Karviná padla 0:2 v Uherském Hradišti, „skláři“ nezanechali dobrý dojem v televizním duelu s Mladou Boleslaví, který prohráli stejným výsledkem. Není proto divu, že jak domácí trenér Norbert Hrnčár tak i kouč Severočechů Stanislav Hejkal sestavu na sobotní zápas (15.00) s největší pravděpodobností přeskupí. „Uvidíme, na kolika postech ke změnám dojde. Budou se odvíjet od zdravotního stavu Kučery, který začíná s lehkým tréninkem. Zkusíme ho dát dohromady. Ale změny budou, protože výkony se mi před týdnem nelíbily. Budou se odvíjet od taktiky, kterou se chceme v Karviné prezentovat,“ tvrdí Hejkal.

„U nás minimálně jedna bude, protože nemůže hrát vykartovaný Vojta Smrž. V sobotu bude podstatné, aby hráči, kteří nastoupí, dali do zápasu maximum své energie a kvality,“ přidává se Hrnčár.

Trenér Sigmy Václav Jílek
Jílek před Příbramí: Když hráči bojují za trenéra je potěšující i alarmující

Hejkal tuší, že domácí lodivod postaví do útoku forvarda Wágnera, který na Slovácku kvůli nemoci nehrál. „Víme, že Karviná je jiná s Wágnerem a bez Wágnera. S ním je velmi silná, nakopává na něj balony, které vyhrává. Bez něj výkon takový v posledním utkání na Slovácku nebyl. Všiml jsem si, že tam trenér nebyl spokojený s některými hráči. Očekávám proto, že se Karviná vrátí ke stylu hry, kterým se prezentovala doma v duelu proti Opavě, který zremizovala.“

Od zkušenějších se čeká víc

Aby Teplice v důležitém střetnutí ve Slezsku uspěly, musí začít střílet branky, na jaře zatím neskórovaly. Před týdnem se jim ale vykartoval útočník Kuchta, do hry by se ale měl zapojit Jindráček, který už po zranění zvládá plnou tréninkovou zátěž. A co ještě povede proti předposlednímu celku tabulky k úspěchu? „S hráči jsem si po minulém kole vše vyříkal, s některými osobně. Očekávám víc od zkušenějších hráčů, jako jsou Vondrášek, Krob, Hora. Musíme přidat na bojovnosti, nasazení. Chceme se ale prezentovat kvalitním výkonem, chceme být fotbaloví, silní na míči,“ promluvil Hejkal o své vizi.

Důležitost sobotního duelu si uvědomuje i záložník Daniel Trubač, který v týdnu změnil své hostování ze Slavie na Stínadlech v přestup. „Bude to opravdu velmi klíčové utkání pro další vývoj sezony. Buď se odrazíme, nebo budeme v červených číslech. Musíme bojovat, dát do toho emoce, ale s mírou, protože se pořád chceme prezentovat naší hrou, kterou pod trenérem pilujeme. Musíme od posledního zápasu hodně věcí změnit a vyhrát!“ velí.

Zoran Gajić
Když jsme favorité, moc nám to nesedí, přiznává zlínský stoper Gajić