Ondřej Němec
24. února 2019 • 08:39

Premiéra UFC v Praze? Američané ji vzali vážně, 50 lidí střežilo oktagon

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gigant mezi bojovými sporty, americká organizace UFC, v Praze předvedla, jak má probíhat turnaj bojových sportů spojený s perfektní show. Nic se nesmí podcenit. Vše bylo vyladěno k dokonalosti. Na místě akci zajišťovalo přes tisíc lidí. Nejvíc se dbalo na bezpečnost. „Přesně vědí, co potřebují a co chtějí,“ uvedl Jaroslav Svoboda, programový ředitel O2 areny.



Létající cirkus, takové dostala organizace UFC označení kvůli tomu, že v dobách svých začátků neustále měnila místo dění. Od roku 2000 má ale své hlavní působiště v Las Vegas. Přesto je označení vystihující, protože nejproslulejší MMA liga „létá“ neustále po celém světě. Od sobotního večera ví i Praha, jak funguje tento skvělý stroj na špičkové galavečery.

Když pořádají turnaj tuzemské organizace, stačí jim v O2 areně pouze jeden den. UFC mělo největší halu v České republice zablokovanou už od středečního večera. A například oktagon byl postaven už ve čtvrtek. V sobotu, v den D, probíhaly pouze finální produkční práce.

To znamená zajištění rozložení plochy, obsazení stolů a zkoušky celého programu. Ty se přitom týkaly třeba i hvězdného moderátora Bruce Buffera. I slavný „hlas oktagonu“ tak musel být ve správný čas na značkách a vyzkoušet si akustiku pražské haly.

„UFC mě překvapilo tím, jak má vše skvěle zorganizováno. Přesně vědí, co potřebují a co chtějí,“ prozradil Jaroslav Svoboda, programový ředitel O2 areny. „A byť už teď řeší akce v dalších městech jako například v Petrohradě, je znát, že to jsou profesionálové. Všechno běželo skvěle.“

UFC v Praze: O2 arena bouří, hlavním tahákem je u fanoušků Pudilová
Video se připravuje ...

To, že UFC vzalo premiéru v Praze velmi vážně, bylo znát už podle toho, kdo do české metropole přiletěl. Nejen zmíněný moderátor Buffer, ale i známý a respektovaný rozhodčí Marc Goddard.

„Je to pro ně opravdu velmi důležitý podnik. I management UFC tu byl v hojném zastoupení. Takže bylo opravdu znát, že tomu dávají obrovskou prioritu,“ zdůraznil Svoboda.

Do poslední chvíle navíc existovala možnost, že do Prahy dorazí i sám prezident prestižní organizace Dana White. To se však nakonec nepotvrdilo.

Na realizaci celé UFC FIGHT NIGHT v Praze pracovalo přímo v O2 areně asi třináct set lidí. Jenom bezpečnost zajišťovalo několik stovek z nich, z toho padesátičlenný tým operoval v bezprostřední blízkosti oktagonu.

„Jedná se o abnormálně vyšší počty, než bývá u podobných akcí v O2 areně zvykem,“ dodal Svoboda.

Fanoušci MMA před galavečerem UFC v Praze
Fanoušci MMA před galavečerem UFC v Praze

MMA bijec Buchinger: UFC není o moc lepší než my
Video se připravuje ...

Soupeřka Pudilové na UFC v Praze: Nečekala jsem, že bude tak silná, jak byla
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud