Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lewis Hamilton chce stvořit ještě rychlejší Mercedes-AMG One

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Lewis Hamilton, pětinásobný mistr světa F1, se chce podílet na vzniku speciálního vydání hypersportu Mercedes-AMG One. Můžeme díky tomu očekávat přichod LH Edition.

Značka Mercedes-AMG představila na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem na podzim roku 2017 svůj hypersport Project One, který se v loňském roce dočkal přejmenování na Mercedes-AMG One.

Hypersport představuje vrchol oslav padesátého výročí původní společnosti AMG a na jeho vývoji spolupracuje Mercedes-AMG v Brixworthu a tým Mercedes-AMG Petronas Motorsport v Brackley.

Podle zpráv z podzimu loňského roku se hypersportu s hybridním pohonným ústrojím, jehož srdcem má být přeplňovaný 1,6litrový šestiválec, mají první zákazníci dočkat v průběhu příštího roku.

Lewis Hamilton se nyní v rozhovoru pro Top Gear zmínil, že si dovede představit výkonnější, hlasitější a ještě exkluzivnější vydání modelu Mercedes-AMG One, na jehož vývoji se chce podílet a dát mu označení LH Edition. Tím se mimochodem již poměrně tradičně pyšní motocykly značky MV Agusta, na jejichž úpravách se Lewis Hamilton podílí.

Mercedes-AMG LH Edition se má v případě svého vzniku podle slov Lewise Hamiltona pyšnit hlasitějším výfukovým systémem a rovněž i výkonnějším provedením přeplňovaného vidlicového šestiválce. Zároveň má dojít i k úpravám vzhledu, na nichž se chce úspěšný závodník podílet podobným způsobem jako u již zmiňované značky MV Agusta.

Zda Mercedes-AMG One LH Edition skutečně vznikne, není prozatím jisté, ale bezpochyby by se našla řada zájemců o toto provedení hypersportu s technikou ze světa F1 a výraznějším podílem slavného jezdce na jeho vzniku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)

Doporučujeme

27. 2. 2019 06:36
Re: Ehm....
Evidentně to zvojtil ;-)
Avatar - ZZ
26. 2. 2019 14:33
Re: Ehm....
Ty se poslední dobou o motorismus moc nezajímáš, viď? ;-)
26. 2. 2019 13:58
Ehm....
1,6 l šestiválec? Fakt?