FORTUNA:LIGY bylo Slovácko s devíti body na posledním místě tabulky. Aktuálně se po sérii vyhraných zápasů vyšvihlo až do horní poloviny tabulky. Svěřenci trenéra Martina Svědíka jsou na osmém místě, což je zhruba umístění, které bylo cílem už před zahájením ligy.

„Přesně to jsme si před sezonou říkali. Náš cíl je prostřední skupina. Chceme se vyhnout skupině, která bude hrát o záchranu,“ přeje si Matouš Trmal a kvituje skvělý vstup do jarní části sezony. Slovácko i s podzimní předehrávkou proti pražské Dukle tahá sérii tří vítězných zápasů v řadě s parádním skóre 4:0.

„Abychom byli po jarních zápasech stoprocentní, tak to bylo moje přání. Povedlo se to na jedničku, což mě velice těší,“ hlásí na závěr opora Slovácka.

David Machalík
Slovácko zužuje kádr. Záložník Machalík bude hostovat ve Znojmě