Hlavní obsah

Shiffrinová má po zrušení sjezdu v Rusku jistý triumf ve Světovém poháru

Krasnaja Poljana

Kvůli špatným podmínkám byl zrušen sobotní sjezd Světového poháru lyžařek v Krasné Poljaně v Rusku. Mezinárodní federace FIS ho nahradila superobřím slalomem. Už před startem je ale jisté, že Američanka Mikaela Shiffrinová ovládne potřetí za sebou celkové pořadí seriálu.

Foto: Pontus Lundahl, ČTK/AP

Kvůli špatným podmínkám byl zrušen sobotní sjezd Světového poháru lyžařek v Krasné Poljaně v Rusku. Pokud nebude nahrazen, což je však podle agentury AP vzhledem k nedostatku času velmi nepravděpodobné, ovládne Američanka Mikaela Shiffrinová potřetí za sebou celkové pořadí seriálu.

Článek

Závod ve sjezdu byl v ruském olympijském středisku zrušen poté, co se kvůli nepříznivým podmínkám neuskutečnil ani jeden ze tří tréninků. V sobotu i v neděli by se tak podle nového programu měly jet od 8:30 SEČ superobří slalomy.

Do konce SP zbývá osm závodů, Shiffrinová má v průběžném pořadí před největší soupeřkou Slovenkou Petrou Vlhovou náskok 719 bodů. Na závody v Rusku není přihlášená ani jedna z nich. Třiadvacetiletá Američanka, která má na kontě také pět titulů z mistrovství světa a dvě zlaté olympijské medaile, tak znovu ovládla celkové pořadí Světového poháru.

Shiffrinová i Vlhová se už připravují na slalomářské závody ve Špindlerově Mlýně, které se pojedou 8. a 9. března.

Reklama

Související témata: